05 / 05 / 2024

depremin merkezüstü neresi

depremin merkezüstü neresi

Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu: "Bakırköy ve Tekirdağ arası şiddeti 7.5 artı ve eksi 2 derece değişiklik gösteren bir deprem bekleniyor. İstanbul depreme hazır değil." dedi.

Depremin maliyeti 110 milyar dolar, yapılan harcamalar ise 30 milyar dolar oldu!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üstünden tam olarak yıl geçti. 50 binin üzerinde canın kaybedildiği depremin ekonomik maliyeti ise 110 milyar dolar olarak kaydedildi. Geçen 1 senenin ardından şu ana kadar yapılan harcamalar ise 30 milyar dolar düzeyinde kaldığı açıklandı.

Kahramanmaraş Elbistan'a 2 bin konut daha geliyor! İmzalar atıldı! Elbistanlılara yeni konut müjdesi!

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'taki ikinci depremin merkez üssü olan Elbistan'a, 2 bin konut daha yapılacağının müjdesini verdi. 

Kahramanmaraş'ta güçlendirme raporu krizi: Orta hasarlı bina sakinleri güçlendirme raporu alamıyor!

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta orta hasarlı bina mağdurları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplandı ve güçlendirme raporu ile ilgili taleplerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Depremin merkez üssü Pazarcık'taki afet konutlarının teslimleri için geri sayım başladı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki iki depremden birincisinin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde inşa edilen kalıcı konutların teslimleri için geri sayım başladı...

Kahramanmaraş Elbistan'daki afet konutları teslim için gün sayıyor!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen ve 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde inşa edilen kalıcı konutlar, FPV dronla görüntülendi. Söz konusu konutlar teslim için gün sayıyor.

Kahramanmaraş’ta konut sevinci! 2 bin 94 TOKİ konutunda sona gelindi!

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta 7,6 şiddetindeki ikinci depremin merkez üssü olan Elbistan ile komşu ilçesi Afşin’de depremzedelerin dört gözle beklediği deprem konutlarının teslimatı için geri sayım başladı. TOKİ tarafından yapımı süren 2 bin 94 deprem konutunda sona gelindi.

Kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler yükseldi: İşte 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak rakamlar! 

Merkez Bankası'nın politika faizinde 500 baz puanlık artışa gitmesinin ardından, kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler yükseldi. İşte 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak rakamlar! 

Merkez Bankası açıkladı! Doların yıl sonunda o seviyeyi görecek! Taş üstünde taş kalmayacak

27 lira sınırında hareket eden dolar/TL kuru için önemli açıklama Merkez Bankası'ndan geldi. Merkez Bankası yıl sonunda doların geleceği seviyeyi açıkladı. Peki dolar yıl sonunda ne kadar olacak? Dolar yükselemeye devam edecek mi?

Altın fiyatlarıyla ilgili olağanüstü bir gelişme yaşandı! Elinde altını olanlar tam bu kadara zıplayacak!

Altın fiyatlarında olağanüstü bir gelişme yaşandı! Küresel merkez bankalarının faiz artırımına gitmesiyle altın düşüşe geçti. Ancak uzmanlara göre, önümüzdeki dönemde altın piyasası büyük bir yükseliş yaşayacak. İşte ayrıntılar...

İngiltere Merkez Bankası üst üste 13. kez faiz artırdı!

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 4,50'den yüzde 5'e yükseltti ve böylece üst üste 13. kez faiz artırmış oldu.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi borsa satışta! İşte 21 Haziran BIST 100 endeksi kapanış değeri!  

Borsa İstanbul, yarınki Merkez Bankası PPK toplantısı öncesi gelen satışlarla günü ekside kapadı. Endesk yüzde 1,23 oranında değer kaybederek 5 bin 186 puana kadar geriledi.

Seçim sonrası Merkez Bankası’ndan yumuşamaya ilk kez yeşil ışık!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) üst düzey bankacılarla toplantı yaptı. Toplantıda bankacılar belki de ilk kez dü­zenlemelerde yumuşama talep­lerine TCMB’den olumlu geri dönüş aldı.

Merkez Bankası’nın rezervleri erimeye devam ediyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kan kaybetmeye devam ediyor. Bankacıların hesaplamalarına göre; Merkez Bankası’nın geçen hafta itibarıyla toplam rezervleri 3 milyar dolar; net rezervleri ise 2 milyar doların üstünde geriledi.

depremin merkezüstü neresi Haberi

depremin merkezüstü neresi

İTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör: İstanbul'da en büyük depremin 7.6 olacağı 2000 yılında açıklandı. Değişen hiçbir şey yok.


Nepal'de meydana gelen 7.8'lik depremin ardından, İstanbul için olası deprem tartışmaları yeniden gündeme geldi. 

Nepal'in başkenti Katmandu'da meydana gelen 7.8'lik depremin ardından, İstanbul için de deprem uyarıları yapıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul'da en büyük depremin 7.6 olacağını belirterek "Bu 2000 senesinde yayımlandı. Peki bunu nasıl yayımladık? Denize gittik, fayın uzunluğunu ölçtük. Bir kere fayı haritaladık. Fayın derinliği tespit edildi. Ondan sonra bunlar çıktı. Değişen hiç birşey yok" dedi. 


Enerji birikiyor İstanbul Üniversitesi (İÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ise Tekirdağ-Bakırköy arasında bir...