24 / 07 / 2024

dev konut projelerinde ÇED zorunluluğu kalkıyor mu

dev konut projelerinde ÇED zorunluluğu kalkıyor mu

Yeni Yönetmelik Taslağı hayata geçerse artık 2 bin konutun üzerindeki toplu konut projeleri için de ÇED raporu zorunluluğu ortadan kalkacak. 500 konutun altındaki projelerden proje tanıtım dosyası bile istenmeyecek

2 bin konutun üzerindeki projelerde ÇED zorunluluğu kalkıyor!

Yeni Yönetmelik Taslağı hayata geçerse artık 2 bin konutun üzerindeki toplu konut projeleri için de ÇED raporu zorunluluğu ortadan kalkacak. 500 konutun altındaki projelerden proje tanıtım dosyası bile istenmeyecek

TOKİ İstanbul 250 bin konut projelerinde son durum ne?  TOKİ az önce resmen açıkladı!

81 ilde yeni konut projeleri inşa eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul projelerindeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki TOKİ İstanbul projelerinde son durum ne? 

Markalı konut projelerinde aidat rekortmeni ilçe belli oldu!

Gayrimenkul sektörünün lider analitik veri sağlayıcısı REIDIN merakla beklenen '2023 yılı Markalı Konut Projeleri Aidat Raporu'nu yayınladı. İşte markalı konut projelerinde aidat rekortmeni ilçe...

Başakşehir Belediyesi'nden dev konut kampanyası! 4 farklı projede metrekaresi 29 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, Türkiye Yüzyılı’na dev sosyal konut kampanyasıyla başladı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun açıkladığı kampanya kapsamında konutlar metrekaresi 29 bin liradan başlayan fiyatlarla satılacak.

Türk inşaat şirketi iflas etti! Dev konut projesi yarım kaldı, 1500 ev teslim edilemedi!

Karadayı Konut Yapı AŞ. iflas etti. Şirket bin 500 konutu teslim edemeyince iflas bayrağını çekti. Dev konut projesi yarım kaldı, 1500 ev teslim edilemedi.

Konut projelerinde spor salonlarına talep artıyor!

Spor salonu sektörünün önde gelen markaları arasında yer alan Proforce’un Genel Koordinatörü Selahattin Alıcı, konut projelerinde spor salonlarına talebin arttığını söyledi.

Ev almak isteyenler dikkat! Orta gelirliye dev konut desteğinin detayları netleşti!

Ev almak isteyenlerin merakla beklediği orta gelirliye dev konut desteğinin detayları netleşti. İşte tarihi kampanya ile ilgili detaylar...

TOKİ sosyal konut projelerinde aylık taksit ne kadar olacak? TOKİ sosyal konut aylık taksitler açıklandı mı?

TOKİ sosyal konut projelerinde aylık taksit ne kadar olacağı vatandaşalar tarafından araştırılıyor. İşte merak edilen o detaylar!

Yabancı yatırımcıların gözü Ankara'daki konut projelerinde!

Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yabancıya konut satışında Ankara'nın 3. sırada yer aldığını söyleyerek yabancı yatırımcılarının gözünün Ankara'daki konut projelerinde olduğunu kaydetti.

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

Markalı konut projelerinde en çok hangi tip evler satıldı?

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı ev satış istatistiklerinin ardından REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Temmuz 2021 sonuçları da açıklandı. Peki markalı konut projelerinde en çok hangi tip evler satıldı?

Markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı?

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı ev satış istatistiklerinin ardından REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Mayıs 2021'e ait sonuçları da belli oldu. Peki markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı? İşte markalı konut projelerinin Mayıs 2021 verileri...

Sıfır atık uygulaması konut projelerinde zorunlu olacak!

"İklim Değişikliğiyle Mücadele Toplantısı"nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gelecek dönemde konut projelerinde sıfır atık uygulamasının zorunlu olacağını açıkladı.

Konut projelerinde sismik izolasyona ilgi arttı!

Deprem İzolasyon Derneği Başkanı Mehmet Emre Özcanlı, deprem etkilerinin azaltılmasını sağlayan sismik izolatör kullanımının kamu binaları ve karayollarının ardından konut projelerinde de yaygınlaşmaya başladığını dile getirdi.

dev konut projelerinde ÇED zorunluluğu kalkıyor mu Haberi

dev konut projelerinde ÇED zorunluluğu kalkıyor mu


ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Yönetmelik Taslağı’nda daha önceden 2 bin konutun üzerindeki toplu konut projeleri için istenen ‘ÇED süreci’ esnetiliyor. 500 konutun üzerindeki toplu konut projeleri içinse sadece Proje Tanıtım Dosyası sunulması yeterli olacak. Bakanlık en son ekim ayında yenilenen ÇED Yönetmeliği’ni baştan aşağı değiştirecek taslağı tamamladı. Yürürlükte olan yönetmelikte ÇED uygulanacak projeler listesinde, ‘500 yatak ve üzeri kapasiteli hastaneler’ ile ‘2 binin üzerindeki konut projeleri’ ifadesi yer alıyordu. Ancak taslak yönetmelikte bu ifadeler kaldırıldı.


TANITIM DOSYASI YETERLİ

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, yeni düzenlemede hem şehir hastaneleri hem de 2 binin üzerindeki toplu konut projeleri için zorunluluğun kaldırıldığını, bu projeler için bakanlığın uygun görmesi halinde ÇED isteneceğini söyledi.  Bozoğlu, “Halen yürürlükte olan yönetmelikte 2...