23 / 07 / 2024

depozito hesaplanması

depozito hesaplanması

Mesken ve işyeri gibi kiralamalarda mal sahibi kiracıdan güvence bedeli olan depozitoyu isteme hakkına sahip oluyor. Peki, mal sahibi en fazla ne kadar depozito isteyebilir? Depozito nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmelerinde 'depozito' ayrıntısına dikkat! Bu madde mutlaka eklenmeli!

Kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde depozito ödemesinde dikkat edilmesi gereken maddeyi Avukat Atilla Tarık Çilekçi sosyal medya hesabından açıkladı. Çilekçi milyonlara seslenerek ''bu maddenin mutlaka eklenmeli'' dedi...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Depozito bedeli kira sayılamaz, kiradan düşülemez!

Ev sahibi ve kiracılar arasında imzalanan protokol gereğince talep edilen depozito için ödenmesi gereken miktar kira olarak sayılamaz ve kiradan düşülemez. İşte detaylar...

Kiracı ve ev sahibi arasında depozito iadesi nasıl hesaplanır? Rakam rakam açıklandı! 

Son zamanlarda hem ev sahiplerinin hem de kiracıların en çok merak ettiği detaylardan biri de depozito iadesi oluyor. İşte o rakamlar...

Ev sahipleri kiracıya depozitoyu faizi ile mi öder? Depozito nasıl verilmeli ve saklanmalıdır?

Kiracılar ile ev sahipleri arasından yaşanan sıkıntılar gün geçtikte daha da artmaya ve gündemdeki yerini de korumaya devam ediyor. Ev sahibi ve kiracılar arasında depozito iadesi konusunda sık sık anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki ev sahipleri depozito iadesini ne şekilde yapmalıdır?

Depozito son kiraya sayılabilir mi? Kiracılar bu tuzağa sakın düşmeyin!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunlardan bir tanesi de depozito iadeleri. Depozito iadeleri konusunda kiracılar ev sahiplerinin tuzağına düşüyorlar. Peki depozito kira yerine geçer mi? Depozito kira yerine sayılır mı? İşte depozito iadelerinde dikkat edilmesi gerekenler...

Kiracı ve ev sahibi arasında depozito krizi: Aman dikkat Yargıtay kararını verdi...

Kiracı ve ev sahibi arasında depozito krizi patlak verdi. Yargıtaydan "kira uyuşmazlıklarında sulh hukuk mahkemeleri görevlidir" kararı çıktı işte detaylar...

Kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Kiracıların ev kiralarken yaptığı depozito ödemesini geri alırken ev sahibinin ise faiz ödemesi yapması neticesinde yasal boyutu merak konusu. İşte merak edilen soru kiracı ev sahibinden depozito faizi alabilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar depozito ödemelerinde bu 4 konuya dikkat!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan enflasyon sorununun kaleme aldı. Samet Hızalan yazısında enflasyon döneminde depozito sorununa da değindi. İşte Samet Hızalan'ın o yazısı...

Depozito ödenecek! Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor

Otomobil sahibi olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren son dakika gelişmesi açıklandı. Araba sahipleri depozito ödeyecek. İşte detaylar...

Depozito dönemi başladı! 1 Ağustos’tan sonra artık zorunlu olacak!

Sıfır Atık Projesi ile gelecek yıl zorunlu tutulacak. Depozito yönetim sistemi logosu 1 Ağustos gününden itibaren tüm içecek ambalajlarının üzerinde yer almaya başlayacak. İşte detaylar!

Depozito ne kadar geri alınır?

Depozito konusuna dair pek çok kiracı evden veya mülkten çıkma esnasında aynı soruyu soruyor. “Depozito ne kadar geri alınır?” sorusu yanıtlarını arıyor. İşte merak edilen detaylar!

Depozito son kiraya sayılır mı?

Depozito, ev kiralanırken verilen bir nevi teminat yerine geçmektedir. Ev sahipleri depozitoyu son kiraya sayar mı? İşte detaylar!

Depozito ne kadar alınır? Ev kiralanırken ne kadar depozito verilmelidir?

Depozito bir nevi güvence teminatıdır. Ev sahipleri, kiracılardan istemektedir. Bu konuda kiracılar birden çok soru yöneltmektedir. İşte detaylar!

depozito hesaplanması Haberi

depozito hesaplanması

Depozito nasıl hesaplanır?

Mesken ve işyeri gibi kiralamalarda mal sahibi kiracıdan güvence bedeli olan depozitoyu isteme hakkına sahip oluyor. Ancak mal sahibi kiraya verdiği taşınmaz malı için istediği miktarda depozito talep edemiyor.


Kiracıdan alınacak depozitonun ne kadar olması gerektiği ve hangi koşullarda iadesinin yapılacağı kiracılık kanununda düzenleniyor.


Kanun gereğince, kira depozitosu 3 aylık kira bedelinden yüksek olamıyor. Örneğin kira bedelinizin 850 TL olduğunu düşünelim. Kira depozitosunun en fazla 2.550 TL olması gerekiyor.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı ise bir bankaya depo eder. 


Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebilir.


Kiraya veren, kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen...