28 / 07 / 2024

Depremzedeler ne yapmalı

Depremzedeler ne yapmalı

Son olarak İzmir’de meydana gelen depremden sonra Türkiye’deki deprem gerçeği ile maalesef bir kez daha karşı karşıya kaldık. Peki depremzedeler ne yapmalı hangi yola başvurmalı?

Gram ve çeyreği olanlar aman dikkat! Hayal kırıklığı yaratan altın neden yükselmiyor, elinde altın olan ne yapmalı?

Açıklanan rakamlara göre üç ayda yalnızca yüzde 3,8 prim yapabilen altın neden yükselmiyor? Elinde altın olanlar ne yapmalı? 

Miras konusunda merak edilenler! Babasının miras bırakmadığı çocuk ne yapmalıdır? 

Miras konusunda yaşanan bazı durumlarda pek de rastlanması çok zor olan durumlar ile karşılaşmak mümkün olabilmekte. Buna göre, miras bırakan vasiyetname ile mirasçılarından birisine miras bırakmayabiliyorlar. peki, bu durumda miras alamayan mirasçı ne yapabilir?

Borsa yatırımcılarına altın değerinde tavsiye! Borsada kazanınca veya kaybedince ne yapmalı?

Milyonlarca borsa yatırımcısı borsayı anbean takip ediyor. Kimileri kazançlı çıkarken kimileri kaybediyor. Peki borsada kazanınca veya kaybedince ne yapmalı? İşte borsa yatırımcıları için altın değerinde tavsiye...

600 bin TL’lik özel okul ücreti şaşırttı, vatandaşa ne yapmalı diye sordu?  

Özel okul ücretleri yasal düzenlemelere rağmen her yıl katlanarak artıyor. Gazeteci Barış Esen, birinci sınıfı için 600 bin TL istenen özel okul ücretiyle bir bakkal hesabı yapıp takipçileriyle paylaştı. Esen “Ne yapmalı” diye sordu.

Konut fiyatlarındaki gidişat ne olacak? İstanbul’da daire mi, İskoçya’da şato mu, Manhattan’da gökdelen mi?

Sosyal medyada İskoçya’da bir şato ilanı ile İstanbul’daki bir daire ilanı oldukça fazla paylaşıldı. Peki konut fiyatları ne olacak? Ev alacaklar beklemeli mi? Yatırımcılar ne yapmalı? İşte detaylar...

''Benim maaşım neden düşük?'' diyen EYT'liler dikkat! Ne yapılması gerekiyor? Ücretlerde yeni ayar!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) kapsamında emekli olan milyonlarca kişinin arasında maaşını düşük bulanlar yer alıyor. Peki ''Benim maaşım neden düşük?'' diyen EYT'liler ne yapmalı? İşte ayrıntılar...

Ek MTV için dava açanlar ile dava açmayıp ödeme yapmamış kişiler ne yapmalı?

Dünya yazarı Zeki Gündüz, Anayasa Mahkemesi'nin iptal talebini reddettiği ek MTV'de dava açanlar ile dava açmayıp ödeme yapmamış kişilerin ne yapması gerektiğini kaleme aldı.

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Evim tapuda arsa olarak görünüyor ne yapmalıyım sorusu, gayrimenkul alanında merak edilen konulardan biridir. Bazı evler tapuda arsa olarak görünür ve bu durum ev sahipleri tarafından endişe uyandırır. Peki evin tapuda arsa olarak görünmesi ne anlama gelir? İşte ayrıntılar...

Finans Analisti İslam Memiş’ten 14 Mayıs öncesi son taktikler! Altın ve doları olanlar 14 Mayıs öncesi ne yapmalı?

Finans Analisti İslam Memiş, döviz ve altın yatırımcısına 14 Mayıs öncesi önemli uyarılarda bulundu. 14 Mayıs öncesindeki piyasa hareketlerini değerlendiren Memiş, yatırımcıların bu dönemde ne yapması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Evden çıkmak isteyen kiracı ne yapmalı?

Ev sahibi kiracıların evinden çıkmasını isteyebilir. Aynı şekilde kiracılar, ev sahipleri talep etmeden kendileri de evden çıkmak isteyebilir. Peki bu durumda kiracı ne yapmalıdır? İşte detaylar!

Altında görülmemiş hareket! Analistler kilitlendi kaldı! Altın neden yükseliyor, yatırımcı ne yapmalı?

Son dönemde altın piyasasında yaşanan hareketlilik, yatırımcıların kafasını karıştırmış durumda. Birçok yatırımcı, altın konusunda ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Altının son durumuyla ilgili en güncel bilgileri sizler için derledik. Ayrıntılar şöyle...

E-devlet emekli promosyon başvurusu nasıl yapılır? Yeni emekli olan birisi emekli promosyonu almak için ne yapmalı?

Yeni emekli olacaklar için maaş ve ikramiye ödemesi oldukça önemli bir konudur. Emeklilik başvurusu yapanların merakla beklediği ödemelerin nasıl alınacağı ve ne zaman yapılacağı da oldukça önemlidir. İşte, yeni emekli olacakların merak ettiği maaş ve ikramiye ödeme süreci hakkında bilinmesi gereken

Tapudan mesaj geldi ne yapmalıyım?

Tapu işlemleri hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de “Tapudan mesaj geldi ne yapmalıyım?” İşte yanıtlar!

Depremzedeler ne yapmalı Haberi

Depremzedeler ne yapmalı

Son olarak İzmir’de meydana gelen depremden sonra Türkiye’deki deprem gerçeği ile maalesef bir kez daha karşı karşıya kaldık. Peki bunun sorumlusu kim? Vatandaş can ve mal kaybının hesabını kimden soracak? Depremzelerin hukuki haklarını ve nasıl bir yol izleyeceklerini Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Avukat Elvan Kakıcı Şimşek anlattı.

Depremde yakınını kaybedenlerin ya da yaralananların ilgililer hakkında bulunduğu bölgenin Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunabileceklerini dile getiren Kakıcı Şimşek, “Her ne kadar ölüm olaylarında savcılık resen araştırma yapsa da yaralamalarda ilgilinin şikayeti aranmaktadır. Bu nedenle depremzede evin müteahhiti, yapı denetim firması ve ilgili belediye hakkında savcılıkta suç duyurusunda bulunabilir. Depremzede kusuru olduğunu düşündüğü herkes hakkında savcılıkta suç duyurusunda bulunabilir.” diye konuştu.

Depremzede savcılığa suç duyurusunda bulunmalı

Yıkılan veya zarar gören binanın zemin katında oturan...