02 / 05 / 2024

Datça Kurubük koyuna ne olacak

Datça Kurubük koyuna ne olacak

Muğla Datça’nın Mesudiye Mahallesi’nde bulunan Kurubük Koyu ihaleye çıkıyor.  Türkiye’nin en güzel koylarından biri olan koyun ihaleye çıkacak olması çevrecilerin tepkisine sebep oldu. 

Muğla Datça'ya 150 oda, 300 yataklı yeni otel geliyor! 4 yıldızlı otel için start verildi!

Muğla İli, Datça İlçesi, Kızlan Mahallesi adresinde faaliyet gösteren ve KA-NE İnşaat Taahhüt adına kayıtlı 5044 parsel 20 bin 198 metrekare arsa üzerinde 150 odalı, 300 yataklı 4 yıldızlı otel yapılarak işletilmesi planlanıyor. 

Datça Kızlan'a 150 odalı yeni otel geliyor! 58 milyon TL'ye mal olacak! 

Datça Kızlan'da 150 odalı yeni otel için düğmeye basıldı. KA-NE İnşaat Taahhüt tarafından inşa edilecek olan otelin maliyeti 58 milyon TL olarak açıklandı. İşte ayrıntılar...

Yazlık konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça'da!

Yapay zekâ ile gayrimenkul değerlemesi yapan Endeksa, 19 ilçenin pandemi dönemi konut satışlarında yaşanan değer değişimini inceledi. Son 3 senede konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça’da gerçekleşti. Konut metrekare satış fiyatı en yüksek ilçeler, ortalama 35 bin 696 TL ile Çeşme

Muğla Datça'da 16.1 milyon TL'ye satılık 10 gayrimenkul!

Datça Milli Emlak Şefliği, Muğla ili, Datça ilçesinde yer alan 10 gayrimenkulü 16 milyon 191 bin TL'ye satıyor...

Datça'da 9 milyon 67 bin TL'ye satılık arazi!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Muğla Datça'da yer alan araziyi 9 milyon 67 bin TL bedelle satışa çıkardı.

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

Datça koyundaki arazinin vasfının değiştirilmesi TBMM'de!

Muğla'nın Datça ilçesindeki bir koyda bulunan arazinin vasfının değiştirilmesi ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Datça Demokrasi Platformu’ndan özelleştirmeye itiraz: Bırakın cennet kalsın!

Datça Demokrasi Platformu’ndan Güngör Erçil özelleştirme ile ilgili olarak "Datça - Bozburun çevre koruma düzeni planı 144 bin hektarlık bir alanı kapsıyor ve 128 dönümlük bir parsel için plan değiştirilmek isteniyor. Planlama ilkelerine, planlamanın genellik ilkesine aykırıdır." dedi.

Datça Kargı Koyu imara açılıyor mu?

Datça'nın cennet köşesi özelleştirmeye açılıyor. Datça Kargı Koyu, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte bölge imara açılacak.

Datça'da kaçak bina sahiplerinden yıkımlar durdurulsun talebi!

Muğla'nın Datça ilçesinde, 'İmar Barışı'na aykırı yapı kayıt belgesi alındığı sebebiyle yıkımlarına başlanan bina sahipleri, belediye önünde açıklamalarda bulundu.

Marmaris ve Datça'da imara aykırı binalar yıkılıyor!

Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerinde imara aykırı binaların yıkımına devam edildi

Datça'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Muğla Datça Belediyesi, ilçe içerisinde İmar Barışı'na aykırı olan 40 yapı için yıkım çalışmalarını başlattı. 

Sıla, Datça'da zeytinlikler içinde ev arıyor!

Başarılı şarkıcı Sıla, Datça’da zeytinlikler içerisinde bir köy evi arıyor. Güzel şarkıcı almayı düşündüğü ev için 2 milyon lirayı gözden çıkardı.

Datça Kurubük koyuna ne olacak Haberi

Datça Kurubük koyuna ne olacak

Gazete Habertürk'ten Mehmet İnmez'in haberine göre MUÇEV tarafından kiralanacak Kurubük Koyu Muğla Datça Mesudiye Mahallesi’nde yer alıyor. 1700 metrekarelik doğa harikası koy için kiralama şartnamesi hazırlandı. 


26 Ocak’ta yapılacak ihalenin şartnamesinde, 1 adet 6 metrekare büfe, 2 adet 16 metrekare pergola grubu, 4 adet kadın ve erkek her biri 7 metrekare genişliğinde duş ve soyunma kabinleri yapılması yer alıyor. 

İhaleyi alan firma koyu 2 yıllığına işletecek ve kira bedeli yıllık 40 bin TL’den başlayacak. Firma işleteceği bölgede duş, tuvalet ve kabinleri yapacak. 


"KOYUMUZU KİRALATMAYIZ"


Koy üzerine tuvalet, duş kabini gibi yerler yapılacağını duyan Datçalılar, sosyal medya üzerinden “Koyumuzu kiralatmayız” diyerek paylaşımlarda bulundu. İlçe sakinleri, ihalenin durdurulmasını istedi. Muğla Çevre Platformu da koyun 1. derece sit alanı olduğunu ve kiralanmasının mümkün...