25 / 11 / 2024

dayanıklı bina yapıları

dayanıklı bina yapıları

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, "Uluslararası deprem tehlikesi haritalarına göre sahil yapılarının bugünkünden 2 ile 3 kat daha depreme dayanıklı yapılması gerekiyor" dedi.

Güngören'deki bu bina 9 şiddetinde depreme dayanıklıymış... Boru ile güçlendirildi, Hasan usta onayladı...

İstanbul'da deprem riskinin en yüksek olduğu ilçeler arasında yer alan Güngören'de, bir binanın zirkonyum boru ile güçlendirildiği ortaya çıktı. Peki bu bina depreme ne kadar dayanıklı?

Çelik yapıların özellikleri neler? Uzmanlar açıkladı! İşte 18 maddede çelik yapıların özellikleri

Çelik yapılar, geleneksel yapılara göre, 7 ile 10 kat daha hafif ve bu oranda deprem kuvvetine de daha az maruz kalmakta. Son zamanlarda depreme dayanıklılığı ile dikkatleri üzerine çeken çelik yapıların özellikleri neler? İnşaat doktoru sosyal medya hesabından açıkladı.

Çelik yapılar, depreme karşı en dayanıklı yapı yöntemi!

Ülke nüfusunun yüzde 60’a yakınının faal deprem alanları üzerinde yerleştiği ve depreme karşı en dayanıklı yapı yöntemlerinden birinin çelik olduğu belirtildi. 

İnşaat sektöründe betonun önemi! Dayanıklı binalar için doğru beton üretilmeli!

İnşaat Mühendisleri, inşaat sektöründe dayanıklı ve kaliteli yapılar içim betonun doğur şekilde üretilmesi, taşınması ve yerleştirilmesi konusuna dikkat çekiyor.

23 yılda 1 milyondan fazla bina yapı denetiminden geçti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yurttaşların depreme dayanıklı konutlarda oturması amacıyla 23 senede toplamda, 1 milyon 66 bin 987 bin bina denetlendi, 480 bin binanın denetimi de sürüyor.

Depreme dayanıklılık için çelik, taş ve ahşap yapılar öncelikli olmalı!

Uzmanlar, depreme karşı daha dayanıklı konutlar için önerilerini sıraladı. Bu kapsamda "Depreme dayanıklılık için çelik, taş ve ahşap yapılar önceliklendirilmeli" denildi. İşte ayrıntılar...

Depreme dayanıklı binalar nasıl inşa edilmeli? Uzmanı uyarıyor! Depremde ilk bu binalar yıkılıyor!

İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan, deprem esnasında yapıların en fazla zorlanan bölgelerine değinerek, depreme dayanıklı binaların nasıl inşa edilmesi gerektiğini açıkladı.  

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Eviniz depreme dayanıklı mı? İBB deprem raporu nedir? İBB deprem testi nasıl yapılıyor?

Olası Marmara depremine karşı İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda İBB'nin çalışmaları hızla devam ederken vatandaşlar evlerinin depreme ne kadar dayanıklı olduğunu merak ediyor. Deprem raporu nedir, deprem testi nasıl yapılır?

Sarıyer'deki JW Marriott Otel'in inşaatı gündemden düşmüyor: İTÜ rektörü açıkladı: Bina depreme dayanıklı! 

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Sarıyer'deki JW Marriott Otel'in inşaatı ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu ve 'Bina depreme dayanıklı' dedi. İşte detaylar..

1940 yılında dar gelirli aileler için dayanıklı ucuz evler inşa edilmiş!

1940 yılında tahta, dayanıksız ve saz gibi yerlerde yaşayan aileler için ucuz ve dayanıklı evlerin yapılmasına karar verilmiş. 

Depremde yatay mimari yapıları korumaz! Yıkılmayan binalar için zemine uygun bina tasarımı gerek!

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Bu kapsamda depreme dayanıklı binaların nasıl yapılması gerektiği de sık sık gündem oluyor. İnşaat Mühendisi Ahmet Çelikkollu, konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Kuzey Anadolu Fayı'nda 7 büyüklüğünde deprem olursa 24 ildeki yapıların yüzde 80'i yıkılır!

Neotektonik ve deprem uzmanı Prof. Dr. Hamit Haluk Selim, 24 şehrin merkezinden geçen Kuzey Anadolu Fayı Hattı'nda 7 büyüklüğünde deprem olursa yapıların yüzde 80'inin yıkılacağını belirtti. İşte uzman isimin korkutan o açıklaması...

Depreme dayanıklı sağlam yapılar için tek şart: Gerçek bir denetim!

Ülke genelinde deprem zararını azaltmak için toplumsal olarak bilinçlenmek ve depreme dayanıklı yapılaşmanın hayata geçirilmesi gerekiyor.

dayanıklı bina yapıları Haberi

dayanıklı bina yapıları

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, "Uluslararası deprem tehlikesi haritalarına göre sahil yapılarının bugünkünden 2 ile 3 kat daha depreme dayanıklı yapılması gerekiyor" dedi. Bektaş, yaptığı açıklamada Türkiye'nin sosyoekonomik gelişiminin deprem riskini de o ölçüde artırdığını söyledi. Türkiye'de deprem tehlikesini oluşturan aktif fayların yıllardır aynı kaldığını dile getiren Bektaş, "Buna karşın depremdeki can ve mal kaybını ifade eden deprem riski sürekli olarak artmaktadır. Bıı bağlamda Kuzey Anadolu Fayı'nın deprem riski sosyoekonomik yönden çok daha fazla gelişmiş olan Batı Anadolu'da daha fazla iken. Doğu Anadolu'da bu fayın deprem riski göreceli olarak daha azdır" diye konuştu. Bektaş, Türkiye'de deprem bilinci oluşturulmasında 17 Ağustos 1999 Kocaeli depreminin bir kırılma noktası olduğunu vurgulayarak, "Kuzey Anadolu Fayı,...