30 / 04 / 2024

deniz uçakları sapanca gölüne inecekmi

deniz uçakları sapanca gölüne inecekmi

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi, özel havacılık şirketinin Sapanca Gölü'nden deniz uçağı seferleri için ön izin aldığı iddiasına ilişkin, kuruma herhangi bir müracaat yapılmadığını bildirdi...

DHMİ Esenboğa Havalimanı hangar mahalli kiraya veriliyor! 

DHMİ Genel Müdürlüğü, Esenboğa Havalimanı 5 no.lu apron bölgesinde bulunan hangar mahallini, uçakların konaklaması ve depolama alanı şeklinde kullanılmak üzere kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

ŞOK'tan yaz kataloğu: Deniz şortu 99,95 TL'ye, güneş spreyi 330,90 TL'ye yüzücü gözlüğü 39,95 TL'ye düştü

ŞOK market 31 Mayıs Çarşamba tarihli ikinci bir indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımladı. Bu katalogta deniz şortundan güneş kremine, plaj havlusundan yüzücü gözlüğüne kadar yaz ürünleri yer aldı. İşte ŞOK 31 Mayıs Çarşamba indirimli aktüel ürünler kataloğu...

Türk Hava Yolları, 600'e yakın Uçak siparişi vermeyi planlıyor!

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, şirketin yakın gelecekte büyük bir uçak siparişi vereceğini açıkladı. Bolat, yaklaşık 600 uçak siparişi vermeyi planladıklarını belirtirken, bu siparişlerin 200'ü geniş gövdeli, 400'ü ise dar gövdeli uçaklar olacak.

Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Konteyner evler ve çadırlarda kalın!

Hatay'da dün akşam saatlerinde 3 dakika arayla 2 büyük deprem meydana geldi. Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Herkes konteyner evler ve çadırlarda kalsın!

Dev şirket, 30 milyar dolarlık ihaleyi kaptı

Pentagon, Cuma günü yaptığı açıklamada Lockheed Martin firmasına F-35 uçakları için 7.8 milyar dolarlık bir sözleşme değişikliği ihalesi hakkını verdiğini açıkladı.

ASELSAN, yeni nesil cenk uçakları için hedefleme sistemi geliştirecek

Alınan bilgiye göre, ASELSAN, hava platformuna entegre edilen elektro-optik sistemlerin geliştirilmesine ve üretimine 1990'larda başladı. ASELSAN ürün gamındaki hava elektro-optik sistemlerden CATS ve ASELPOD yüksek adetlerle seri üretim rakamlarına ulaştı ve bunlar sahada aktif olarak kullanılıyor.

Rize-Artvin Havalimanı açılış tarihi belli oldu! İlk Erdoğan ve Aliyev'in uçakları iniş yapacak

Rize-Artvin Havalimanı yapım döneminde 56 farklı sektöre doğrudan veya dolaylı olarak fayda sağladı. Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi 14 Mayıs 2022 olarak açıklandı. Rize-Artvin Havalimanı'na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev'in uçakları yapacak.

Rusya 36 ülkeye uçuşları durdurdu!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken Avrupa Birliği hava sahasını Rus uçaklarına kapatma kararı aldı. Rusya da Avrupa devletlerinin Rus uçaklarına hava sahasını kapatmasına karşın, Almanya ve Fransa dahil 36 ülkenin uçaklarına hava sahasını kapattı.

İstanbul’daki binalardan alınan karot örneklerinden 2 bin yıllık deniz kabuğu çıktı!

İstanbul'daki binalardan alınan karot örneklerinin incelendiği laboratuvarda 2000 yılından önce yapılan binalarda deniz kabuğu görüldü.

İsrail'in Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibinden suç duyurusu! 

İsrail savaş uçaklarının Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibi Cevad Mehdi, Uluslararası Ceza Mahkemesine, İsrail hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dnz Peyzaj İç Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dnz Peyzaj İç Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Deniz Uğur Coşkun tarafından kuruldu.

Tokat Havalimanı'nın pist çalışmaları 2 ay içinde tamamlanacak!

Adil Karaismailoğlu, "Önümüzdeki yılların başlarında Tokat Havaalanı'na en güvenli şekilde en büyük uçaklarımız inecek. Tokatlıları bütün dünyayla buluşturmuş olacağız" diye konuştu. 

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti açıldı!

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği kalkış izniyle İstanbul Havalimanı'ndaki üç ayrı pistten TK1453, TK1923 ve TK2023 uçakları aynı anda havalandı...

deniz uçakları sapanca gölüne inecekmi Haberi

deniz uçakları sapanca gölüne inecekmi


Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi, özel havacılık şirketinin Sapanca Gölü'nden deniz uçağı seferleri için ön izin aldığı iddiasına ilişkin, kuruma herhangi bir müracaat yapılmadığını bildirdi.


Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, Sapanca Gölü’nün içme suyu havzası olduğu belirtilerek, gölle ilgili kararların havza koruma hukuku çerçevesinde değerlendirildiği, bu nedenle sıvı yakıt kullanan herhangi bir aracın seyrine ya da suya inmesine müsaade edilemeyeceği kaydedildi.


Yaklaşık iki milyon insanın içme suyu ihtiyacını karşılayan gölün korunması için birçok tedbir alındığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Bu tedbirler kapsamında gölde motorlu taşıtların kullanımı yasaktır. Özel havacılık şirketinin Sapanca Gölü’ne iniş için ön izin aldığı yönündeki açıklamalar konusunda genel müdürlüğümüze herhangi bir müracaatı ya da aldığı izin söz konusu değildir. Gölün içme suyu özelliğinin uzun yıllar sağlıklı sürdürebilmesi...