07 / 05 / 2024

dereli sel 2020

dereli sel 2020

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Giresun'daki selden etkilenen Dereli ilçesinde yapılacak yapılara ilişkin, "Tüm bu inşa çalışmalarını bir yıl içerisinde tamamlayıp tüm Türkiye'ye örnek olacak bir dönüşüm projesini gerçekleştireceğiz" dedi...

Dereli ilçesindeki sel felaketinin ardından yeniden inşa edilen TOKİ konutları sahiplerine teslim edildi!

Giresun'da 22 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen sel felaketinin ardından tekrar inşa edilen konut, iş yerleri ve kamu binalarıyla Dereli ilçesi modern bir görünüme kavuştu. İnşa edilen konut ve iş yerleri sahiplerine teslim edildi.

Giresun Dereli'deki sel konutlarının kurası çekildi!

Giresun Dereli'de Ağustos 2020'de meydana gelen sel nedeniyle hasar gören ve sonrasında yeniden inşa edilen konut ve işyerleri için kura çekimi gerçekleşti. 

Giresun Dereli'deki afet konutları dere yatağına yakın inşa edildi!

Giresun’da geçtiğimiz sene meydana gelen sel felaketinden sonra Dereli'de başlatılan afet konutları da dere yatağının yakınında inşa edildi.

Giresun Dereli'de yeni konutlar Eylül'de teslim edilecek!

Giresun'da geçtiğimiz sene 22 Ağustos tarihinde etkili olan sağanak sebebiyle sel ve heyelanlar yaşandı. Sel afetinden en çok etkilenen Dereli ilçesinde; afetzedeler için hazırlanan projede TOKİ tarafından yapılan 216 konut ve 72 iş yerinin inşası da büyük ölçüde bitirildi.

Giresun Dereli'deki konutlar Ağustos'ta teslim edilecek!

Önceki yıl sel felaketi nedeniyle hasar gören evlerin yerine inşa edilen Giresun Dereli konutlarının ilk teslimi Ağustos'ta teslim edilecek. 

Konya Selçuklu Belediyesi'nden esnafa kira yardımı!

Konya Selçuklu Belediyesi, 2020 yılı Nisan ve Mayıs aylarında kapalı oldukları dönemin kiralarını almadı. Belediye kalan 10 aylık kira ücretlerinde de indirim yaptı.

2020'de deprem ve sellerde 37 bin 549 bina hasar gördü!

Her yıl yaşanan deprem ve sel felaketlerinde şehirleşme ile yapı tasarım, üretim ve denetim süreçlerinde yaşanan sorunlar sebebiyle yüz binlerce insanın yaşadığı on binlerce bina hasar görüyor. 2020'de yaşanan deprem ve sel gibi afetlerde toplam 37 bin 549 bina hasar gördü.

Giresun Dereli'de konut ve iş yerlerinin inşaatı hız kesmiyor!

Giresun'da 22 Ağustos 2020'de yaşanan sel felaketinde büyük hasar gören Dereli'de ticari hayat büyük ölçüde normale döndü.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: Yardımlar 45 milyar lirayı aştı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2020 yılında hayata geçirilen Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında yapılan doğrudan destek ve yardımların 45 milyar lirayı aştığını açıkladı.

Giresun Dereli'de konut inşası için temel kazı çalışmaları başladı!

Giresun Dereli'de sel felaketi sonrasında büyük zarar gören vatandaşlar için inşa edilecek iş yerleri ve konutların inşası için temel kazı çalışmaları başladı. 

Giresun Dereli'deki hasarlı yapıların yıkımı tamamlandı!

Giresun'un Dereli ilçesinde 22 Ağustos’ta meydana gelen sel ve heyelandan ağır hasar gören ve kentsel dönüşüm kapsamındaki ilçe merkezindeki bütün binaların yıkımı yapıldı. Dereli'nin en kısa sürede inşasına başlanıp, önümüzdeki yıl Haziran ayında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Konya Selçuklu'da 54.3 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Konya 1. İcra Daairesi, Selçuklu İlçe, Kayacık Mahallesi'nde bulunan fabrikayı 54 milyon 312 bin 500 TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 23 Kasım 2020 günü gerçekleşecek.

Dereli'de darp edilen kepçe operatörleri: 'Bizden izinsiz yıkım yapılamaz' diyerek saldırdılar!

Giresun Dereli'deki sel felaketinden sonra bölgede yıkım yaparken saldırıya uğrayan kepçe operatörleri ifadelerinde yaşadıklarını anlattı

dereli sel 2020 Haberi

dereli sel 2020

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  22 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinden sonra Giresun'da yaptığı ziyaret ve incelemeleri kapsamında Dereli'ye gitti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Kurum, Giresun'daki selden etkilenen Dereli ilçesinde yapılacak yapılara ilişkin, "Tüm bu inşa çalışmalarını bir yıl içerisinde tamamlayıp tüm Türkiye'ye örnek olacak bir dönüşüm projesini gerçekleştireceğiz" açıklamasında bulundu. 

İlçe merkezinde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Kurum, iyileştirme çalışmalarında görev alan personelle görüştü. Kurum, görüştüğü esnaf ve vatandaşlara da yapılacak çalışmalara ilişkin bilgi aktardı. 

İncelemelerinden sonra Dereli Belediyesine geçen Kurum'un başkanlığında koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Bakan Kurum, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, selden etkilenen Dereli'yi eski haline getirebilmek için 8 gün içerisinde yoğun çaba sarfettiklerini belirtti.

Altyapıdan üstyapıya kadar gereken her türlü adımı attıklarına dikkat çeken Kurum, vatandaşın artık eski düzenine devam edebilecek hale...