04 / 05 / 2024

deprem sigortaları kurumu

deprem sigortaları kurumu

Doğal Afet Sigortası Kurumu (DASK), 1 Mart tarihinden itibaren deprem sigortası poliçe işlemlerinde adres kodu kullanacak...

DASK'tan son dakika açıklaması! Ödenilen paralar geri alınacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından deprem bölgesinde hasar durumu değişen ve güçlendirilerek yıkılmasının önüne geçilecek olan binaların, tapuda, elektrik ve su idaresindeki işlemlerinin yapılabilmesi için DASK kayıtlarına tekrar alınması gerektiği kaydedildi.

DASK nasıl yapılır ve ücreti nereye ödenir?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu olarak bilinen DASK, deprem teminat sistemini düzenleyen ve her ev sahibinin Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmayı zorunlu kılan bir kamu kurumudur. Zorunlu Deprem Sigortası, yaşadığınız binada depremin neden olduğu maddi zararları karşılar.

Deprem hasarında ödenen tazminat tutarı 29,5 milyar TL'ye ulaştı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren yaptığı açıklamada asrın felaketi şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin şu ana kadar 29,5 milyar Türk Lirası ödeme yaptıklarını dile getirdi.

DASK tarihinde bir ilk yaşandı! Deprem sonrası sayı arttı! 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) gelen ihbarlar duyuruldu. ihbar sayısı 314 bini aştı, yapılan ödeme 1,5 milyar liraya çıkarken, yaşanan depremin ardından insanların deprem sigortasına rağbet ettiği görüldü.

Kahramanmaraş depreminden sonra sayı 11.1 milyona ulaştı!  

Türkiye'nin deprem kuşağında olması ve son yaşadığımız Kahramanmaraş depreminden sonra, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK)'ın önemi bir kere daha anlaşıldı.  Türkiye'yi hüzne boğan 2 depremin ardından DASK yaptıranlara bakıldığında poliçe sayısı 11.1 milyon adete ulaştı.

DASK'tan son dakika açıklaması!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), deprem sonrası hasar gören Zorunlu Deprem Sigortası poliçe sahiplerinin talepleri ile ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Depremle birlikte herkes merak ediyordu! İşte DASK’ın fonlarında biriken paranın miktarı!

Türk Reasürans ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu, deprem fonlarının hazır olduğunu duyurdu. Peki Kurumun Genel Müdürü Selva Eren’in yaptığı açıklamaya göre, DASK’ın fonlarında deprem için biriken paranın tutarı ne kadar?

DASK’ın yaptığı toplam hasar ödemesi 1.1 milyar TL’ye ulaştı! 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) , 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin yıldönümünde önemli açıklamalar yaptı. 

DASK, İzmir depreminden sonra 401 milyon TL tazminat ödedi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), İzmir depreminden sonra toplamda 401 milyon lira tazminat ödedi...

Türkiye'de DASK'lılık oranı yüzde 58'e ulaştı!

17 Ağustos depremi yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulunan Doğal Afet Sigortaları Kurumu Koordinatörü Erdal Turgut Türkiye'de DASK oranının yüzde 58'e ulaştığını açıkladı. 

Deprem sigortasında Marmara Bölgesi ilk sırada!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından, 17 Ağustos’un 22. yıl dönümünde hem güncel duruma ilişkin değerlendirmeler yapıldı hem de yüzde 100 sigortalılık hedefinin detayları aktarıldı.

En düşük SGK, Bağkur ve memur maaşı belli oldu!

Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağkur emeklisi için Temmuz ayına kadar şimdiden yüzde 5.46 zam göründü. Memur emeklisi için ise 2.46 oranında bir fark oluştu...

Deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyonu geçti!

Türkiye'de zorunlu deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyon 28 bine ulaştı. Ek olarak Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) toplam "deprem rezervi" Şubat ayı itibariyle 12 milyar liraya yaklaştı.

deprem sigortaları kurumu Haberi

deprem sigortaları kurumu
1 Mart'tan itibaren DASK'ta deprem sigortası poliçe işlemlerinde adres kodu uygulamasına başlanacak. Ulusal Adres Veri Tabanı'nda kayıtlı adres kodlarına, muhtarlık, belediye veya nüfus müdürlüklerinden kolayca ulaşılabilecek. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün sorgulama internet hizmetlerinden de adres kodları öğrenilebilecek.  Bu uygulama sayesinde konutla ilgili işlem yapan tüm kurumlar arasında koordinasyon daha rahat...