26 / 07 / 2024

Deprem İzolatörü Fabrikasınerede

Deprem İzolatörü Fabrikasınerede

AR-GE, mühendislik, patent ve üretimi ile Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli deprem izolatörü üretim tesisi TİS Teknolojik İzolatör Sistemleri A.Ş. tarafından 1 Nisan 2016 tarihinde hizmete girdi.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı,  dünyada en fazla kullanılan deprem izolatörü olduğuna dikkati çekerek, kentsel dönüşüm projelerinde binalarda izolatör kullanımının önemine değindi.

Naci Görür Tokat depremi için uyarmıştı! Kaderi Maraş ve Hatay gibi olacak!

Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından, Tokat'ın Sulusaray ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde deprem olduğu açıklandı. Depremin ardından deprem profesörü Naci Görür'den açıklama geldi. 

Prof. Dr. Naci Görür'den o şehre uyarı: 7'nin üzerinde deprem görülebilir!

İzmir’de gerçekleştirilen deprem konulu konferansa katılım sağlayan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Anadolu coğrafyasının faylarla çevrili olduğuna değinereki “İzmir’de yalnızca deniz içersiinde değil her yerde faylar var.” diyerek önemli uyarılar yaptı.

Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması: Kesinlikle 7'den büyük deprem olacak!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması geldi. Görür "İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır" dedi. 

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!

İstanbul'un önündeki depremin er ya da geç kaçınılmaz olacağını söyleyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan depremin tarihi ve şiddetiyle ilgili kritik açıklama geldi.

Deprem şiddetiyle ilgili açıklamalar halka korku salıyor diyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'ı terleten yorumlar!

Deprem şiddetiyle ilgili yapılan açıklamaların halka korku salmaktan başka bir yararı olmadığını söyleyen deprem profesörü Ahmet Ercan'a takipçilerinden öyle yorumlar geldi ki, deprem profesörünü köşeye sıkıştırdı.

TCDD olası afetler için düğmeye bastı! Demiryollarına deprem sensörü sistemi!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ray hatlarına sel ve deprem riskine karşı uyarı sistemleri yerleştirmeye başlandığını duyurdu.  

William R. Periam kimdir? Hangi ülkelerde çalıştı? Ne iş yapıyor?

William R. Periam nerede okudu? Ford’a ne zaman katıldı? Hangi ülkelerde çalıştı? Ford Otosan’da hangi alanda çalışıyor? İşte William R. Periam’ın hayatı...

Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım yapmak için fırsat kolluyor!

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye ekonomisinde normalleşme süreci için 2 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı Türkiye’ye girmek için hangi üründe, nerede ve ne zaman girecekleri konusuna bakıyor” dedi.

Deprem Profesörü uyardı: Çelik yapılara geçilmeli! İşte çelik yapıların özellikleri ve fiyat listesi

Deprem ülkesi olan Türkiye 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerle bu gerçekle tekrardan yüzleşti. Uzman isimlerden peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan çelik yapıları önerdi.

Depiz Deprem İzolatör İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Depiz Deprem İzolatör İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Oymak tarafından kuruldu.

Siemens CD714GXB1 iQ700 buharlı fırında şok fiyat! En ucuz iQ700 buharlı fırın nerede satılıyor?

Dünyanın en prestijli beyaz eşya üreticilerinden Siemens, evine fırın almak isteyenlerin tam aradığı özelliklerde bir buharlı fırın ile piyasayı resmen salladı. Sınıfının en iyilerinden olan iQ700 buharlı fırın, Siemens farkıyla görücüye çıktı.

Altus AL 7103 L çamaşır makinesinde büyük fırsat! En uygun AL 7103 L çamaşır makinesi nereden alınır?

Altus, birçok teknolojik özelliği bünyesinde barındıran AL 7103 L çamaşır makinesini satışa çıkardı. Peki, en uygun AL 7103 L çamaşır makinesi nerede satılıyor? AL 7103 L çamaşır makinesinin teknik özellikleri neler? İşte detaylar...

Deprem İzolatörü Fabrikasınerede Haberi

Deprem İzolatörü Fabrikasınerede

Türkiye nüfusunun yüzde 95'i deprem kuşağında yaşıyor ve ülkemizde bulunan enerji ve sanayi tesislerinin büyük çoğunluğu ise deprem riskinin yüksek olduğu bölgelerde yer alıyor. Yakın geçmişte yaşanan büyük depremler sonrasında yapılan çalışmalar, iyileştirme ve sektörel gelişim araştırmaları da depremde bina yıkımlarını önlemenin artık tek hedef olmaktan çıktığını gösteriyor. İlgili bakanlıklar, kamu otoriteleri ve sektör temsilcileri olası afetler sonrası ekonomik kayıpların azaltılması ve önemli binaların deprem sonrası hizmet vermeye devam edebilmesi için çalışmalarını hızla sürdürüyor. 


Halen Sağlık Bakanlığı tarafından kullanımı deprem bölgelerinde zorunlu kılınan, Haziran 2016’da yürürlüğe girecek Deprem Yönetmeliği kapsamında ise zorunlu kullanım yerleri genişletilecek deprem izolatörleri de bu yenilikçi uygulamalardan biri. Deprem izolatörü uygulanarak sağlanan deprem yalıtımı, Dünyada deprem mühendisliğinde kullanılmaya başlanan ve bu teknolojilerin en yaygın kabul göreni...