16 / 05 / 2024

depozito ödenmezse ne olur

depozito ödenmezse ne olur

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmüyor ve gün geçtikçe büyüyor. Fahiş zam talebini kabul etmeyen ve evi tahliye eden kiracılar depozito alırken zorluklarla karşılaşıyor. İşte 10 soruda kiralık ev depozitosu hakkında bilinmesi gereken her şey...

Ev sahipleri kiracıya depozitoyu faizi ile mi öder? Depozito nasıl verilmeli ve saklanmalıdır?

Kiracılar ile ev sahipleri arasından yaşanan sıkıntılar gün geçtikte daha da artmaya ve gündemdeki yerini de korumaya devam ediyor. Ev sahibi ve kiracılar arasında depozito iadesi konusunda sık sık anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki ev sahipleri depozito iadesini ne şekilde yapmalıdır?

Tapu sahipleri aman dikkat! Emlak vergisi ödenmezse ne olur 2024? 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla başladı. Peki emlak vergisi ödenmezse ne olur? İşte tapu sahiplerini yakından ilgilendiren o detaylar...

Konut sitesi aidatları artmaya devam ediyor! Devre mülk aidatları ödenmezse ne olur? 

Konut ve devre mülk aidatları artmaya devam ediyor. Kakıcı & Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, aidatlarla ilgili merak edilenleri açıkladı. 

Ev sahibinin depozitoyu iade etmesi için ne yapmak gerekir? İşte merak edilenler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar bitmek bilmiyor. Bu anlaşmazlıklardan biri de depozito olabiliyor. Kiracı taşınırken ev sahibi depozitoyu iade etmezse ne yapmak gerekiyor? İşte detaylar...

Damacana suya zam geldi! 19 litrelik damacana suyun fiyatı 55 TL oldu! 

Peş peşe gelen zamlar damacana su fiyatlarını da vurdu. Damacana suya zam geldi ve 19 litrelik bir damacana suyun fiyatı 55 TL oldu. Peki 1 damacana su depozito ücretiyle ne kadar oldu? 

Vergi affı 2023 başvuru nasıl yapılır? 2023 vergi affı başvuru ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma; belli zaman dilimlerinde, kişinin ödemesi gereken verginin belli oranının silinmesi ve kalan kısmının devlet tarafından belirlenen tarihler içinde taksitler ile ödenme işlemidir. İşte bu konuya dair detaylar!

Kaç ay kira ödenmezse icralık olunur? Kira öderken açıklamaya ne yazılır?

Kira, bir mülkün, konutun, bir taşıtın ya da benzeri şeylerin sahibi tarafından, bir süre için ve belli bir bedel karşılığında, başkasının kullanımına verilmesine denilmektedir. Peki Kira öderken açıklamaya ne yazılır? İşte detaylar!

Motorlu taşıtlar vergisi ödenmezse ne olur? Motorlu taşıtlar vergisi hangi vergi dairesine ödenir?

Motorlu taşıtlar vergisi aracı olan çoğu kişinin ilgilendiği konuların başında gelmektedir. Bu yüzden de bazı detaylar merak edilmektedir. İşte Motorlu taşıtlar vergisine dair merak edilen detaylar!

Sakın kaçırmayın! Yarın MTV taksit ödemesi için son gün!  MTV ödenmezse cezası kaç TL?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2023 yılı ödemelerinin ilk taksit ödemeleri için yarın son gün. En düşük MTV ödemesi bu yıl 219 TL olurken,  araç tipine ve aracın yılına göre ödenecek vergi miktarı da değişiyor. Peki MTV ödemesi nereden yapılır? MTV  zamanında ödenmezse ne olur? İşte yanıtlar…

Emlak vergisi 1 ve 2 taksit ne zaman? Emlak vergisi borcu ödenmezse ne olur?

Emlak vergisine dair vatandaşların aklını kurcalayan pek çok soru bulunmaktadır. Gelin o sorulara yanıt bulalım. İşte detaylar!

Vergi borcu yapılandırma 2023 ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. Bununla birlikte vergi borcuna dair başka sorularda bulunmaktadır. İşte o soru ve yanıtlar!

Plakaya yazılan ceza ödenmezse ne olur? Trafik cezalarında zaman aşımı var mı?

Trafik cezalarına dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorular ve merak edilen yanıtları!

Güncel elektrik faturası nasıl öğrenilir? Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023?

Elektrik faturalarının belli bir ödenme tarihi vardır. Eğer bu süre aşılırsa ne olur? Peki Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023? İşte yanıtlar!

depozito ödenmezse ne olur Haberi

depozito ödenmezse ne olur

Kiralık konut piyasasında yaşanan sorunlar henüz bitmedi. 1 sene süreyle kira artışlarının yüzde 25 ile sınırlandırılmasına rağmen, ev sahiplerinin fahiş zam talepleri sürüyor. Kimi ev sahipleri de evi daha yüksek fiyatla başkasına kiraya vermek için haksız tahliyeye yöneliyor. Tüm bunlara şimdi de depozito kavgası dahil oldu. 

Kiralamanın başında, gayrimenkul sahibinin evin zarar görme ihtimaline karşı aldığı teminat anlamında olan depozitonun, gerekli koşulların sağlanması halinde iadesi şart oluyor. Fakat, kimi kiracılar evi tahliye etmelerine rağmen bu ödemeyi almakta zorlukla karşılaşıyor. Bazı mülk sahipleri de evin ciddi zarar görmesi sebebiyle depozito ödememe hakkını seçiyor. 

Peki kiralık evlerde depozito sorunu nasıl çözülür? Depozitoda faiz istenebilir mi? İşte milyonlarca ev sahibi ve kiracının merak ettiği o soruların yanıtları...

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; depozito hakkında...