19 / 07 / 2024

Devlet Arsa

Devlet Arsa

Hazine, 215,4 milyar metre karelik bir alanı kaplayan, 3 milyon 655 bin 706 adet taşınmaza sahip bulunuyor

TOKİ'den yeni arsa satışı! TOKİ, 49 ilde ucuza arsa satışına başladı!

TOKİ Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın duyurusu kapsamında 49 şehirde ucuza arsa satışında yapılacak başvuruların başladığını açıkladı. Devlet, ikamet şartı olmadan 49 ilde arsa satışı yapacağını açıkladı. 

E-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır 2024? Arsa, ada, tapu parsel sorgulama ekranı!

Pek çok kişi E-Devlet üzerinden nasıl parsel sorgulama yapacağını merak ediyor. Peki E-devlet üzerinden arsa, ada, tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2024?

e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar yandı! Ne ev ne arsa ne de tarla... Resmen yeni dönem başlıyor! 

Son dönemlerde artan fahiş gayrimenkul fiyatlarından sonra hükümet harekete geçti. Planlanan yeni uygulamada e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar kişiler ilan veremeyecek.

Ucuz arsa alıp ev yapmak isteyenlere müjde! 81 ilde çalışmalar başladı: İmarlı hazine arazileri geliyor...

Arsa alıp ev yapmak isteyen vatandaşlara müjdeli haberi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki duyurdu. Bu kapsamda devlet arazilerini imara açarak satışa çıkaracak. İşte detaylar...

Sit alanı arsa nasıl değerlendirilir?

Sit alanı, doğal veya tarihsel dönemlerdeki kalıntıları içeren alanlardır. Bu alanlar özel olduğu için devlet tarafından koruma altına alınır. Sit alanı arsa, belirli özelliklere sahiptir. Eğer bu alanın sahibi varsa, derecesine göre değerlendirmesi mümkün olur. Sit alanı arsa hakkında detaylar...

2023 TOKİ Ankara müstakil arsa sonuçları isim listesi! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

'İlk Evim' projesi kapsamında arsa sonuçları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen takvime göre şehir şehir açıklanıyor. 2023 TOKİ Ankara müstakil arsa kura çekimi sonuçları sorgulaması başvuru bulunan adaylar tarafından e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulanmaya başladı.

2023 TOKİ İstanbul arsa sonuçları isim listesi! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

TOKİ İstanbul arsa kura çekimi 4 Nisan’da tamamlanırken, kura sonuçları isim listesi, e-devlet’ten erişime açıldı. İlk olarak 27 Mart tarihinde çekilmeye başlanan arsa kuraları için ayrıntılar merak konusu oldu. İşte 2023 TOKİ İstanbul arsa sonuçları isim listesi...

2023 TOKİ müstakil arsa kura sonuçları isim listesi... Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

2023 TOKİ müstakil arsa başvuru sonuçları tek tek açıklanmaya devam ederken, sim listesi noter huzurunda ve Youtube canlı yayınıyla belirleniyor. Hak sahibi belirleme kura sonuçları çekiliş sonrası e-Devlet’ten sorgulanabilecek. İşte, 2023 TOKİ İstanbul arsa kura sonuçları...

İzmir'de konut imarlı 78 arsa satılacak! Arsa almak isteyenler dikkat!

İzmir'in Menemen ilçesinde mülkiyeti Menemen Belediyesi'ne ait 78 adet konut imarlı arsa, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 35 (a) maddesine göre kapalı teklif usulü ile satışa çıkarıldı.

Rusya savaşta başarılı olan askerlere Moskova ve Kırım'da ücretsiz arsa verecek! 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da savaşa katılarak üstün liyakat ödülü alan ve gazi olan askerlere Moskova bölgesi, Kırım ve Sivastopol'de ücretsiz arsa verilmesine ilişkin tavsiye kararını imzaladı. İşte ayrıntılar..

2020 e-Devlet tapu sorgulama nasıl yapılır?

Arazi ve arsa alımlarında uygulanacak ilk işlem tapu parsel sorgulamadır. Eskiden bu işlemi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne giderek gerçekleştirmeniz gerekiyordu. Şimdi ise e- Devlet üzerinde isim ve T.C ile tapu sorgulama yapılabiliyor. İşte tapu sorgulama için yapmanız gerekenler...

Sahte kimlikle e-Devlet üzerinden arsa dolandırıcılığı: 10 gözaltı!

Sahte kimlik belgesi hazırlayarak PTT'den e-Devlet şifresi alan ve başkasına ait 15 milyon lira değerindeki arsanın iki parçasını yarı fiyatına sattıkları iddia edilen 10 kişi, Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı....

Devlet ucuz arsa üretmeli!

Yeni konut talebindeki potansiyele ulaşmadaki engeli ve çözüm formülünü veren Boysanoğlu, “Konut ihtiyacı olan ailelerin büyük bir bölümünün bu konutlara sahip olma imkânı çok düşük. Türkiye’de gerçek konut ihtiyacı olan kitleye ulaşmanın tek yolu devletin ucuz arsa üretmesidir." dedi.

Devlet Arsa Haberi

Devlet Arsa

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, günümüzde Hazine adına tescil edilmiş bina sayısı 116 bin 321'e ulaşıyor. Hazine'ye ait gayrimenkullerin 410 bin 974'ünü arsalar, 853 bin 55'ini araziler, 223 bin 82'sini bağ-bahçeler, 1 milyon 367 bin 861'ini tarlalar, 404 bin 290'ını da ormanlar oluşturuyor. 


Mera, yayla, harman ve panayır yeri gibi kamunun yararlanmasına tahsis edilen orta mallarının sayısı ise 91 bin 261'i buluyor. Su alanlarının sayısı 148 bin 2, maden ve ocak alanlarının sayısı bin 213, deniz dolgu alanlarının sayısı 614, tarihi ve kültürel alanların sayısı da 3 bin 867 olarak belirleniyor. 


Bu taşınmazların tahsisli olanlarının sayısı 603 bin 424 adet iken, söz konusu taşınmazların yüzölçümü de 110 milyar 202 milyon 655 bin 19 metrekareyi buluyor. 


En fazla mülk Antalya'da


Taşınmaz...