05 / 07 / 2024

deprem riskli bölgeler

deprem riskli bölgeler

AK Parti milletvekilleri İbrahim Yiğit, İsmet Su, Önder Matlı, Bedrettin Yıldırım ve MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Gemlik'in deprem riski ve yapılaşma ile alakalı incelemelerde bulundu.

Kanal İstanbul'la taşınacak ilçeler arasında nereler yer alıyor?

Kanal İstanbul'la taşınacak ilçeler arasında nereler yer alıyor sorusunun yanıtı haberimizin içerisinde yer alıyor. Kanal İstanbul projesi 400 metre genişliğe ve 25 metre derinliğe sahip olacak

Kanal İstanbul'la deprem riskli ilçeler ne olacak?

Kanal İstanbul'la deprem riskli ilçeler ne olacak sorusunun yanıtı haberimizin içerisinde bulunuyor. Kanal İstanbul projesi Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı'nda geçerek Terkos Gölünün doğusundan Karadeniz'e ulaşacak

İstanbul'un deprem haritası güncellendi! İstanbul'un en riskli bölgeleri nereler?

Yaşanan depremlerin ardından bağımsız olarak yıkılan binalar İstanbulluları korkutuyor. Yapılan açıklamalarda, uzmanların Marmara hakkındaki büyük deprem uyarıları sonrası en riskli ilçelerin haritaları güncellendiği belirtildi.

Türkiye'nin en riskli bölgeleri açıklandı! Fay haritası güncellendi...

Türkiye diri fay haritası güncellendiği açıklandı. MTA'nın yayımladığı yenilenen Türkiye Diri Fay Haritası'na göre yurt genelinde 45 ilde 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek potansiyelde 485 diri fay bulunmaktadır.

Yatırımcılar dikkat! Popüler bölgeler ve evler zamanla eskir, değer kaybeder

Türkiye genelinde konut satış fiyatları yükselmeye devam ederken, belirli şehir ve bölgeler ekstra artış oranlarıyla öne çıkıyor. Ekonomist Mert Başaran, konut almak isteyenlerin dikkatini önemli bir noktaya çekti:  “Popüler bölgeler ve evler zamanla eskir, değer kaybeder” dedi.  

2024’te gayrimenkul yatırımında ön plana çıkan bölgeler belli oldu! İşte en gözde emlak lokasyonları!

Kentsel dönüşüm hamleleri ve özel sektör ile kamunun açıklayacağı kampanyaların etkisiyle hareketli bir dönemin beklendiği 2024’te gayrimenkul yatırımında ön plana çıkan bölgeler belli oldu İşte en gözde emlak lokasyonları...

Yatırımcılar dikkat! 50 -60 bin lirayla arazi alınacak bölgeler

Arsa, arazi ve toprak yatırımına gün geçtikçe ilgi artıyor. Küçük bütçelerle yapılan yatırımların birkaç yıl içinde katlanarak değer kazandığını belirten Aksel Melkonyan, 50 -60 bin TL bütçe ile yatırım yapılacak yerleri açıkladı. İşte Denizli, Manisa ve Bilecik'teki o bölgeler

Türkiye diri fay hattı haritası güncellendi! En riski bölgeler neresi? 

Türkiye diri fay hattı haritası araştırılıyor. Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de ülke genelinde sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. 2024 güncellenmiş diri fay hattı haritası ile fay hattı geçen deprem riskli iller ve ilçeler listesi.

MTA Türkiye'nin diri fay hattı haritası güncellendi! Risk haritasında hangi bölgeler var?

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de yurt genelinde sarsıntılar sürüyor. Türkiye'yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili olarak MTA Jeoloji Etütleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda deprem bölgesinde yürütülen arazi çalışmaları yer aldı.

Yer bilimciler deprem sonrası hareketleri takip ediyor! En hareketli bölgeler nereler? 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra bölgede yer kabuğu ve fay hattı üzerindeki meydana gelen değişimleri inceleyen, cihazlarla GPS ölçümleri yapan yer bilimciler, fayın deprem sonrası hareketlerini takip ediyorlar.

Deprem korkusu yaşamak istemeyenler bu illere taşınsın! Deprem uzmanı Ercan, deprem riski az olan 9 ili açıkladı!

Deprem uzmanları büyük depremin beklendiği Marmara dahil olmak üzere riskli illerle ilgili uyarılarını sık sık dile getirirken, deprem güvenli iller merak konusu oldu. Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem güvenli illeri tek tek X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o iller...

Deprem bölgesinde ekonomik toparlanma 2026 yılını bulacak!

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, depremin yıl dönümü dolayısı ile bir açıklamada bulundu. Deprem felaketinin bölgedeki üretim, ihracat ve istihdama etkileri hakkında bilgiler ileten Sönmez, ihtiyaçlara yönelik çözüm önerilerini açıkladı.

İTÜ'lü uzmandan son dakika deprem açıklaması: Kırılmayan faylar var: 6.5, 7 ve 7.5 büyüklüğünde depremler olacak!

İTÜ'den  Prof. Dr. Tuncay Taymaz, bir son dakika deprem açıklamasında bulundu ve tek tek riskli bölgeleri sıraladı. İşte o açıklama... 

Yedisu fayında 7.2 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Doç. Dr. Taylan Sançar, riskli yerleri bir bir açıkladı!

Dersim, uzmanların 7 üzerindeki büyüklükte deprem beklediği bölgeler arasında yer alıyor. Munzur Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taylan Sançar, konuyla ilgili konuştu ve riskli yerleri bir bir açıkladı.

Büyükçekmece Marmara depremine hazırlanıyor: Deprem riskli 8 blokluk 64 daireli site yıkılıyor!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çerçevesinde dprem riskli 8 blokluk 64 daireli sitenin yıkımına başlandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

deprem riskli bölgeler Haberi

deprem riskli bölgeler

Milletvekilleri, incelemelerin ardından Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda, Gemlik'in kanaat önderleri ile bir araya geldi. Kumla Jandarma'dan Cihatlı önüne kadar bölgenin imara açılması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "200 hektarlık alanda, 5 bin liralık planlar yapılacağı için kurum görüşü almak gerekiyordu. 

Gemlik'teki yapıların sadece yüzde 7'si deprem yönetmeliğine uygun. 

Fay hatları üzerinde 4 bin 500 kişi yaşıyor. Gemlik nüfusunun yüzde 85'i deprem riski altında. 600 hektar alana ihtiyacımız olacak" diye konuştu. 


'VATANDAŞ RİSK ALTINDA' 

Yeni imar alanlarının açılmasının deprem meselesini çözmeyeceğini, sadece rant alanlan oluşturacağını ifade eden CHP Gemlik İlçe Başkanı Uğur Sertaslanur ise, "Anayasa Mahkemesi'ne götürmek ile alakalı vatandaş yanlış yönlendiriliyor. Biz Anayasa Mahkemesi'ne Gemlik'i götürmedik. 1/1000'lik planın iptal sebebi, belediye başkanının planları kuzey planına...