30 / 04 / 2024

deprem için alınması gereken önlemler

deprem için alınması gereken önlemler

Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ceyhan depreminin 16. yılı nedeni ile yaptığı açıklamada, depremin bir doğa olayı olduğunu ve önüne geçilmesinin imkansız olduğunu vurguladı.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

İlber Ortaylı: İstanbul'da beklenen deprem için gerekli tedbirler alınmıyor! Anadolu'ya taşınma başlamalı!

Beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili yorumlar peş peşe geliyor. Türk tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı da İstanbul'da beklenen deprem için gerekli tedbirlerin alınmadığına dikkat çekerek, yapılması gerekenleri tek tek açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 7 rezerv şehir için çalışmalara başladık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem tehlikesinin olduğu 7 coğrafi bölgede, 7 rezerv şehir için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Yeni yapılacak konutlar için ‘alüvyon kalınlığı’ uyarısı!

Deprem bölgesinde yapılacak yeni konutlar için çalışmaların başlatıldığı bu dönemde, uzmanlardan bu kez, ‘alüvyon’ uyarısı geldi.

Deprem zararlarının en aza indirilmesi için önerge verildi!

Olası depremlerin zararlarının en aza indirilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclise araştırma önergesi verildi.

Mersin'de deprem için alınan önlemler mecliste!

Mersin ilinde yaşanabilecek olası bir deprem için alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Van'da kalıcı konutlar için çalışma başlatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Van'da hasar gören yapılarla ilgili, "Hak sahibi vatandaşlarımıza kalıcı konutlar için çalışma başlatmış durumdayız" dedi...

TÜSİAD deprem yaralarının sarılması ve iflasların önlenmesi için çalışmalar yapacak!

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, deprem yaralarının sarılması, işsizlik ve iflasların önlenebilmesi için çalışmalarda bulunacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için çalışıyoruz!

Türkiye-Senegal İş Forumu'nda konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa, "İstanbul Boğazı'na eş olacak son derece stratejik bir proje olan Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için çalışıyoruz" dedi...

Ahmet Davutoğlu: Deprem için toplanan paralar deprem için harcanmalı!

Elazığ'da yaşanan deprem sonra, Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu'yla birlikte depremzedeleri ziyaret etti. Davutoğlu, “Depremle ilgili toplanan bütün fonların hepsinin deprem için harcanması lazım" dedi...

Wyndham rezidans oteller için çalışmalara başladı!

Wyndham Group,Türk yatırımcının talebine kulak vererek rezidans otel için kolları sıvadı. Wyndham ve Ramada Rezidans projeleri için çalışmalara başlayan grup, 2020’de projeyi tamamlamayı planlıyor...

Murat Kurum: Dar gelirliye 100 bin konut için çalışma başlattık!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı dar gelirliye 20 yıl vadeli düşük faizli yıllık 100 bin konut için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan yeni bir açıklama geldi. Bakan Kurum, dar gelirlilere yönelik inşa edilecek olan 100 bin konut için çalışmayı başlattıklarını ifade etti.

Tarım arazilerinin korunması için çalışma yapılan iller TBMM'de!

Tarım arazilerinin korunması, etkin kullanımı ve yönetimi için çalışma yapılan iller meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

deprem için alınması gereken önlemler Haberi

deprem için alınması gereken önlemler

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Depremi önleyemeyiz ama zararlarının önüne geçebiliriz. Bu da kentsel yenileme ile mümkün" dedi. 


Karalar, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yüzde 95'inin deprem kuşağında olduğunu belirterek, "Adana ve Seyhan'da, deprem kuşağında yer almaktadır. Depremi soıı olarak, 27 Haziran 1998'de saat 16:55'te Ceyhan ilçemizde yaşadık. 16 yıl önce bu depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyorum" diye konuştu. 

Deprem felaketinin üzerinden geçen yıllara rağmen, ciddi önlemlerin alınmadığına dikkat çeken Karalar, şöyle devam etti: "Depremin doğal olay olduğunu, ancak yapıların depreme dayanıklı olmadığından çok sayıda insanımızın hayatına mal olduğunu biliyoruz. 


Yaşanan depremler, kent planlamasında. yapılaşmada farklılık yaratması, yerel yönetimlerin de bunu uygulaması gerekmektedir. Bir doğa olayı olan deprem, ne yazık ki ülkemizde doğal afete dönüşmekte ve telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açmaktadır. Geçen...