18 / 05 / 2024

değrem bilinçlendirme

değrem bilinçlendirme

Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Yalova Şube Başkanı Karaçam: "Marmara depreminin olduğu 1999 yılına göre vatandaşlar daha bilinçli. Asıl bizi mutlu eden, öğrencilerimizin bu konuda çok bilinçli olması" dedi.

Ev sahibi ve kiracı kavgasında kim bilinçliyse o kazanıyor!

Türkiye'de, artan yaşam maliyetleri ve konut kiraları ile birlikte, ev sahibi ve kiracı arasındaki kavgalar da her geçen gün artıyor. Son dönemlerde gündemden düşmeyen o kavgalarda kim bilinçliyse o kazanıyor...

Apartmanlarda dönüşüm ve güçlendirme çıkmazı: Ödeme olmadan yapılsın, evim büyüsün, tahliye olmasın...

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra deprem dayanıklı binaların önemi yeniden anlaşıldı. Ancak şimdi de apartmanlarda dönüşüm ve güçlendirme çıkmazı yaşanıyor. İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, X sosyal medya hesabından yaşananları paylaştı. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmiyor mu? Milletvekili tek tek açıkladı!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, deprem bölgesindeki son durum ile ilgili konuştu. Orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmediğini söyleyen Öztunç, deprem konutlarının inşaatı ile ilgili de açıklama yaptı. İşte ayrıntılar... 

Kahramanmaraş'ta güçlendirme raporu krizi: Orta hasarlı bina sakinleri güçlendirme raporu alamıyor!

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta orta hasarlı bina mağdurları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplandı ve güçlendirme raporu ile ilgili taleplerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Kızılırmak Güçlendirme İnşaat Limited Şirketi Kuruldu!

Kızılırmak Güçlendirme İnşaat Limited Şirketi Ümraniye’de 250.000,00 TL sermaye bedeli ile Fatih Kızılırmak tarafından kuruldu.

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Bina güçlendirme kredisi kullanacaklar dikkat! 

İçerisinde yaşadıkları binaları deprem riskine karşı dayanıklı hale getirmek isteyen vatandaşlar Bina Güçlendirme Kredisi’nden faydalanabiliyor. Bina güçlendirme kredisi kullanacakların imdadına yetişen 'Olayın Kolayı' asistanlık hizmeti de sunuyor...

5 bin 500 TL üzeri emekli maaşı olanlara para doyacak! Yapı Kredi resmen açıkladı

Emekli maaşlarına zam alan vatandaşlar yine de bu zamların kendilerine yetmeyeceğini düşünerek promosyonları takip etmeye devam ediyor. Yapı Kredi de bu bilinçle emeklilere verdiği promosyonda kesenin ağzını açtı.

İska Güçlendirme Taahhüt Proje Endüstri Ve Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

İska Güçlendirme Taahhüt Proje Endüstri Ve Yapı Anonim Şirketi Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Utku Terzi tarafından kuruldu.

Avahi Otomotiv İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avahi Otomotiv İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de İrem Sude Çiftçi tarafından kuruldu.

Paye Studio Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Paye Studio Mimarlık Limited Şirketi bugün Ataşehir'de İrem Arman tarafından kuruldu.

değrem bilinçlendirme Haberi

değrem bilinçlendirme

Marmara depreminin yaşandığı illerden Yalova'da, Mahalle Afet Gönüllüleri Derneğince (MAG-DER) bu yıl 14 bin 300 öğrenciye afet bilinci eğitimi verildi.


MAG-DER Şube Başkanı Sabri Karaçam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremden korunma ve deprem anında nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda ilk eğitimleri 2002'de verdiklerini, 2004 yılında da dernek çatısı altında bir araya geldiklerini söyledi.


Olası bir afet durumunda ilk yardımın önemine işaret eden Karaçam, şöyle konuştu:

"Dünyada ve Türkiye'de olan depremlerde ilk kurtarmayı yapan halktır. Biz de bundan esinlendik. Halkımıza mahalle bazında eğitimler vererek, ekipman temin ettik. Herhangi bir deprem anında arama kurtarmaya katılmaları sağlanıyor. Zaten ilk amacımız da halkı eğitmek. Marmara depreminin olduğu 1999 yılına göre vatandaşlar daha bilinçli. Asıl bizi mutlu eden, öğrencilerimizin bu konuda çok bilinçli olması. 2016 yılında 14...