19 / 07 / 2024

Devrek afet konutlarının inşaatında son durum

Devrek afet konutlarının inşaatında son durum

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde geçen ay heyelan nedeniyle evlerini tahliye eden vatandaşlar, mahallelerine geri dönmek istiyor. İlgili kurumlardan yönlendirilen ekiplerle başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Depremin merkez üssü Pazarcık'taki afet konutlarının teslimleri için geri sayım başladı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki iki depremden birincisinin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde inşa edilen kalıcı konutların teslimleri için geri sayım başladı...

Bakan Özhaseki: Adıyaman'daki afet konutlarında son aşamaya geldik!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı son dakika açıklamasında Adıyaman'daki afet konutlarının önemli bölümünde son aşamaya geldiklerini söyledi.

Kahramanmaraş'taki afet konutlarının kıştan önce tamamlanması hedefleniyor!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen ve 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerinden ardından Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde toplamda 3 bin 477 konutun yapımı devam ediyor. Söz konusu konutların kış aylarından önce tamamlanması planlanıyor...

Murat Kurum tek tek açıkladı: Gaziantep İslahiye'de afet konutları hızla yükseliyor! Teslimler 1 yıl sonra! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep İslahiye'de afet konutlarının hızla yükseldiğinive teslimlerin de 1 sene sonra yapılacağını belirtti. 

DASK'tan yeni uygulama! Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), yeni uygulamasını resmen duyurdu. Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın!

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın...

Afet konutlarında son dakika müjdesi! Bu yıl teslim edilecek!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, afet konutları ile ilgili olarak yaptığı son dakika açıklamasında 40 bin afetzedenin ev ya da iş yerlerine kavuşturulduğunu belirterek, yıl sonuna kadar bütün afet konutlarının tesliminin yapılacağını dile getirdi.

Kastamonu Bozkurt'taki afet konutları ne zaman tamamlanacak? TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Kastamonu Bozkurt'taki afet konutlarının ne zaman tamamlanacağını açıkladı. İşte Bulut'un o açıklaması...

TOKİ'den Giresun Dereli-Doğankent Afet Konutları açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Giresun Dereli-Doğankent Afet Konutları'nın teslim edilmediği iddiaları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Giresun Dereli'deki afet konutları dere yatağına yakın inşa edildi!

Giresun’da geçtiğimiz sene meydana gelen sel felaketinden sonra Dereli'de başlatılan afet konutları da dere yatağının yakınında inşa edildi.

İzmir'deki afet konutlarının fay hattı üzerinde olup olmadığı TBMM'de!

İzmir depremi sonrasında depremzedeler için yapılacak konutların bulunduğu bölgeden bir fay hattının geçip geçmediğine dair yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ'da hasar gören konutların yenilenmesinde son durum ne?

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Elazığ deprem bölgesini ziyaret etti. Elazığ'da en büyük sorun hasarlı konutların dönüşümünün yavaş ilerlemesi olarak belirtiliyor. Babacan, "Fay hattındayız, afet kader olabilir ama yıkım, ölüm kader olmamalı" dedi.

Kamunun konut sektörü yatırımlarında 'aslan payı' afet konutlarının!

Kamuda bu yıl konut sektöründe 95 proje için 454 milyon 944 bin liralık yatırım yapılması planlanıyor. Kamunun konut sektörü yatırımlarında "aslan payı" afet konutlarının oldu.

Devrek afet konutlarının inşaatında son durum Haberi

Devrek afet konutlarının inşaatında son durum

Karşıyaka Mahallesi Nizamlar mevkisinde, 16 Temmuz'da 66 evin etkilendiği heyelan bölgesinde, Orta Doğu Teknik, Hacettepe ve Bülent Ecevit üniversitelerinden akademisyenlerin yanı sıra ilgili kurumlardan yönlendirilen ekiplerle başlatılan çalışmalar devam ediyor.


Heyelandan evi etkilenen 66 ev sahibine İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından bugüne kadar 20 bin 555 lira kira yardımı yapıldı. Mağdur vatandaşlara 1 yıl boyunca kira yardımına devam edilecek.


Mahallelerine dönmek istiyorlar


Evini tahliye edenlerden Süleyman Belen (72), doğduğundan itibaren Karşıyaka Mahallesi'nde yaşadığını ve heyelan nedeniyle evini boşaltmak zorunda kaldığını söyledi. 


Büyüdüğü evi boşaltmanın kendisi için acı verici olduğunu ifade eden Belen, şöyle konuştu:

"Heyelanın ardından devletimizin tüm kurumları, yaralarımızı sarmak için çalıştı. Heyelanın olduğu ilk gün devletin imkanlarıyla evimizi boşalttık. Tahliye edilmemizin ardından başka eve yerleştim. Kira konusunda yardımcı oldular....