08 / 08 / 2024

David Kulesi nerede

David Kulesi nerede

Venezuela’nın başkenti Karakas’ın merkezinde inşaatına 5 yıldızlı bir otel ve residans olması planlanarak başlanılan ancak 1994 yılında sahibi hayatını kaybedince tamamlanmadan kaderine terk edilen David Kulesi gecekonduya dönüştü...

Venezuela’daki 200 metrelik gökdelen eğildi!

Venezuela İçişleri Bakanı Nestor Reverol, Caracas'taki David Kulesi'nin deprem yüzünden 25 derece eğildiğini açıkladı. 200 metrelik gökdelenin son 5 katında yamukluk meydana geldi.

1995 yılında Kız Kulesi turizme kazandırılacakmış!

1995 yılında tarihi Kız Kulesi profesyonel işletme anlayışıyla turizme kazandırılacakmış. Turizm amaçlı bir işletme haline getirilecek Kız Kulesi'nde dinlenme yerleri, kafe ve satış üniteleri oluşturulacakmış.

Sapanca'ya saat kulesi inşa edilecek!

Sapanca’nın ilk saat kulesi Sapanca Belediyesi tarafından ilçenin çarşı merkezine giriş noktalarından biri olan Köprübaşı kavşağına dikiliyor. Saat kulesinin çalışmalarını Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr Aydın Yılmazer yerinde inceledi.

Cumhuriyet Kulesi'nin planlama ilke ve esasları aykırı bulundu!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis'i Keçiören Belediye Meclisince Cumhuriyet Kulesi'nin bulunduğu alanda yapılan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğini, "planlama ilke ve esaslarına aykırı" buldu.

Cumhuriyet Kulesi ne zaman yıkılacak?

Ankara Keçiören ’de, “ Türkiye’nin en yüksek kulesi ” olması hedefiyle 2003’te temeli atılan Cumhuriyet Kulesi’nin kaderi belli oldu.

Cumhuriyet Kulesi'nin imar değişikliği reddedildi!

ANKARA Büyükşehir Belediye Meclisi, Keçiören Belediyesi'nin, Cumhuriyet Kulesi için yaptığı imar değişikliğini reddetti. Bu kararla birlikte Kule'nin yıkımı yasal olarak kesinleşti.

Ankara Cumhuriyet Kulesi yıkılacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok döneminde inşaatına kaçak olarak başlanılan "Cumhuriyet Kulesi'nin" yıkımı için bir adım daha atıldı.

1993 yılında saat kulesi, ''Sahlep Bar'' olarak hizmet verecekmiş!

Sultan Abdülhamit'in 1891 yılında yaptırdığı Dolmabahçe Saat Kulesi, ''Sahlep Bar'' olarak hizmet verecekmiş. Dört katlı kulenin giriş katında hediyelik eşya satılacakmış. Diğer katlarında ise sahlep servisi yapılacakmış.

Keçiören Cumhuriyet Kulesi yıkılacak!

Keçiören’de, “Türkiye’nin en yüksek kulesi” hedefiyle 2003’te temeli atılan Cumhuriyet Kulesi’nin kaderi belli oldu. 6 yıldır atıl bekleyen 144 metrelik kulenin imar planı değişikliği reddedildi.

Belediyeler saat kulesi inşaat yarışına girdi!

TÜRKİYE’de Belediyeler saat kulesi yapmak için adeta birbiriyle yarışıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl yerel seçimler öncesinde şehrin 52 noktasına birden yapma projesiyle gündeme gelen saat kuleleri, altın günlerini yaşıyor.

Kocaeli Ada Park projesine Galata Kulesi yapılacak!

Başiskele Belediyesi kentin mobilyasına uygun estetik değerler ve eserleri Başiskele’ye kazandırmaya devam ediyor. Ada Park’a şimdi de Galata Kulesi yapılacak.

Cumhuriyet Kulesi'ne yeniden inceleme yapılacak!

ANKARA Büyükşehir Belediye Meclisi, Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi inşaatına ilişkin imar plan değişikliğinin, imar ve Bayındırlık Komisyonu ' nda incelenmesine karar verdi.

Cumhuriyet Kulesi'nin imar planı değişikliği incelenecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Cumhuriyet Kulesi inşaatının da dahil olduğu 57 bin 294 metrekarelik söz konusu alandaki değişikliğin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda incelenmesini uygun buldu...

David Kulesi nerede Haberi

David Kulesi nerede

Venezuela’nın başkenti Karakas’ın merkezinde inşaatına 5 yıldızlı bir otel ve residans olması planlanarak başlanılan ancak 1994 yılında sahibi hayatını kaybedince tamamlanmadan kaderine terk edilen David Kulesi 2007 yılından bu yana tam 3 bin kişiyi barındırıyor.


Dünyanın en büyük dikey gecekondu mahallesi olarak adlandırılan gökdelen inşaatı, şehrin diğer gecekondu mahallelerindeki şiddet eylemlerinden uzak olduğu için sakinleri tarafından “kurtarılmış bölge” olarak görülüyor.


İnşaat terk edildiğinde ilk 28 katı “içinde yaşamaya elverişli” sayılacak oranda tamamlanmış olan binanın geri kalanı içine taşınanlar tarafından zaman içinde oldukça ilkel yöntemlerle tamamlanmış. Açık ve tehlikeli alanlar demir ve ahşap bloklarla kapatılırken, binanın lağım ve elektrik tesisatını da orada yaşayanlar bizzat kurmuş.


Bugün binada yaşayanlar aralarından seçtikleri bina görevlilerine ayda 32 dolar maaş ödeyerek David Kulesi’nin daima bakımlı ve güvenli...