02 / 05 / 2024

DASK hasarsızlık indirimi

DASK hasarsızlık indirimi

Meydana gelen depremden sonra, hasar ihbarı yapılıyor. Deprem sonrasında hasar ihbarı yapıldıktan sonra olay yerine bağımsız hasar tespit görevlileri gönderiliyor. Peki, DASK hasarın ne kadarını karşılar?

DASK hasar tespiti!

DASK Zorunlu Deprem Sigortası poliçe sahiplerinin olası bir deprem sonrasında hasarlarının karşılanması için ilk önce tespitin yapılması gerekiyor. DASK hasar tespiti ve detayları haberimizde...

Seat Tarraco’da tamı tamına 197 bin 500 TL’lik kampanya indirimi! Son yılların en büyük indirimi resmen başladı!

Seat, Tarraco modelinde son yılların en büyük indirime imza attı. Ekim ayı kapsamında Tarraco’nun fiyat listesini güncelleyen Seat, bu modele tam 197 bin 500 TL kampanya indirimi yaptı.

Bakan Yumaklı'dan çiftçilere müjde! Damızlık düve yetiştiricilerine 80 milyon liralık destek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Damızlık düve yetiştiricilerine toplam 80 milyon lira hibe desteği sağladıklarını bildirdi. İşte detaylar..

Kaskoda cam değişimi teminat altında mı? Cam değişimi hasarsızlık indirimini etkiler mi? İşte, kaskoda püf noktaları!

Araç maliyetlerindeki artış nedeniyle herhangi bir kaza sonrası mağdur olmamak için trafik sigortası ve kasko yaptırmak önemli. Ancak sigorta sonrası herhangi bir mağduriyet yaşamamak için de bazı püf noktalarını bilmek gerekiyor. İşte, kasko yaptırırken dikkat edilmesi gereken konular…

İBB'den 'öğrenci' hamlesi! Usulsüzlük yapanlar aboneliği bitti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğrencilik durumu biten öğrencilerin yıl boyu indirimli kart kullanmasının önüne geçti. Haksız bir şekilde öğrenci indirimi kullananların artık kartları tam bilet basacak..

Sigorta şirketleri mini onarım şartlarında değişikliğe gitti! Aracı olanlar mutlaka okusun!

Eski mini onarım kapsamı olarak cam çatlağı, döşeme yanığı, tamponlarda oluşan küçük çizikler ön plana çıkarken, yeni uygulamada kasko hasarsızlık indirimi bozulmadan daha kapsamlı çözümlere gidildi.

O işletmeler için yeni düzenleme 1 Temmuz itibariyle başlıyor! Bunu yapanlara usulsüzlük cezası verilecek!

Cirosu 3 milyon TL ve üzerinde olan işletmeler için yeni düzenleme 1 Temmuz itibariyle resmen başlıyor. Bunu yapanlara usulsüzlük cezası verilecek!

Aracı olanlara bir darbe daha! 16 bin liralık masraf kapısı açıldı

Arabası olan milyonlarca vatandaş dikkat! Zorunlu Trafik Sigortası'na ilişkin yeni dönem geliyor. Buna göre aylık olarak trafik sigortası yüzde 2 yükselecek. Hasarsızlık oranı yüzde 45'ten yüzde 50'ye artırılacak. İşte tüm detaylar...

Araç sahipleri dikkat! Yüzde 50’ye kadar indirim geliyor! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Elektrikli araçlar için Resmi Gazete’de bugün yeni bir karara yer verilirken, trafik sigortası yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte elektrikli araçlara prim indirimi imkanı getirildi. Hasarsızlık ve hasar yüzünden prim artırım oranları da değişti. Hasarsızlık indiriminin yüzde 50'ye kadar ya

SGK’dan son dakika açıklaması! Gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarlara yüzde 39 ila yüzde 200 arasında arttı.

Sosyal Güvenlik Kurumu, genel sağlık sigortası doğrultusunda gözlük camı ve çerçeveler için ödenen tutarlarda değişiklik yaptığını açıkladı. Bunula beraber, farklı kalemlerde de artışların yapıldığı duyuruldu.

Son dakika gelişmesi! Deprem sonrası yaşanan hırsızlık olayları için bakanlık harekete geçti!

Kahramanmaraş merkezli 10 ile yaşanan depremlerin ardından hırsızlık ve yağma haberleri artmaya başladı. Yaşanan bu olayların artışı üzerine Adalet Bakanlığı konuyla ilgili bir genelge yayımlayarak, başsavcılıklara gönderdi. İşte detaylar…

Pull & Bear’da büyük kış indirimi! 11 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Spor giyimin beğenilen markalarından Pull & Bear’da beklenen kış indirimi başladı.  Markanın ayakkabı, çanta, bluz, kaban dahil çeşitli ürünlerini kapsayan indirimde fiyatlar ne kadar düştü? Hangi ürün kaç TL indirime girdi? İşte ayrıntılar…

Flo’da büyük kış indirimi başladı! Yüzde 50’ye varan indirimleri sakın kaçırma! 8 Ocak 2023’te sona eriyor!

Ayakkabı devlerinden Flo’da büyük kış indirimi başladı. Yüzde 50’ye varan indirimler kaçırılmayacak cinsten. Kampanya 8 Ocak 2023’te sona eriyor. İşte indirimli ürünler.

ADL’de büyük kış indirimi başladı! 4 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Kadın giyim markası ADL’nin büyük kış indirimi kampanyası Trendyol’da başladı. Peki ADL kış indiriminde hangi ürünler var? Hangi ürünler ne kadar, kaç TL? İşte detaylar…

DASK hasarsızlık indirimi Haberi

DASK hasarsızlık indirimi

DASK hasarın ne kadarını karşılar?

DASK Zorunlu Deprem Sigortası, depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor.


Meydana gelen depremden sonra, hasar ihbarı yapılıyor. Deprem sonrasında hasar ihbarı yapıldıktan sonra olay yerine, sürecin yönetimine uygun olan en kısa sürede, DASK adına görevlendirilen bağımsız hasar tespit görevlileri gönderiliyor.


İnceleme ve tespit raporlarını hazırlayan görevliler, sigortacılık sektöründe ilgili branşta çalışma ruhsatı bulunan deneyimli hasar eksperlerinden oluşur.

Eksperlerin deprem hasar raporlarını sigortacılık standartlarına uygun şekilde oluşturabilmeleri için, kendilerine DASK tarafından ek eğitimler sunulur.


Hatırlatmak isteriz ki tespit raporlarının yetkilendirilmiş eksperler tarafından hazırlanması, teminat sürecinin işleyişi açısından büyük önem taşır.

Hasar tespiti için gönderilen eksperlere olay yerinde yapacakları incelemelerde her türlü kolaylığın ve...