05 / 05 / 2024

deprem için alınan önlemler

deprem için alınan önlemler

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nizam Genç, "Yeni bir Marmara depremine hazırlıklı değiliz. Dönüşümün hızlandırılması için yasada gerekli revizyonlar yapılarak teşvikler artırılmalı ve uygulama hızlandırılmalıdır " dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

İlber Ortaylı: İstanbul'da beklenen deprem için gerekli tedbirler alınmıyor! Anadolu'ya taşınma başlamalı!

Beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili yorumlar peş peşe geliyor. Türk tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı da İstanbul'da beklenen deprem için gerekli tedbirlerin alınmadığına dikkat çekerek, yapılması gerekenleri tek tek açıkladı.

Rezerv alan ilan edilmişti: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin arazisi için alınan tüm kararlar sorunlu iddiası!

Üsküdar Çengelköy'de yer alan 29 Mayıs Sitesi'nde rezerv alan tartışmaları devam ediyor. Site sakinleri karara itiraz ederken, sitenin arazisi için alınan tüm kararların sorunlu olduğu iddiası gündeme geldi. İşte detaylar...

Emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmıyor!

Son dönemde yüksek kiralar ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getirdi. İki taraf arasındaki anlaşmazlıkları değerlendiren Emlakçı Adil Arhan "Objektif olursak kiracı da haklı, mal sahibi de…" dedi. Ayrıca Arhan emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmadığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 7 rezerv şehir için çalışmalara başladık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem tehlikesinin olduğu 7 coğrafi bölgede, 7 rezerv şehir için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Yeni yapılacak konutlar için ‘alüvyon kalınlığı’ uyarısı!

Deprem bölgesinde yapılacak yeni konutlar için çalışmaların başlatıldığı bu dönemde, uzmanlardan bu kez, ‘alüvyon’ uyarısı geldi.

İŞKUR son dakika kararıyla 19 bin personel alacağını duyurdu! İşe alım çok kolaylaştı! Başvuran herkes iş sahibi olacak!

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük deprem felaketinin ardından, depremden etkilenen vatandaşlar için alınan yeni kararlar arsında istihdam ve sosyal güvenlik kalemleri de dahil edildi.

Bakan Nebati, gıda ve enerji fiyat istikrarı için alınan beş önlemi açıkladı!

Fiyat İstikrarı Komitesi beşinci toplantısı Hazine ve Maliye Bakanı Nebati başkanlığında gerçekleşti. Bakan Nebati fiyat istikrarı için alınan beş önlemi açıkladı. 

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

İstanbul'daki AVM'ler için alınan yeni önlemler!

AVM önlerindeki kuyrukların uzaması ve içeriye alınacak kişi sayısında sınırlara uyulmaması sebebiyle İstanbul'daki AVM'ler için özel önlemler alındı...

Mersin'de deprem için alınan önlemler mecliste!

Mersin ilinde yaşanabilecek olası bir deprem için alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'daki duran metro inşaatları için nasıl kredi alındı?

Gazeteci Fatih Altaylı İstanbul'da duran metro inşaatlarının devam etmesi için alınan kredi meselesini tüm boyutları ile aktardı..

TÜSİAD deprem yaralarının sarılması ve iflasların önlenmesi için çalışmalar yapacak!

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, deprem yaralarının sarılması, işsizlik ve iflasların önlenebilmesi için çalışmalarda bulunacaklarını ifade etti.

deprem için alınan önlemler Haberi

deprem için alınan önlemler

17 Ağustos büyük Marmara depreminin üzerinden 15 yıl geçmesine karşın gerekli önlemler alınmadı. Gazetemize konuşan Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Genel Başkan Yardımcısı Genç, 2 yıl önce çıkarılan kentsel dönüşüm yasasının deprem riski olan bölgelerden çok arsa rantı yüksek bölgelerde uygulandığına dikkat çekerek deprem riski altında bulunan eski yapı yoğunluklu ve kalitesiz bina stokunun dönüştürülmediğini söyledi. 

Türkiye'nin her an yeni bir deprem riskiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Genç, "Dönüşümün hızlandırılması için yasada gerekli revizyonlar yapılarak teşvikler artırılmalı ve uygulama hızlandırılmalıdır. Mevcut zayıf ve yetersiz yapılar acilen yenilenmeli veya güçlendirilmeli, içinde yaşayanların can ve mal güvenliği sağlanmalıdır. Bu konuda artık kaybedecek zamanımız yoktur. Zira aradan geçen 15 yılı cömertçe harcamış durumdayız" diye konuştu. 


2001 yılında gerekli özen gösterilmeden, aceleyle çıkarılan Yapı Denetimi...