12 / 05 / 2024

depozitoyu geri alamıyorum

depozitoyu geri alamıyorum

Kira sözleşmesinin sona ermesi halinde ve herhangi bir problem yaşanmaması durumunda ev sahibi depozitoyu geri iade etmiyorsa; depozitoyu vermeyen ev sahibine ne yapılır? İşte yanıtı...

Ev sahibi depozitoyu geri vermezse ne yapılabilir? İşte 6 soruda tüm detaylarıyla!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlara her geçen gün bir yenisi eklenirken, Kiracının evi tutarken ödediği depozitoyu daireyi boşaltırken geri alamaması da en çok dert yanılan konular arasında yer alıyor. Peki ev sahibi depozitoyu geri vermezse ne yapılabilir?

Borç verirken nelere dikkat edilmeli? Bunu yapan parasını geri alamıyor!

Borç para verirken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunuyor. Eğer bazı adımları izleyerek borç para vermenin sevdiklerinizle kurduğunuz ilişkileri olumsuz etkilemesini önleyebilirsiniz. Peki, borç verirken nelere dikkat edilmeli?

Emekli olmadığım için promosyon alamıyorum diye üzülmeyin! İş Bankası açıklama yaptı

Emeklilere yönelik promosyon veriliyor elbet ancak emekli olmayanlara promosyon verilmiyordu. İş Bankası, emekli yakınını getirenlere ödenecek miktar hakkında açıklamada bulundu.

Ev sahibi depozitoyu ne zaman geri ödemelidir?

Kira sözleşmesi depozito iadesi, kira sözleşmesi ile ilgili en önemli konulardan biri olup günlük hayatta oldukça fazla bir şekilde karşımıza çıkıyor. Peki, Ev sahibi depozitoyu ne zaman geri ödemelidir? İşte tüm detaylar...

İkinci el araç alamıyorum diye üzülenler dikkat! Fransız otomobil devi Renault Türkiye için müjdesini açıkladı

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Doğu, Türkiye’de ikinci el araç için yeni bir proje hazırladıklarını açıkladı.

Kara listedeyim kredi alamıyorum diye üzülme! 3 banka kredi notuna bakmadan ihtiyaç kredisi veriyor

Bankalardan müşterilere müjde. Yeterli kredi notunuz olmasa bile artık ihtiyaç kredisi çekmek mümkün. Akbank, QNB Finansbank ve Denizbank ile artık ihtiyaç kredisi çekmek çok kolay. İşte detaylar...

Kiracı evi başkasına devrederse nasıl tahliye edilebilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Ekim 2020’de evimi göçmen birine kiraya vermiştim. Altı ay kirasını ödemedi. Sonra da çekip memleketine gitti, yerine de birilerini bırakmış. Bu kişilerden para alamıyorum. Nasıl hareket etsem sonuca ulaşırım?' sorusunu cevapladı.

Defne Samyeli ev sahibine dava açtı!

Defne Samyeli, “1,5 yıldır kiramı alamıyorum. Gönderdiğim notlara da geri dönmüyor” diye konuşan ev sahibi Yusuf Araz hakkında "gerçek dışı açıklama yaparak kamuoyunda adını karaladığı" iddiasıyla dava açtı. 

Kiraya verdiği evini 29 aydır geri alamıyor!

Özgür Tuncay, Ankara'daki evini 2016'da kiraya verdi. Evi kiralayan şirket, evi ofis olarak kullanmaya başladı. Ancak şirkete, darbe girişiminin ardından Hazine tarafından el koyuldu...

Songül Ülkü: İstanbul’daki evlerimin tapularını alamıyorum!

Perihan Abla dizisinin oyuncularından Songül Ülkü, yaşadıklarını anlattı. Başından geçen olaylarla ilgili konuşan Ülkü, ''İstanbul’daki evlerimin tapularını alamıyorum'' dedi.

Depozito ne zaman geri ödenir?

Mal sahibi, kiracısından güvence bedeli olan depozitoyu da talep edebiliyor. Depozitonun en fazla ne kadar olması gerektiği ve iade koşulları kanun ile şekilleniyor. Peki, depozito ne zaman geri ödenir?

Ev sahibi depozitoyu ödemiyor!

Kiralama sözleşme süresinin sona ermesi halinde, herhangi bir zararın olmaması durumunda ev sahibinin bu bedeli kiracısına geri vermesi gerekiyor. Peki, ev sahibi depozitoyu ödemiyorsa ne yapılır?

Ev sahibi depozitoyu geri vermezse ne olur?

Gayrimenkul kiralamalarında, mal sahibi kiracısından güvence bedeli olarak da nitelendirilen depozito bedelini talep edebiliyor. Hasar olmaması halinde kira bitiminde depozito iade ediliyor. Peki, ev sahibi depozitoyu geri vermezse ne olur?

depozitoyu geri alamıyorum Haberi

depozitoyu geri alamıyorum

Depozitoyu vermeyen ev sahibine ne yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıdan alınan depozito bedelinin, sözleşme süresinin sona ermesi halinde herhangi bir problem yaşanmamışsa, bu bedel geri iade ediliyor. Peki ev sahibiniz depozitoyu geri vermiyor ve siz depozitoyu geri ödemeyen ev sahibine ne yapılır diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kiracının ev sahibine güvence bedeli olarak verdiği depozito bedeline ilişkin yasal dayanak Borçlar Kanunu madde 342'de açıklanıyor. 


Buna göre, kiracı ile ev sahibi arasında imzalanan kira kontratında depozitoya ilişkin hususların açıkça belirtilmesi gerekiyor. Sözleşmede zararların neler olabileceğinin ve boyutlarının belirtilmesi hem kiracı tarafından hem de ev sahibi bakımından daha yararlı oluyor.


Böylece, ev sahibi depozitoyu ne zaman ne şekilde talep edeceğini; kiracı ise kendisinin hangi durumlarda depozitosunu geri alamayacağını görmüş oluyor.


Depozito iadesi nin gerçekleşmediği durumlar:

Ev sahibi ile kiracı...