28 / 04 / 2024

Devremülk alırken neye dikkat edilmeli

Devremülk alırken neye dikkat edilmeli

Son yıllarda devremülk satışlarına rağbet arttı. Ancak devremülk, devre tatil ile çoğu zaman karıştırılıyor ve vatandaş mağdur oluyor. Yüksek Mimar Turhan Kaşo, "Devremülk almadan önce görün, tapuya, iskana bakın" tavsiyesinde bulundu.

Arsa yatırımcıları dikkat! Arsa fiyatları neden yükseldi? Arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Konut fiyatlarındaki yüksek fiyat artışları vatandaşların arsaya yönelmesini sağladı. Arsaya talebin artmasıyla arsa fiyatları da yükselmeye başladı. Peki  arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Tiny House'lara talep arttı! Tiny House satın alırken neye dikkat edilmeli? İşte Tiny House 15 Mart 2023 fiyat listesi 

Türkiye’nin her yerinde hem depreme dayanıklı hem de konforlu ve kalıcı yaşam ünitelere ihtiyaç gün geçtikçe artıyor. Bu kapsamda 45 günde teslim edilen Tiny House’lara olan talep arttı. Peki Tiny House satın alırken neye dikkat edilmeli? İşte Tiny House 15 Mart 2023 fiyat listesi.

İstanbul'da devremülk dolandırıcılığı operasyonu: 38 zanlı tutuklandı!

Mega kent İstanbul'da yürütülen devremülk dolandırıcılığında gözaltına alınan toplam 113 şüpheliden 38'i tutuklandı. Verilen detaylara göre, şüphelilerin işledikleri suçtan kazandıkları gelirle toplamda 24 lüks ev aldıkları belirlenmişti

Tapu alırken notere gidilir mi?

Tapu devri herhangi bir mülk için yapılabilir. Bu işlemler tapu ve kadastro genel müdürlükleri vasıtası ile gerçekleşir. Peki Tapu alırken notere gidilir mi? İşte detaylar!

Devremülk cayma bedeli nedir?

Yıl içerisinde farklı kişilerin kiralayabildiği ya da yılın belirli bir dönemi için satın alınabilen gayrimenkul tipine devremülk denir. Peki, devremülk cayma bedeli nedir? Devremülk cayma hakkı nedir?

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İskan masrafına dair pek çok kişi aynı soruyu sormaktadır. Bir mülk alırken iskan masrafını kim öder? İşte merak edilen o detaylar!

Devre mülk nedir? Devre mülk alırken neye dikkat edilmelidir? İşte detaylar!

Devre mülk nedir? Devre mülk alırken neye dikkat edilmelidir? soruları devre mülk alacak kişiler tarafından sorulmaktadır. İşte detaylar!

Sinpaş Kızılbük devremülk fiyat listesi Eylül 2022! Sinpaş Kızılbük devremülk fiyatları

Sinpaş Kızılbük devremülk fiyatları merak ediliyor. Sinpaş Kızılbük devremülk fiyatları Eylül 2022 haberimizde yer alıyor. İşte Sinpaş Kızılbük devremülk fiyat listesi Eylül 2022...

Yaz yaklaşıyor, devremülk alacaklar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Yazın yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar tatil planlarını yapmaya başladı. Devremülk alacak kişilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. İşte devremülk alımında dikkat edilmesi gerekenler...

Devremülk alırken nelere dikkat etmeli?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Elif Akar bugünkü köşe yazısında devremülk alırken dikkat edilecek konuları kaleme aldı.

Devremülk yatırımında nelere dikkat edilmeli?

Türkiye'de çok sayıda vatandaş yatırım amaçlı devremülk alıyor. Fakat çoğu zaman bu yatırımlar büyük mağduriyetle sona eriyor. Peki, devremülk alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyat!

Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyat bilgisi haberimizde yer alıyor. Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyat bilgisini paylaşmadan önce proje detaylarını aktaralım...

Devremülk alırken neye dikkat edilmeli Haberi

Devremülk alırken neye dikkat edilmeli


Devre tatil ve devremülkle ilgili reklamlardaki artış dikkat çekiyor. Tüketiciyi kandıran kimi firmalar, devremülk yerine devre tatil satıyor; kimileri de teslim sürelerini aşıyor. Arsası dahi bulunmayan devremülkleri satan firmalar ortadan kayboluyor. Olan, sözleşmeyi imzalayan vatandaşa oluyor. Patara Turistik Tesisleri AŞ Başkanı Yüksek Mimar Turhan Kaşo, bu konuda hukuki altyapıya dikkat çekti. 


Sözleşme değil tapu


 Devre tatillerde sadece sözleşmenin olduğunu belirten Turhan Kaşo şunları söyledi: "Devremülk ve devre tatil, aynı gibi görünen ama birbirinden farklı tatil şekilleridir. Devremülk-devre tatil arasındaki fark devremülkün tapulu bir sistem olmasıdır. Yani devremülk alımında mülkün tapusu kişinin üzerine geçer. Devre tatilde ise sadece ilgili binanın belirli süre için kullanımı satılıyor." 


23 bin TL'den başlıyor 


Akdeniz'in Mavi Bayrak'lı Kalkan Koyu'ndaki (Kaş) Club Patara Evleri'nin projesini de hayata geçiren Turhan Kaşo,...