26 / 12 / 2024

deprem hasar önleme çalışmaları

deprem hasar önleme çalışmaları

Bursa Teknik Üniversitesinde (BTÜ), yeni inşa edilecek binalarda kullanılması için  bor maddesinden yeni bir ürün geliştirdi. Geliştirilen ürün ile depremlerde meydana gelen zemin sıvılaşmasının önüne geçilecek. 

Depremde evi hasar görenlere sigorta şoku! Yıkım kararı olan binada alt katlara 200 bin, üst katlara 50 bin TL ödenecek!

Adana'da duvarları patlamış, çatlamış dışardan bile bakıldığı zaman deprem hasarı çok belli olan bina için ödenecek deprem sigortasının tutarı hak sahiplerini şoka uğrattı. Hak sahipleri, "15 bin TL ile kapı bile alınmaz" dedi. 

İstanbul'un kan donduran deprem senaryosu: 47 bin bina ağır hasar alacak!

İstanbul Planlama Ajansı’nın yayınladığı deprem raporuna göre Marmara Denizi'nde gerçekleşecek 7,5 büyüklüğündeki bir depremde 47 bin binanın ağır hasar alacağı belirtildi.

Japon Deprem Uzmanından uyarı! Korkutan mesaj, o fay yakında kırılabilir...

Deprem konusunda bilinç oluşturmak ve muhtemel bir depremin hasarını en aza indirmek için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacı ile Esenyurt Belediyesi bir Deprem Paneli gerçekleştirildi.

Yer Bilimleri uzmanından İstanbul depremi açıklaması: Orta Marmara kırığında 6,5 deprem olur, İstanbul için hasar yapar!

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve "Orta Marmara kırığında 6,5 deprem olur" dedi. İşte o paylaşım...

İnşaat sektöründeki bu hatalar deprem hasarına davetiye çıkarıyor!

Ülke genelinde inşaat projeleri yükselmeye devam ediyor. Son zamanlarda ise uzmanlar inşaat projelerindeki bilinçsizlik ve bilgisizlikten yakınıyor. İşte buna bit örnek daha...

Marmara depreminin şiddeti 7.2 ile 7.5 olabilir! Deprem bilimciden şok açıklama: 70-80 bin bina ağır hasar görecek! 

Deprem bilimci Prof. Dr. Okan Tüysüz, beklenen Marmara depreminin şiddetinin 7.2 ile 7.5 olabileceğine dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Büyük deprem İstanbul'un kıyılarında daha çok hasar yaratır düşüncesi yanlış! Tam 600 bin birim bir an önce değişmeli!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hem deprem bölgesi hem de İstanbul ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve megakentte kaç konutun dönüştürülmesi gerektiğini açıkladı.

Deprem bölgesindeki konutlar için 'orta hasar' çıkmazı: Konutlar neden güçlendirilmiyor?

Depremde en çok hasar alan illerden biri olan Hatay'daki orta hasarlı konutların yıkımına karar verildi. Peki neden güçlendirme yapılmıyor, neden direkt yıkım kararı veriliyor?

Hatay'daki deprem konutları için zemin sorunu iddiası! Yanlış yere mi yapılıyor?

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde en çok hasar alan bölgelerden biri de Hatay oldu. Hatay'da hayata geçirilecek deprem konutlarında her 100 konuttan sadece 3,7'si tamamlanması dikkatleri üzerine çekti. Hatay'da deprem konutları yanlış yere mi yapılıyor? İşte ayrıntılar...

DASK'ın 35,9 milyar TL'lik hasar ödemesinin yüzde 96'sı 6 Şubat depremleri için!

DASK tarafından, zorunlu deprem sigortası olup depremde hasar gören konutlara bugüne kadar toplam 35 milyar 906 milyon 326 bin TL'lik hasar ödemesi gerçekleştirildi.

Deprem sonrası Küçükçekmece'deki bina için kırmızı alarm! Hasar ihbarı üzerine bina incelemeye alındı!

Bugün Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedilirken, Küçükçekmece'deki 4 katlı binanın hasarlı olduğunda dair gelen ihbar üzerine inceleme başlatıldı. 

Deprem bölgesi için flaş açıklama: Hasar tespit çalışmaları yinelenmeli!

Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar devam ederken, depremzedeler evlerinin yine hasar gördüğünü, Jeoloji Mühendisleri Odası da hasar tespit çalışmalarının yinelenmesi gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Binalarda hasar kaydı bilmecesi sürüyor! Önce az, sonra ağır hasarlı raporu verildi!

Elazığ’da 6 Şubat deprem felaketinin ardından incelenen çoğu binanın hasar kaydı, itirazlar sonucunda değişiyor. Ev sahipleri, hasar durumunun kesinleşmesi için açılan davaların sonuçlarını bekliyor.

deprem hasar önleme çalışmaları Haberi

deprem hasar önleme çalışmaları

BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyübhan Avcı ile Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, 10 senelik gerçekleştirdiği çalışmasında depremlerde bina zeminlerde meydana gelen sıvılaşmanın önüne geçecek ürün geliştirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; testleri tamamlanan enjeksiyon malzemesi kullanıma hazır. 

Çeşitli kimyasalların bulunduğu maddede bor ve yerli mamul sodyum silikattan üretildi. Söz konusu ürün her türlü zemin üzerinde uygulanabilecek. Sıvı halde bulunan ürün enjekte edildiği donarak zemini güçlendirecek. Ürünün ne kadar sürede donacağı da çalışmalar sonrasında belirlenecek.

Ürün ayrıca madenlerde ve tünel açma çalışmalarında da kullanılarak olası çökmelerin önüne geçilecek. Ürün en küçük taneli silt adı verilen zeminlere bile enjekte olabiliyor. 

Ekip tarafından yapılan araştırmada malzemenin, kazıkla gerçekleştirilen...