05 / 05 / 2024

derince limanına en yüksek teklif

derince limanına en yüksek teklif

Derince Limanı'nın 39 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi, 543 milyon dolarla Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Derince Limanı'na 543 milyon dolarlık teklif!

Derince Limanı’nın 39 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesinde en yüksek teklif, 543 milyon dolarla Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından verildi.

Bu hafta BIST 100'de yatırımcısına en çok zarar ettiren 10 hisse!

Yatırımcılar, yatırım enstrümanlarıyla ilgili araştırmalar yaparken Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden bu hafta BIST100'de yatırımcısına en çok zarar ettiren hisseleri yazdı. İşte Tardu Barlas'ın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan hisseler!

Yatırımcıların merak ettiği temettü yatırımı ile ilgili son dakika bilgileri paylaşıldı. Borsa İstanbul'da son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan şirketler tek tek açıklandı. İşte son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan hisseler! 

2024'ün yıldızı belli oldu! Yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı arsa olacak!

Arsa yatırımının 2024 yılında konut ve dövizden daha çok kazandıracağı belirtildi. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, bu sene en çok arsanın konuşulacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Tiny House’a uygun arazi fiyatları yüzde 100 arttı! Tiny House yapımına en uygun iller hangileri? 

Tiny House’a uygun arazi fiyatları yüzde 50 ila yüzde 100 oranında arttı. Peki Tiny House yapımına en uygun iller hangileri? 

Yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım araçları peş peşe sıralandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına dair finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını yayımladı. Peki geçen ay en çok hangi yatırım kazandırdı? İşte detaylar...

Altın, dolar, euro ve gümüş... İslam Memiş yatırımcısına en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı! Pür dikkat bakın!

Elinde belli bir birikimi olan yatırımcılar en çok kazandıracak yatırım aracını araştırıyor. Altın, dolar, euro ve gümüş... İslam Memiş yatırımcısına en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı! Pür dikkat bakın!

Yarısı Bizden Kampanyası'na en az başvuru faya en yakın yerden!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasına yapılan başvuru sıralamasında Adalar en alt sıralarda yer aldı.

Borsa düşerken inadına yükseldi! Borsada Ocakta en fazla o kazandırdı!

Borsa Istanbul’da ‘RODRG’ kodu ile 2013 yılından beri işlem gören Rodrigo Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ, ocak ayında yüzde 92,71 ile borsa yatırımcısına en çok kazandıran hisse unvanını aldı.

Dolar euro, borsa altın!.. Ocak ayında yatırımcısına en fazla kazandıran hangisi oldu?

Ne dolar ne euro ne de borsa… Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayında ayıda yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım aracının altın olduğunu duyurdu. İşte detaylar…

Yeni Evim Kampanyası'na en çok başvuru hangi illerden geldi? 

Yeni Evim Kampanyası'na en çok başvuru yapılan bölge belli oldu. İşte ayrıntılar ve rakamlarla Yeni Evim Kampanyası...

Konut yatırımcısına en fazla kazandıran iller belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre, Konut Fiyat Endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 96,4, reel olarak ise yüzde 26,9 oranında arttı. Bu verilere göre konut yatırımcısına en çok kazandıran iller belli oldu. İşte detaylar...

İzmir’de gayrimenkul yatırımcısına en çok kazandıran ilçe hangisi oldu?

Denge Değerleme, İzmir Pandemi Öncesi ve Sonrası Yazlık Gayrimenkul İlçe Raporu’na göre, İzmir'de gayrimenkul yatırımcısına en çok kazandıran ilçe Çeşme oldu.

Deprem sigortasına en çok talep hangi bölgede?

Büyük can ve mal kaybına sebep olan 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nden sonra zararların en aza indirgenmesi için getirilen Zorunlu Deprem Sigortası, Türkiye'deki 17 milyon 682 bin 80 konuttan sadece yüzde 56,70'inde var.

derince limanına en yüksek teklif Haberi

derince limanına en yüksek teklif

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına (TCDD) ait Derince Limanının 39 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi, Yılport Holding AŞ, Kumport Liman Hizmetleri ve Lojistik Sanayi ve Ticaret AŞ ile Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ yetkililerinin katılımıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığında gerçekleştirildi. 


İhalede, elemesiz turların ardından geçilen açık artırmada ilk olarak Yılport Holding AŞ elendi. Açık artırma daha sonra Kumport Liman Hizmetleri ve Lojistik Sanayi ve Ticaret AŞ ile Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ arasında devam etti. İhale, Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ'nin en yüksek teklifi 543 milyon dolar olarak vermesiyle sona erdi. 


Safi; İnşallah Derince'ye yakışır şekilde bir liman yapacağız 


Safi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, ihalenin beklentileri dahilinde gerçekleştiğini söyledi....