05 / 05 / 2024

Deprem Fonu kurulacak mı

Deprem Fonu kurulacak mı

TBMM'ye sunulan Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi ile Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu kurulması ve deprem vergisi kapsamında elde edilen gelirlerin bu fona aktarılması amaçlanıyor.

Aile ve Gençlik Fonu kuruldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Aile ve Gençlik Fonu'nun Kurulmasına İlişkin Kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle beraber yeni evlenecek gençlere, 150 bin liralık 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Pilot uygulamaya, 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen illerde başlanacak.

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

GYODER’in ulusal ve uluslararası panelistlerin bulunacağı ‘Gayrimenkul Zirvesi’ bugün başlıyor. İki gün boyunca devam edecek zirvede ana tema ‘Şehrini Vicdanla Tamamla’ olmasına karar verildi. Aynı zamanda, İstanbul Kongre Merkezi’nde deprem için özel alan da kurulacak.

Deprem bölgesinde yaşayanlara müjde! 4 ilde yeni sanayi alanı kurulacak! Bakan Kacır resmen müjdeyi verdi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, deprem bölgesine yeni sanayi alanları kurulacağını açıkladı. Kacır, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararla beraber deprem bölgesi kentlerimiz Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da toplam 2 bin 826 hektarlık yeni sanayi alanları kurac

“Deprem, rant kapısı olmaktan çıkarılsın” dedi, 10 il için özel fon çağrısı yaptı!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından çok önemli bir çağrı geldi. Depremin rant kapısı değil, beka sorunu olduğunu Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Başkanı Haluk Sur, depremin vurduğu 10 ile özel gayrimenkul yatırım fonu kurulması için çağrı yaptı. İşte detaylar…

10 şehirde 'Deprem Suçları Soruşturma Bürosu' kurulacak!

Adalet Bakanlığı tarafından depremden etkilenen şehirlerde Cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderilerek, yıkılan binalarla ilgili Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması ve sorumlularla ilgili bazı tedbirlerin alınması istendi.

Ne kadar deprem vergisi toplandı? Deprem vergilerine ne oldu?

Deprem kuşağında olan Türkiye'nin sık sık karşılaştığı afetlerden biri deprem. Depremin yaralarının sarılması için deprem fonu kurulması en iyi çözüm. Peki bugüne kadar ne kadar deprem vergisi toplandı? İşte yanıtı...

Çin'de gayrimenkul sektörü için kurtarma planı başlıyor! 44 milyar dolarlık gayrimenkul fonu kurulacak!

Çin'de gayrimenkul projelerin tamamlanmamasını protesto eden konut müşterilerinin başlatmış olduğu boykotun ardından ülkedeki emlak sektörünün çözülmesi için yeni bir adım atıldı. İŞte yeni planın tüm ayrıntıları...

TBMM'ye sunuldu! Deprem Fonu kurulacak!

Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri devam eden kanun teklifi ile Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu kurulacak ve elde edilen gelirler bu fono aktarılacak.

Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi!

TBMM'ye sunulan Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi ile Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu kurulması ve deprem vergisi kapsamında elde edilen gelirlerin bu fona aktarılması amaçlanıyor.

İstanbul depremi için bu önlemler alınacak!

Olası İstanbul depremi için alınacak önlemler belli oldu. Buna göre; polislerden oluşan yeni deprem timi kurulacak. Deprem artık fiber optik kablolarla ölçülecek.

Deprem fonu kurulmalı!

21 yılda 71,7 milyar TL deprem vergisi toplandığını belirten Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndan mali hukukçu Doç. Dr. Murat Batı, "deprem fonu" kurulmasını ve fondaki paraların sadece deprem için harcanmasını tavsiye etti.

Fay yasası çıkarılsın! Deprem kredi fonu oluşturulsun!

EGE-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, fay yasasının çıkarılması önerisinde bulundu. Aslan, ''Gerçek bir kentsel dönüşüm uygulamasına geçilmelidir. Bunun için deprem kredi fonu oluşturulmalıdır'' diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi!

Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu kurulması ve deprem vergisi kapsamında elde edilen gelirlerin bu fona aktarılması planlanıyor.

Deprem Fonu kurulacak mı Haberi

Deprem Fonu kurulacak mı

Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri devam eden kanun teklifi ile Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu kurulması ve deprem vergisi kapsamında elde edilen gelirlerin bu fona aktarılması planlanıyor.

GENEL GEREKÇE 
Önemli deprem kuşakları üzerinde yer alan ülkemiz, gerek jeolojik nedenlerden dolayı gerek sonradan yapılan imar uygulamalarından dolayı hem kırsal kesimde hem kentsel alanlarda oldukça yüksek deprem riskine maruz bulunmaktadır. 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ ve Malatya'da gerçekleşen 6.8 şiddetindeki deprem de durumun hafızalarda yer edinen vahametini bir daha somutlaştırmıştır. Deprem hem bilimsel olarak hem tarihsel olarak artık ülkemiz için toplumsal bir gerçeklik haline gelmiştir. 

Kentlerde afet risklerinin yüksek oluşunun yanı sıra imar barışı gibi imarsızlığın özendirilmesi ve meşruiyet kazandırılmasıyla birlikte; deprem riskinin sorumluluğu, kamu otoritesinden vatandaşların sorumluluğuna bırakılmıştır....