05 / 05 / 2024

devlete pahalı arsa satan

devlete pahalı arsa satan

Danıştay 1. Dairesi, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) dar gelirli vatandaşlar için Siirt'te yaptıracağı konutların arazisini devlete '170 kat' fazla fiyata satmaya kalkan Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül ve 10 Belediye yöneticisi için yargı yolunu açtı.

Trakya'da arsa ve konutlar çok cazip! İlgi Trakya'ya yöneldi!

Son senelerde yaşanan ekonomik kriz pahalılık ile deprem korkusu İstanbul'dan tersine göçü hızlandırmış oldu. İstanbul'u terk edenlerin yeni adresi ise Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale olurken, bu şehirlerdeki arsa fiyatlarını da canlandırdı. Buna göre, Çanakkale'de 10 dönüm araziler bile 20 milyon TL'

İstanbul'dan tersine göç başladı: Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'de arsa fiyatları resmen uçtu!

Megakentteki yüksek konut fiyatları, deprem riski ve hayat pahalılığı tersine göçü hızlandırdı. Megakentten kaçanlar, Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'yi mesken tuttu. Söz konusu illerde arsa fiyatları resmen uçtu. İşte detaylar...

Gayrimenkul yatırımı arsaya kaydı! İşte arsa fiyatlarının en çok arttığı iller

Emlakjet sitesinin verilerine göre Ağustos ayında en çok arsa arandı. Eylül ayında da arsa aramaları zirveye çıkarken kullanıcıların yüzde 55'i karlı olduğunu düşündükleri için yüzde 29'u konut pahalı olduğu için arsayı tercih ediyor.

TOKİ 26 ildeki 108 arsasını bugün satıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 26 ilde 108 arsasını bugün satışa çıkarıyor. En pahalı arsa 81 milyon 369 bin 870 TL bedelle İstanbul'da yer alıyor. 

İzmir'de arsa üretilmemesi konut fiyatlarını uçuruyor!

İzmir İş Dünyası Derneği Başkanı, Emlak Kulübü Teşkilatlandırma Sekreteri, BESİAD Onur Kurulu Başkanı Feyyaz Sungur, İzmir'de yeterince konut yapacak arsa üretilmediğini belirterek, konut pahalılığını buna bağladı.

Bursa OSB'de arsa fiyatları dünya rekoru kırıyor!

Türkiye'nin en hızlı sanayileşen kentlerinden birisi olan Bursa'da arsa fiyatları dudak uçuklatıyor. Pahalı sanayi arsası fiyatları hem iş dünyasını caydıran, hem de küresel rekabette elini zayıflatan bir unsur haline geldi.

İstanbul'da gayrimenkul sektörünün tek sorunu arsa sıkıntısı!

Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, İstanbul'da gayrimenkul sektörünün en büyük sorununun arsa sıkıntısı olduğunu belirterek, "İstanbul'da arsalar çok pahalı. Ama biz gayrimenkulcüyüz, bize arsa bulun demek de doğru değil" dedi.

Isparta'da ucuz arsa bulunursa konut fiyatları düşecek!

METRO İnşaat Sahibi Mustafa Özaydın, Isparta'daki konut fiyatlarını pahalı bulmasının nedeninin arsanın pahalı olmasına bağlayan Özaydın, ucuz arsa bulunması durumunda konutların en az yüzde 30 ucuzlayacağını söyledi.

2000 yılında Silivrili cezaevinin yapılmasına karşıymış!

2000 yılında Silivri'deki değişik oluşumların temsilcileri Silivri'de yapılması planlanan F tipi cezaevine karşıymış. Cezaevi yerleşkesinin kurulacağı bin dönüm arazinin de devlete pahalı satılacağı iddia edilmiş.

1998 yılında İstanbul'un pahalı alanları; Gümüşsuyu ve İstiklal Caddesi!

1998 yılında İstanbul Defterdarlığı'nın hazırladığı ''Arsa ve Arazi Metrekare Birim Fiyatları'' değerlendirmesine göre İstanbul'un en pahalı alanları 600 milyon lirayla Taksim ve İstiklal Caddesi olarak belirlenmiş.

Yalova’da 5 OSB pahalı arsa fiyatlarına takıldı!

Yalova’nın 5 ihtisas OSB projesi, 3 katına çıkan arsa fiyatlarına takıldı. Vali Selim Cebiroğlu, kentte yatırım için uygun arazilerin metrekare fiyatının 100 lira civarında seyretmesinin girişimciyi zor durumda bıraktığını söyledi.

Ali Ağaoğlu: İstanbul’da sorunsuz arsa yok!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, İstanbul’da imar sorunu olmayan arsa neredeyse kalmadığına işaret ederek, “Olanlar da çok pahalı. Arsa payı projenin yüzde 80-85’ine ulaşıyor. " dedi..

1955 yılında Elazığ'da arsa fiyatları İstanbul'dan pahalıymış!

1955 yılında Atatürk Üniversitesi'nin Elazığ'da kurulmasına karar verilmiş ve aynı yılın yazında inşaatı başlayacakmış. Elazığ'a yapılan yatırımlarla şehirdeki arsa fiyatları, İstanbul'dan dahi daha pahalı hale getirmiş.

devlete pahalı arsa satan Haberi

devlete pahalı arsa satan

Gül ve yöneticiler hakkında İçişleri Bakanı'nın soruşturma izni vermemesine ilişkin karar kaldırılırken dosyanın Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verdi.
Kararda, TOKİ'nin durumu öğrenmesinin ardından Belediye ile arasındaki protokolü fesh ettiği, ancak bu feshin suçu ortadan kaldırmadığı kaydedildi. Danıştay 1. Dairesi'nin verdiği bu kararın ardından Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı, Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, Başkan Yardımcısı Muhsin Kebapçı ve ilgili belediye çalışanları hakkında özel kişilere ait Yağmurtepe Köyü taşınmazlarının bedellerini 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 11. maddesine aykırı olarak yüksek belirlemek ve bu bedellerle satın almak suretiyle belediyeyi zarara uğratarak görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla yargılanacak.
Gazete haberi ortaya çıkardı
Karara göre, 3 Mart 2005 tarihinde Abdulaziz Ekin tarafından Hazine'den toplam 22 bin YTL bedelle satın alınan arsalar...