04 / 05 / 2024

Deprem haftasında deprem hakkında bilgilendirme

Deprem haftasında deprem hakkında bilgilendirme

Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası dolayısıyla okullarda tatbikat gerçekleştirerek, öğrencilere depremde ne yapmaları konusunda bilgi verildi. Bilgilendirmede doğru bilinen yanlışlara da dikkat çekildi.

Amerika'da mortgage başvurularında düşüş yaşandı! 

ABD'de mortgage başvurularında düşüş üst üste olacak şekilde üçüncü haftaya kadar taşınmış oldu. Buna göre, 30 senelik faiz hafif aşağı geldi ve üst üste dördüncü haftasında da yüzde 7 seviyesinin altına kaldığı kaydedildi. 

ABD'de mortgage başvuruları üst üste üçüncü haftasında da düştü!

ABD Mortgage Bankalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre ülkede mortgage başvuruları üst üste 3. haftasında da düşüş gösterdi.

2023 yılında kredi borçlanmalarında yüzde 54'lük artış!

Karşılaştırma sitesi encazipcom tarafından derlenen verilere göre 2022'nin sonunda 7 trilyon 568 milyar lira olan toplam kredi borçlanmaları, 2023 yılının Aralık ayının son haftasında 11 trilyon 630 milyar lira seviyelerine çıktı.

ABD'de mortgage başvurularında artış devam ediyor...

ABD'de 10 Kasım 2023 itibari ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste ikinci haftasında da yükselirken, 30 yıllık faiz bir önceki haftadaki seviyesini koruduğu kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

ABD'de mortgage başvuruları üst üste ikinci haftasında da arttı!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, ABD'de 10 Kasım 2023 tarihi ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste 2. haftasında da artış gösterirken, 30 yıllık faiz bir önceki haftadaki seviyelerini de korudu.

KKM hesaplarında bir haftada 74,6 milyar TL’lik rekor düşüş yaşandı!

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında düşüş serisi 7. haftada da devam etti. KKM’de 6 Ekim haftasında 74,6 milyar liralık çıkış oldu. Bankacılık sektöründe toplam mevduatta ise aynı hafta 32,3 milyar liralık artış görüldü.

Hazine eylül ayında 69 milyar 53 milyon lira açık verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığının açıkladığı verilere göre eylül ayındaki nakit gerçekleşmelerine göre 486 milyar liralık gelire karşı 555 milyar liralık da nakit gider gerçekleşti. 29 eylül haftasında döviz rezervlerinde 3,3 milyar dolar azalma oldu.

Kamu bankalarında tüketici kredileri bıçak gibi kesildi, ticari krediler hızlandı!

Merkez Bankası ve yeni ekonomi yönetiminin sıkı para politikasının etkileri kredi büyümelerine yansımaya başladı. 15 Eylül haftasında ticari kredilerin büyüme ivmesinin hızlandığı dikkati çekerken, kamu bankalarının ise tüketici kredilerinde resmen durduğu gözlendi.

Hisse senedi yatırımcı sayısı 30 Haziran haftasında geriledi!

Merkezi Kayıt Kuruluşu(MKK) verilerine göre hisse senedi yatırımcı sayısı 30 Haziran haftası itibarıyla 106 bin 469 kişi azaldı. 

KKM hesapları dolu dizgin gidiyor! KKM hesaplarında biriken para 2 trilyon lirayı aştı!

Kur korumalı mevduat hesaplarında yatırımcıların yoğun ilgisi devam ediyor. Faiz üst sınırının kaldırılmasının ardından yeni hesap açılışları hızlanırken, 28 Nisan haftasında KKM hesaplarında 137,7 milyar liralık artış yaşandı.

6 Mart haftasında hangi şirketler temettü verecek? Hangi şirket ne kadar temettü ödemesi yapacak? Siz de hemen bakın!

Borsa İstanbul’da 6 Mart haftasında, payları işlem gören 2 şirket, hissedarlarına temettü ödemesi gerçekleştirecek. Peki 6 Mart haftasında hangi şirketler temettü verecek? Hangi şirket ne kadar temettü ödemesi yapacak? Siz de hemen bakın!

Asgari ücret zammında kritik pazarlık başlıyor! Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Rakamlar tek tek konuşulacak..

Yeni yıl asgari ücret miktarını belirleyecek komisyonun ilk resmi toplantısı bu hafta çarşamba günü, ikinci toplantısı ise 14 Aralık'ta yapılacak. Aralık ayının son haftasında ise yeni asgari ücretin açıklanması bekleniyor.

Memur Ocak zammında son dakika! Memur maaşı kaç liraya yükselecek? Bu rakamlara bakın!

Ocak 2023 zamlı asgari ücretin, Aralık ayının son haftasında açıklanması öngörülüyor. Asgari ücretin yanı sıra, memur maaşlarına da Ocak ayında zam gelecek. Peki memur 2023 zammı ne kadar olacak? Memur maaşına ne kadar zam yapılacak? İşte ayrıntılar...

Deprem haftasında deprem hakkında bilgilendirme Haberi

Deprem haftasında deprem hakkında bilgilendirme

Atatürk Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi ile Gülten Özaydın Çok Programlı Lisesi’nde gerçekleşen etkinliklerde Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Güven Aydın, Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Amiri Süleyman Taşdemir başta olmak üzere okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu.




“DEPREM SIRASINDA CENİN POZİSYONUNDA DURMAYIN”

Depremin yaşamımızın bir parçası olduğundan bahseden Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, “Deprem aslında çok kötü bir şey değil. Abant, İznik, Sapanca Gölü depremler sayesinde yıllar içerisinde oluştu. Biz onunla yaşamayı beceremedik. Biz sağlam, sağlıklı yapılar yapamadık” dedi. Öğrencilere deprem ya da başka bir doğal afet sırasında ne yapacakları konusunda bilgi de veren Yrd. Doç. Dr. Gündoğdu, “Deprem sırasında cenin pozisyonu alın denildi yıllarca. Ancak bu yanlış. Deprem sırasında gözlerinizin açık olması gerekiyor. Çevrenizden...