15 / 05 / 2024

Depremde ilk kamu binalarının yıkılması

Depremde ilk kamu binalarının yıkılması

Ahmet Şahin, "Daha önce deprem olduğu zaman ülkemizde ilk yıkılan ve hasar alan binalar kamu binaları olurdu. Ancak son 10 yıldaki çalışmalarla depreme karşı en dayanıklı binaları biz üretiyoruz" dedi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz İstanbul'un en riskli yerlerini açıkladı! Depremde ilk önce buralar etkilenecek!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, en riskli 2 fayı ve İstanbul'un depremde daha fazla zarar görecek yerlerini sıraladı.

Depremde yıkılan binalar için kritik rapor: Kamu görevlileri 'asli kusurlu' sayıldı!

6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçti ve ilk defa Konya Teknik Üniversitesi tarafından Kahramanmaraş'taki Palmiye ve Hamidiye siteleri için hazırlanan bilirkişi raporlarında kamu görevlileri "asli kusurlu" sayıldı.

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

Beklenen Marmara depreminden en çok etkilenecek kent, İstanbul olarak belirtiliyor. Mega kentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Olası bir depremde, kamu binaları ile İstanbulluların hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak. İşte megakentteki kamu binalarında son durum...

Hatay'da depremde 81 kişinin yaşamını yitirdiği binada 'özensiz işçilik' tespit edildi!

Hatay'da 6 Şubat'ta meydana gelen ilk depremde Gökkuşağı Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin 6'sı tutuklu biri firari 7 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 sene 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Müteahhitler kamu projelerinde fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemesi istiyor! TMB'den Ekim 2023 raporu geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin 'İnşaat Sektörü Analizi Raporu açıklandı. Raporda, “Kamu projeleri üstlenmiş firmaların, yüksek seviyelerdeki maliyet artışı nedeniyle fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemelerine gereksinimi çoğalmıştır" bilgisi verildi.

İlk defa ev alacaklara 1.20 faiz ve 15 yıl vade fırsatı! Yeni konut kredisi kampanyası ne zaman başlayacak?

Yeni konut kredisi kampanyası merakla bekleniyor. Kamu yetkililerinin son aylarda dile getirdiği ‘Konutu yatırım aracı olmaktan çıkaracağız’ söyleminde ilk somut adım, geçen ay kredi kısıtlaması ile atıldı. Peki 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli kampanyanın detayları belli mi? 

Memur ve memur emeklileri için zam teklifi açıklandı! 2024'te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9 zam! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklileri için 2024-2025 için zam teklifini resmen duyurdu. Kamu İşveren Heyeti'nden 2024'te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9 zam teklifi geldi. İşte ayrıntılar...

Memur ve memur emeklileri dikkat! Kamu Toplu Sözleşmesi'nde ilk rakam bugün belli oluyor! 

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının tespit edileceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, hükümet tarafından ilk zam teklifi bugün verilecek. İşte ayrıntılar...

Son dakika DEPREM: Malatya 4.3 büyüklüğünde sallandı! Az önce deprem mi oldu? 

Malatya'da 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk olmadı. Peki bugün başka hangi illerde deprem oldu? İşte 3 Ağustos 2023 deprem listesi...

Kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi? Kredi çekecekler dikkat!

Bankalarda kredi iştahında zayıflık sürerken özel bankalarda 25 ayın ardından ilk defa kredide küçülme yaşandı. Peki kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi?

TÜSEB 120 kamu personeli alacak! En az ilkokul mezunu! Başvuru tarihi belli oldu! Fırsatı sakın kaçırmayın!

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ( TÜSEB )  az ilk okul mezunu olmak üzere toplam 120 kamu personel alımı yapacağını açıkladı. TÜSEB personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor? Başvuru şartları neler? 

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Temmuz ayı emekli zammı ne kadar olacak? Sosyal Güvenlik Uzmanı ilk kez rakam verdi!

Kamu işçisi maaşına yapılan zammın ardından Sosyal Güvenlik Uzmanı ilk kez en düşük emekli maaşına dair rakam verdi. İşte detaylar!

Depremde ilk kamu binalarının yıkılması Haberi

Depremde ilk kamu binalarının yıkılması


Depremde ilk kamu binalarının yıkılması TOKİ ile tarihe karıştı. Binlerce konutun yanı sıra kamu binalarını da yapan TOKİ 'nin Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, "Depreme en dayanıklı binaları biz yapıyoruz" dedi. 


İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen Sismik İzolasyon Sistemleri Çalıştayı'nda konuşan Şahin, "Daha önce deprem olduğu zaman ülkemizde ilk yıkılan ve hasar alan binalar kamu binaları olurdu. Ancak son 10 yıldaki çalışmalarla depreme karşı en dayanıklı binaları biz üretiyoruz" dedi. Öte yandan TOKİ, Siirt'teki Veysel Karani Türbesi'nin çevre düzenlemesi çalışmasına da...