02 / 05 / 2024

deprem gayrimenkulü etkiledi mi

deprem gayrimenkulü etkiledi mi

Son günlerde yaşanan depremler sonrası gayrimenkul piyasası hareketlendi. TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan, "Deprem öldürmez bina öldürür örneğini son Elazığ depreminde de gördük" dedi...

Deprem korkusu konut tercihini değiştirdi! Konut almak isteyenler yatay mimariye yöneliyor

Kerem Nükte Gayrimenkul Danışmanı Hasan Ülkü, deprem felaketinin bıraktığı korkudan dolayı vatandaşların konut tercihini değiştirdiğini belirtti.

İnşaat maliyetleri, gayrimenkul fiyatları ve düşen talep emlak sektörünü önemli ölçüde etkiledi!

Türkiye'de emlak sektörünün seyri merakla takip ediliyor. Gayrimenkul piyasasının en önemli oyuncularından MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş emlak sektörüne ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

KOBİ'lere müjde: Deprem bölgesindeki 100 bin işletme desteklenecek!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği kentlerdeki KOBİ'lere kapsayan destek paketinin deprem bölgesindeki ticari hayattaki hareketliliği artırması ve toparlanma sürecini hızlandırması bekleniyor.

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

GYODER’in ulusal ve uluslararası panelistlerin bulunacağı ‘Gayrimenkul Zirvesi’ bugün başlıyor. İki gün boyunca devam edecek zirvede ana tema ‘Şehrini Vicdanla Tamamla’ olmasına karar verildi. Aynı zamanda, İstanbul Kongre Merkezi’nde deprem için özel alan da kurulacak.

SON DAKİKA! 3.3 şiddetinde deprem! O il sallandı!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından, depremin etkilediği bölgeler başta olmak üzere ülkenin çeşitli noktalarında sürekli olarak küçük ve büyük şiddetli sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. Son olarak, Kandilli Rasathanesi’nin paylaştığı verilere göre, Siirt'te 3.3 şiddetinde d

Deprem konut tercihlerini değiştirdi! Konutta yeni tercih az katlı yapılar oldu!

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası kişilerin artık daha az katlı konutları tercih etmeye başladığını dile getiren Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay; yüksek binaların daha az tercih edilir olduğunu kaydetti.

Gayrimenkul sektörü düşük faizli kredi beklentisi içinde!

Gayrimenkul sektöründe 2023 yılının ilk yarısını değerlendiren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, deprem ve seçimler nedeniyle durağanlaşan piyasaların, düşük faizli kredi beklentisi içinde olduğunu dile getirdi.

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Konut satışları en çok Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih'te azaldı! Beklenen deprem İstanbul'da satışları etkiledi

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Eylül Helin Gül, İstanbul'daki konut satışlarını mercek altına aldı ve satışların en çok azaldığı ilçelerin Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı!

Gayrimenkul uzmanı Gülcan Altınay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan büyük yıkımdan sonra yeniden 1999 depremini hatırlayan İstanbulluların, o illere göç etmeye başladığını söyledi. Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı...

Deprem sonrası konut satışları yüzde 18 düştü!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada  konut satışlarının deprem sonrasında yüzde 18 düştüğünü ve bu durumun şaşırtıcı olmadığını söyledi.

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

deprem gayrimenkulü etkiledi mi Haberi

deprem gayrimenkulü etkiledi mi

Son dönemde meydana gelen depremler sonrası gayrimenkul piyasası hareketlendi. TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan, "Deprem öldürmez bina öldürür örneğini son Elazığ depreminde de gördük. Depremler sonrasında özellikle yeni yapılara olan taleplerde artış yaşanıyor. Hatta birçok bölgede yeni dairelerde kiralık kalmadı. Ayrıca özellikle düşük metrekare yeni inşaa edilmiş konutlarda da artık fazla stok kalmadı diyebiliriz. Elde kalan konutlar yüksek oda ve alana sahip konutlar" ifadelerini kullandı. 

İnşaat Yeniden Canlanmalı 

TÜGEM Başkanı Akdoğan konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı; "Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 57 azaldı. Kira fiyatlarına ve özellikle son dönemde satılık konut fiyatlarında artışlar önemli oranda da hissedilmeye başladı. Özellikle deprem sonrası son dönemde yapılan konutlara olan artışlar ile fiyatların son çeyrekte yüzde 20’ye yakın artışlar gösterdiğini görüyoruz. İnşaat sektörü özellikle kentsel...