04 / 05 / 2024

Devlet hangi alacaklarından vazgeçiyor

Devlet hangi alacaklarından vazgeçiyor

Torba Yasa ile vergi cezaları silinmeyecek ancak devlet pek çok alacağının tahsilinden vazgeçtiği gibi, ana paralarda da taksitli ödeme kolaylığı sağlıyor. Düzenlemeden yararlanan borçlu, taksitleri ikiden fazla aksatırsa hakkını kaybedecek.

'Torba Kanun Tasarısı' kabul edildi! Yasayla neler değişecek? Devlet hangi alacaklarından vazgeçiyor?

Somalı madenciler, taşeron sistemi, 35 bin öğretmen ataması ile bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili düzenlemeleri de içeren "torba kanun tasarısı" TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Emekli promosyon en çok veren banka! Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Emekli promosyon sorgulama e-devlet!

Emekli promosyonu en çok veren bankalar milyonlarca emekli tarafından araştırılıyor. Bankalar, promosyon yarışına girerken, emekliler hangi bankanın ne kadar promosyon verdiğini merak ediyor. Öte yandan emekli promosyon sorgulama e-devlet üzerinden aratılıyor. İşte ayrıntılar...

Deprem konutu başvurusu yapmak istenler dikkat! Başvurular bugün sona eriyor!

6 Şubat depremlerinde ev ve iş yerleri yıkılan depremzedelere devlet yardımından yararlanmak için tanınan ek süre için başvurular bugün sona eriyor. 

Borsada yılbaşından bu yana hangi sektör ne kadar kazandırdı?

2024’e yükselişle başlayıp rekorlarla sürdüren Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısı da artmaya devam ediyor. Peki borsada yılbaşından bu yana hangi sektör ne kadar kazandırdı? İşte cevabı

Altın mı, dolar mı, faiz mi, borsa mı? Yılbaşından bu yana hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? 

Yatırımcılar hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığını merak ederken, kripto para fenomeni Murat Ali Calman'dan konu ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Peki altın mı, dolar mı, faiz mi, borsa mı? Yılbaşından bu yana hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? 

BIST30 hisselerinin yılbaşından bu yana getirileri! Hangi hisse ne kadar getirdi? 

Geçtiğimiz aylarda yatırımcılarını üzen Borsa İstanbul’da yükseliş devam ederken, yatırımcılar da BIST30 hisselerinin yılbaşından bu yana getirilerini merak ediyor. Peki hangi hisse ne kadar getirdi? İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı...

Çin'in emlak piyasası, devlet firmaları tarafından desteklenecek!

Çin'in emlak piyasası, devlete ait ve devlete bağlı geliştiricilerin konut satışlarında ve arazi alımlarında başı çekmesiyle önemli bir konsolidasyona sahne oldu. 

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada geçen sene vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'lik kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.

Ev almak isteyenler müjde: Ucuz fiyata 2'nci el konut kampanyası başladı! İller peş peşe açıklandı!

Ev almak isteyen vatandaşlar için 2. el konut kampanyası start aldı. Devlet ilan sayfasından konuya dair yapılan açıklamada birçok kentte uygun fiyata konut satışı yapılacağı ilan edildi. İşte 2. el konut fiyatları...

ÇKS belgesi nasıl çıkarılır?

ÇKS belgesi, Türkiye'deki tarım faaliyetlerinin kaydedilmesini sağlayarak çiftçilere devlet yardımlarından ve banka kredilerinden faydalanma imkanı tanır. Aynı zamanda bu belge çiftçinin emeklilik hakları üzerinde de etkili olabilir. ÇKS belgesi hakkında merak edilen tüm detaylar...

Bilecik Valiliği tarafından yeni mesai saatleri belli oldu: Kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

Bilecik Valiliği tarafından alınan yeni karara göre, kamu sektörü çalışanlarının iş saatleri 18 Eylül 2023 itibarıyla güncellenecek. Yapılan duyuru, iş saatlerinin yeniden düzenleneceğini belirtti. Peki kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

Devlet Su İşleri'ndan hem sınavsız ve hem de mülakatsız personel alımı müjdesi! Son başvuru tarihini aman kaçırmayın!

Devlet Su İşleri'ndan hem sınavsız ve hem de mülakatsız personel alımı müjdesi... Son başvuru tarihini aman kaçırmayın...

Deprem bölgesindeki vakıf taşınmazlarından 3 ay boyunca kira alınmayacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen şehirlerdeki bazı taşınmazların 3 aylık kira alacaklarından vazgeçildi.

‘Yarısı Bizden’ kampanyası ne zaman bitecek? Nasıl başvuru yapılır?

Kentsel Dönüşümde ‘Yarısı Bizden’ kampanyası doğrultusunda 29 Mayıs’a kadar e-Devlet Kapısı’ndan başvuru yapılabilecek. Yarısı Bizden, ilk olarak İstanbul’da başlatılacak ve daha sonra 7 bölgeye de yayılacak. Başvuru kapsamında herhangi bir ücret ödenmeyecek.

Devlet hangi alacaklarından vazgeçiyor Haberi

Devlet hangi alacaklarından vazgeçiyor

Vergi asıllarının tamamı, cezaların tamamı yeniden yapılandırma kapsamında tahsil edilecek.


Torba Yasa'da inşaat sektörü için neler var? Tıklayın ve öğrenin!


İl özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı müstakil bütçeli ve kamu tüzel kişiliğine haiz kuruluşlarının borçları, ikişer aylık dönemler halinde en fazla 36 eşit taksitte ödenebilecek.


Kanuna göre, tahsilinden vazgeçilecek alacaklar şöyle:


- 30 Nisan 2014 tarihinden önceki dönemlere, beyana dayanan vergilerde bu tarihe kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları.


- 2014 yılına ilişkin olarak 30 Nisan 2014 tarihinden önce tahakkuk eden vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamlarından; 30 Nisan 2014  tarihinden önce  yapılan  tespitlere  ilişkin  olarak  vergi aslına bağlı olmayan vergi cezalarından, 30 Nisan 2014 tarihinden önce, Askerlik Kanunu,...