19 / 05 / 2024

DİBS stoku nedir

DİBS stoku nedir

Yurtdışında yerleşik kişilerin hisse senedi ve DİBS stoku yayınlandı. Yurtdışında yerleşik kişiler, geçen hafta net 266,5 milyon dolarlık hisse senedi, 477,8 milyon dolarlık DİBS aldı.

Tebernüş Kireçci soruyor: Kentsel dönüşüm nedir, rantsal dönüşüm nedir?

Ülke genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Özellikle büyükşehirlerde kentsel dönüşüm hızla ilerlerken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı üzerinden takipçilerine 'kentsel dönüşüm nedir, rantsal dönüşüm nedir?'' sorusunu sordu. Bakın vat

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

Döner sermaye ücreti nedir?

Döner sermaye ücreti, sıkça duyulan ekonomi alanındaki terimlerden biridir. Bu terim, özellikle de sektörler arasında sıklıkla kullanılır. Peki döner sermaye ücreti nedir, ne anlama gelir ve hangi işlemleri kapsar? İşte döner sermaye ücreti ile ilgili önemli bilgiler...

Hazine, DİPS ile dolar cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek!

Hazine bugün, finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi için 25 Ağustos 2023 valör tarihli dolar cinsi sabit kuponlu Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ile ABD doları cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek.

Tapu kaydının düzeltilmesi davası nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası, belirli bir nedenden dolayı açılır. Bu dava, tapuda bazı hataların saptanması sonucunda açılır. Özellikle de tapuda bazı unsurların yanlış kaydedilmesi tapu kaydının düzeltilmesi davasını gerektirir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi davası tam olarak nedir?

Dönüm nedir? Dönüm nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul yatırımı olanlar tarafından 'dönüm' kavramı sıklıkla duyulur. Bu kavram günümüzde emlak sitelerinde de taşınmaz ürün özelliklerinde kullanılıyor. Arazi alanlarının büyüklüğünü ifade eden dönüm kaç metrekaredir ve nasıl hesaplanır? İşte dönüm kavramı ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

Düzenleme ortaklık payı nedir? Düzenleme ortaklık payı nasıl uygulanır?

Düzenleme ortaklık payı, kanunlarla desteklenen önemli düzenlemeleri ifade eden bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu düzenleme belirli bir süreç içinde ve kurallarla gerçekleştiriliyor. Peki düzenleme ortaklık payı nedir ve nasıl uygulanır? İşte DOP ile ilgili ayrıntılar…

Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Betonarme konut fiyatlarının zamlanmasından sonra gündeme gelen çelik ev fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Kısa vadeli dış borç stoku mart sonu itibarıyla yüzde 8,7 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), martta kısa vadeli dış borç stokunun, geçen yılın sonuna kıyasla yüzde 8,7 yükselerek 161,4 milyar dolara çıktığını duyurdu.

“Hayata Dönüş Kredisi” nedir? “Hayata Dönüş Kredisi”nin detayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve "Hayata Dönüş Kredisi" adı verilen esnaf ve sanatkara yönelik desteğin ayrıntıları belli oldu. Kredi paketinin kimlere yönelik olacağı, faizinin nasıl hesaplanacağı açıklandı.

Yabancı yatırımcı satıp çıkıyor. Peki neden?

Uzun süredir doğrudan yabancı yatırım gelmezken hisse senetleri ve DİBS yatırımları da giderek eriyor. Dünya Gazetesi Yazarı Aktaş yabancı yatırımcının neden gittiğini irdeleyen bir yazı kaleme aldı.

DİBS stoku nedir Haberi

DİBS stoku nedir

Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi stoku, 5 Aralık haftasında yaptıkları 266,5 milyon dolarlık net alışa karşın hisse senedi değerlerindeki düşüşle 65 milyar 211,8 milyon dolara geriledi.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, yurt dışında yerleşik kişiler 1 - 5 Aralık haftasında net 266,5 milyon dolarlık hisse senedi, 477,8 milyon dolarlık devlet iç borçlanma senedi (DİBS) aldı.


Yurt dışında yerleşik kişilerin bir önceki hafta 65 milyar 286,4 milyon dolar olan hisse senedi stoku, 5 Aralık haftasında yaptıkları 266,5 milyon dolarlık net alışa karşın hisse senedi değerlerindeki azalışla 65 milyar 211,8 milyon dolara düştü. BIST 100 endeksi geçen hafta yüzde 1,08 değer kaybetmişti.



- Yabancıların DİBS stoku 4 ayın en yükseğinde



Yurt dışında yerleşik kişilerin DİBS stoku ise...