29 / 04 / 2024

dask poliçesi ile neler teminat altına alınır

dask poliçesi ile neler teminat altına alınır

DASK, meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü olarak tanımlanıyor. Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıl olup; Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekli oluyor. Peki, DASK poliçesi nelere yapılır?

Küresel piyasalar savaş ve Fed endişesi ile karışık seyirde!

ABD'de makroekonomik verilerin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle ABD Merkez Bankasının (Fed) politika alanını daraltabileceği endişeleri ile küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor. Savaşın yayılma ihtimali de fiyat baskısı yaratıyor.

O ilde 5 adet fındık bahçesi ve 1 arazi 8 taksitle satışa sunuldu! Son dakika Eylül fırsatı! 

Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Ordu ili, Altınordu ilçesinde yer alan 5 adet fındık bahçesi ile 1 araziyi KDV'den ve emlak vergisinden muaf, 8 taksitle satıyor. Peki Ordu'da yer alan fındık bahçeleri ile arazilerin fiyatları ne kadar? 

Kasko poliçesinde bir ilk! Ana Sigorta, kasko poliçesi alanlara, araç geri alım güvencesi sunuyor!

Ana Sigorta, ‘Tastamam Sigorta’ ürünü ile sürücülerin risklerini teminat altına alırken, aracını satmak isteyenlere de geri alım güvencesi sağlıyor. Yani kasko poliçesi alanlar, araçlarını elden çıkarmak istediklerinde Ana Sigorta’ya satma imkanından yararlanıyor.

Kasko yaptıranlar bu detayı biliyor muydunuz? Ekstra ödeme olmadan yaptırabilirsiniz!

Araç sahibi vatandaşların dikkatine! Kasko poliçesi yaptıracak olan araç sahipleri ya da halihazırda poliçesi olan araç sahipleri bu detaylara dikkat ederek oldukça kazanç sağlayabilir. Kasko ile ilgili tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle birlikte...

DASK deprem bölgesinde 8 milyar TL tazminat ödedi! Toplam koruma rakamı da 117 milyar TL'ye yükseltildi! 

Deprem bölgesinde bugüne kadar 8 milyar Türk Lirası tutarında tazminat ödemesi yapıldı. Ancak bunun 3 milyar TL'si hala çekilmedi. DASK'tan konu ile ilgili açıklama yapıldı. 

EYT'de son dakika gelişmesi! Eşitlik ilkesine aykırılık gerekçesi ile yeni düzenleme talep edildi! 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) alakalı düzenlemeden, esnaf ve sanatkar ile "staj mağdurlarının" yararlanması gerektiğini söyledi.

Deprem riskine karşı DASK tek başına yeterli değil! Mutlaka konut sigortası da yaptırın!

Depremde olası hasara karşı tek başına DASK poliçesi yaptırmak yeterli değil. Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında hasar gören konutlar için ödenen en yüksek tazminat tutarı 640 bin TL. Oysa bugün 100 metrekare konutun inşaat maliyeti 1 milyon TL civarında.

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu harcını düşük bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesi ile durumu düzeltebiliyorlar. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçe örneği!

Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar?

Konut ve içerisindeki eşyaları hasar görme risklerine karşı konut sigortası ile güvence altına almak mümkün. Peki, Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Bakan Kurum açıkladı! İstanbul'un göbeğine 5 milyon metrekarelik millet bahçesi geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "İstanbul’un akciğeri olacak." dedi.

TOKİ'den 81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi! Şanlıurfa Halfeti Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa Halfeti Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek. İşte Şanlıurfalıların yüzünü güldüren millet bahçesi ile ilgili detaylar...

Mersin, Çamlıbel Millet Bahçesi ile canlanacak!

Mersin'de bir zamanlar sahip olduğu hareketliliğiyle kent ekonomisinin kalbi niteliğindeki Çamlıbel mahallesi, Marina Projesi ve Millet Bahçesi ile eski günlerine kavuşacak.

DASK hangi hasarları karşılar?

Deprem Sigortası. Zorunlu Deprem Sigortası, olası bir deprem anında yaşanabilecek tsunami, yangın, evin yıkılma ya da hasar görmesi sonucu ortaya çıkabilecek maddi kayıp ve hasarlar için yapılan sigortadır. Peki, DASK nasıl yapılır, DASK poliçe sorgulama nasıl yapılır?

dask poliçesi ile neler teminat altına alınır Haberi

dask poliçesi ile neler teminat altına alınır

DASK poliçesi nelere yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası, meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü olarak tanımlanıyor.


Bu sigorta, teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından sunulan ancak poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri ve acentelerince yapılan zorunlu bir sigorta olup, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor.


Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıl olup; Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekli oluyor. Peki, DASK poliçesi nelere yapılır?


Zorunlu Deprem Sigortası genel anlamıyla, belediye sınırları içinde kalan meskenler için geliştirilmiş bir sigorta sistemi olarak ifade ediliyor. 6305 sayılı Afet Sigortaları kanunu gereğince, aşağıda tanımlanmış binalar güvence altına alınıyor:


Tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tâbi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamındaki bağımsız bölümler

Bu binaların içinde yer...