02 / 05 / 2024

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman

Oybirliği ile alınan kararlarda, yeni imar planıyla ilgili çalışmaların Hatay Büyükşehir Belediyesi'nce yapıldığı, Defne Belediyesi'nin 5000'lik plan yapma şansının olmadığı ifade edilirken, Başkan Yaman uygulanabilir bir plandan yana olduklarını yineledi

Hatay Toygarlı'ya köprü yapılacak!

Hatay’ın hizmet yönünden en ihmal edilen eski durumuyla köylerden, bugünün mahallelerinden Toygarlı, uzun süredir beklediği ve hayal ettiği köprüye kavuşuyor.

Asi Nehri üzerine köprü yapılacak!

Defne Belediyesi, ASİ Nehri üzerinde köprüler yapmayı planlıyor. Defne Belediye Başkanı Yaman,4 mahalle, 10 belde, 23 köyden oluşan Defne ilçesinin birbirine entegrasyonun sağlanması açısından birçok yol ve köprüye ihtiyaç olduğunu

Harbiye turizm bölgesi olacak!

Birçok bilim adamıyla yapılan istişarelerden sonra şekillenmeye başlayan projeler Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman'ın talimatı ile o bölgede yatırım yapan işyeri sahipleriyle masaya yatırılıyor.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'dan metro tepkisi!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İBB Meclisi’nde yaptığı konuşmasında Tuzla metrosunun açılma tarihinin farklı olduğunu dile getirerek metro inşaatının son durumu hakkında bilgi talep etti. 

Sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesi teklifi reddedildi!

İBB Meclisi'nde sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesiyle ilgili teklif dördüncü kez reddedildi.

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'den yeni imar planı açıklaması!

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, düzenlenen basın toplantısında ilçe gündemini meşgul eden ve spekülasyonlara yol açan konuları cevaplandırdı.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin inşaatçılarla bir araya geldi!

Ankara Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ilçenin inşaat ve gayrimenkul sektörünü değerlendirmek için sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Kartepe eski Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez oteline kiracı arıyor!

Kocaeli Kartepe eski Belediye Başkanı ve Kocaelispor eski Başkanı Hüseyin Üzülmez Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki oteline kiracı arıyor.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan kentsel dönüşüm çağrısı!

Ege Bölgesi'ndeki CHP'li belediye başkanları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla online toplantı düzenledi. Toplantıda İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda kentsel dönüşüm için destek istedi. 

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, imar affını savundu!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, daha önceden karşı çıktığı İmar Barışı düzenlemesine sahip çıktı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan 'dönüşüm' çağrısı!

Gaziemir’de dönüşüm 8 yıl boyunca “ekonomik kriz” engeline takılırken, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çağrı yaptı. 

Pakistan'ın Karaçi Belediye Başkanı Esenler'deki kentsel dönüşüme hayran kaldı!

Pakistan'ın en kalabalık ve en önemli şehri Karaçi'nin Belediye Başkanı Iftikhar Ali Shallwani, Esenler Belediyesi'ni ziyaret etti.

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı yapıldı!

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı gerçekleştirildi. Bursa'da büyükşehir ile ilçe belediye başkanlarının buluştuğu toplantıda, depremle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar ve yapılması gerekenler konuşuldu.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'den işçilere ev müjdesi!

ÖZBELSAN şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "İşçi arkadaşların ev talebi vardı. Bu konuda da çalışmalara başladık, Milli Emlak'tan arsa konusunda talebimizi ilettik" dedi...

Kirada oturan Belediye Başkanı Ali Aykurt, lojmanını üretici kadınlara tahsis etti!

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, 31 Mart 2019'da göreve seçildikten sonra kirada oturmaya devam etmişti. Aykurt, şimdi lojmanını üretici kadınlara tahsis etti...

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'dan Yeni Çeşme projesi açıklaması!

Suudi Albassam Group’un, Çeşme ve Urla'da 15 milyar liralık proje hazırlattığı ortaya çıktı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, hükümet ve valiliğin proje ile ilgili hiçbir bilgilendirmede bulunmadığını söyledi...

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman Haberi

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman

Defne Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı Subaşı Mahallesindeki ek hizmet binasında toplanarak, gündemdeki maddeleri görüştü. 

Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, yoklama ve saygı duruşundan sonra gündemindeki maddeleri görüştü. 

Belediye Meclisi, çağdaş kentleşme yolunda atılacak adımları yaygınlaştırmak, tarihi kent dokusuna özgün projeler üretme ve depreme dayanıklı bina imalatıyla ilgili düzenlemelerle ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmenliğinde değişikliğe giderek, Strateji Geliştirme Müdürlüğünü görevlendirdi. 

YAMAN: UYGULANABİLİR PLANDAN YANAYIZ

 Oybirliği ile alınan kararlarda, yeni imar planıyla ilgili çalışmaların Hatay Büyükşehir Belediyesi'nce yapıldığı, Defne Belediyesi'nin 5000'lik plan yapma şansının olmadığı ifade edilirken, Başkan Yaman uygulanabilir bir plandan yana olduklarını yineledi. 

Yapılacak çalışmalarda mağduriyetlerle karşılaşılmaması için halkın bilgilendirilmesi noktasında görüş belirten Belediye Meclis üyeleri, askı ve itiraz süreleri konusunda bilgilendirmenin önemine...