06 / 05 / 2024

detaylı konut istatistikleri 2019

detaylı konut istatistikleri 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün detaylı konut istatistiklerini tutacağını söyledi.

120 ay 2 milyon TL konut kredisi faiz, taksit ve geri ödeme planı nasıl? Banka banka konut kredisi oranları...

Konut satın almak isteyenler vatandaşlar için Mayıs 2024'te konut kredisi faizleri hakkında detaylı bilgi verildi. Buna göre, en düşük faiz oranı yüzde 3,05 olarak görünüyor. 120 ay vadeli 2 milyon TL konut kredisi kullanmak isteyenin aylık ödemesi ne kadar? Faize giden rakam ve toplam ödeme rakamla

Atilla Yeşilada konut satışlarını değerlendirdi: Bunlar daha iyi günler! Seneye hiç satıcı bulunamayacak!

TÜİK tarafından Aralık 2023 konut satış istatistikleri açıklandı. Söz konusu ayda 138 bin 577 adet konut satılarak yüzde 33,4 düşüş yaşandı. Ekonomist Atilla Yeşilada açıklanan rakamları değerlendirerek, ''Bunlar daha iyi günler'' dedi. İşte o değerlendirme...

Tüketici kredilerinin 397 milyar 996 milyon 654 bin lirası konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık para ve banka istatistikleri açıkladı. Bankacılık sektörünün mevduatı artarken, tüketici kredilerinin 397 milyar 996 milyon 654 bin lirası konut oldu.

Merkez Bankası açıkladı! Tüketici kredilerinin 399 milyar 951 milyon TL'si konut! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık para ve banka istatistikleri yayımlandı. Bu kapsamda Tüketici kredilerinin 399 milyar 951 milyon TL'si konut oldu.

Merkez Bankası açıkladı: Tüketici kredilerinin 401.9 milyar TL'si konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) milyonlarca kişi tarafından merak edilen haftalık para ve banka istatistikleri yayımlandı. Bu kapsamda mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 401 milyar 917 milyon 62 bin lirası konut oldu.

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

Tüketici kredilerinin 404 milyar 625 milyon TL'si konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık para ve banka istatistikleri yayımlandı. Bu kapsamda tüketici kredilerinin 404 milyar 625 milyon TL'si ise konut oldu.

Konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller peş peşe sıralandı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Temmuz ayına ilişkin konut satış istatistikleri yayımladı. Peki, konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller hangileri oldu? İşte detaylar...

Kiralık ve satılık konut fiyatları ikiye katlandı! İşte kiralık ve satılık konut fiyatlarının en fazla yükseldiği iller!

Enflasyondaki yükseliş ile birlikte satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki tırmanış da devam ediyor. Gayrimenkul sektörüne yönelik detaylı emlak endeksleri üreten Reidin’in son raporu çarpıcı sonuçlar ile dolu. İşte, Türkiye genelinde kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki son gelişmeler…

Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek: 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Kentsel dönüşüm kredisi için milyonlarca vatandaş tarafından beklenen detaylı açıklama geldi. Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek! Yeni paketle 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

7 maddede konut satışlarında yaşanan düşüşün nedenleri! Uzmanlar açıkladı!

TÜİK tarafından, Eylül 2022 konut satışları istatistikleri de bugün açıklandı. Açıklanan verilere göre Eylül ayında son bir senenin en sert düşüşü kaydedildi. Peki konut satışları neden düşüyor? Uzmanlar 7 maddede açıkladı. İşte ayrıntılar...

TOKİ 81 ildeki sosyal konut projesi başvuruları bitti mi? 81 ildeki konut projesinden kimler yararlanacak?

TOKİ konut projeleri dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. Vatandaşlar TOKİ 81 ildeki projelerine dair detaylı bilmek istiyor! İşte o detaylar!

Konut satışları rekora koşuyor!

TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre Nisan ayında Türkiye genelinde toplamda 133 bin 58 konut satıldı. Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan Nisan ayı konut satış istatistikleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

detaylı konut istatistikleri 2019 Haberi

detaylı konut istatistikleri 2019


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2019 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün detaylı konut istatistiklerini tutacağını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum, "Konut piyasasında stok ne kadardır?" şeklindeki soruya ilişkin, şöyle konuştu:

"Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüze gelir gelmez talimatımızı verdik; buna ilişkin bir çalışma yapacak. Bu istatistik Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz bünyesinde tutulacak. Çünkü Türkiye'de satılanlar sadece tapu devriyle satılmıyor, satış sözleşmeleriyle de yapılan satışlar var. Hem satış sözleşmeleri hem birinci el satışlar hem ikinci el hem de konutların bölgelere göre ihtiyaçlarını inşallah çok kısa zamanda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz belirleyecek ve bunları da vatandaşların bilgisine sunacaklar."