04 / 05 / 2024

Dicle kuruyor

Dicle kuruyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinden geçen Dicle Nehri, son 100 yılın en düşük seviyesine indi. Kuraklık sebebiyle nehirdeki canlı hayatı tehlikeye girerken, 3 bin yılda oluştuğu tahmin edilen yüzen adalar da susuzluk sonucu karaya oturdu.

TOKİ Konya Beybes'te 608 konutluk yaşam alanı kuruyor!    

TOKİ, Konya Meram'a bağlı Beybes Mahallesi’nde 608 konuttan oluşan yeni bir yaşam alanı kuruyor. Proje hem geleneksel hem de modern mimariye sahip olacak..

Dicle Nehri etrafındaki çalışmalar sona erdi!

Dicle Nehri'nin ıslah edilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplu makineli çalışmaların tamamlanmasıyla ilçe olası taşkınlara karşı korumaya alınmış oldu. 

Sur Yapı Antalya'da yeni bir Antalya kuruyor!

Sur Yapı Antalya'da yeni bir Antalya kuruyor. Yakında satışa çıkacak projede daire fiyatları 107 bin TL'den başlıyor. Proje toplam 1 milyon 300 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor...

AGT, İran'da fabrika kuruyor!

Beş kıtada 60 ülkeye ihracat yapan ahşap ürünleri üreticisi AGT, İran’da panel üretimi yapacak bir fabrika kuruyor.

İhlas, China Silk Road Group ile Türkiye’de ortak şirket kuruyor!

İhlas, gelecek dönemin vizyon projesi olarak nitelendirilen Çin’in tarihi İpek Yolu’nu canlandırma girişimine ortak oldu. Çin'in önde gelen firmalarından China Silk Road Group ile stratejik ortaklığa imza atan İhlas, China Silk Road Group ile Türkiye’de ortak şirket kuruyor.

Çin, Pekin'in kalabalığını azaltmak için yeni bir kent kuruyor!

Çin Pekin'in kalabalığını azaltmak için yeni bir kent kuruyor. Pekin'in 100 kilometre güneyinde yer alacak olan yeni Xiong'an kentinin kuruluşu 1 Nisan'da kuruluşu açıklandı

Mehmet Özhaseki Dicle Vadisi rekreasyon alanını inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki teröristlerden temizlenen Sur ilçesinde inşa edilen konutlarda ve Dicle Vadisi rekreasyon alanında incelemelerde bulundu...

NEF 300 milyon Euro’luk Ege kasabası kuruyor!

Nef, İstanbul dışındaki ilk yatırımını Bodrum’da inşa ediyor. NEF 300 milyon Euro’luk Ege kasabası kuruyor.

Aslandağ Grup Sakarya'da ahşap fabrikası kuruyor!

Aslandağ Grup yeni ahşap fabrikası kuruyor. Aslandağ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aydın Aslandağ, yeni fabrika yatırımına 15 Temmuz'dan sonra karar verdiklerini söyledi.

Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi'nin 1'nci etabı 2017'de başlayacak!

İçişleri Bakanlığınca KHK gereği görevlendirme yapılan Sur Belediyesince, Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi'nin birinci etabı yeni yılda başlatılacak

İzmir Torbalı'da emlakçılar dernek kuruyor!

Emlakçılık sektöründe 'ayakçı' diye tabir edilen kayıt dışı iş yapanlar sektöre zarar veriyor. Torbalı'da faaliyet gösteren emlakçılar kayıt dışı çalışan sorununu çözmek için dernek kuruyor. Dernek bu işe kurumsallık kazandıracak.

ODE, Eskişehir'de fabrika kuruyor!

Yalıtımda dünya markası olma vizyonu doğrultusunda her alandaki yatırımlarına ara vermeden devam eden ODE, yeni üretim üssünü Eskişehir'de kuruyor.

Serik Belediyesi, Asfalt Plent Tesisi kuruyor!

Serik Belediyesi, Şatırlı Mahallesi Azaplar mevkiinde Asfalt Plent Tesisi kuruyor. Yatırımla ilçe merkezi ve mahallelerindeki cadde ve sokakların yol kaplamalarında kullanılmak üzere asfalt ürünleri üretimi gerçekleştirilecek.

Dicle kuruyor Haberi

Dicle kuruyor

Kuraklık sebebiyle nehirdeki canlı hayatı tehlikeye girerken, 3 bin yılda oluştuğu tahmin edilen yüzen adalar da susuzluk sonucu karaya oturdu. Nehirde durumun içler acısı olduğunu belirten ilçe sakinlerinden Zeki Macartay, “Su seviyesi yüzyılın en sığ durumuna gelmiş. Bu durum bize büyük bir tedirginlik vermektedir. Eskiden Dicle denilince, nehir kenarındaki evlerin çoğunda tedirginlik oluyordu. Kıyılarında yaşayanlar sürekli sellerle boğuşuyordu. Ama şu anda durumu görüyorsunuz. 45 yaşındayım ve 5 yaşından beri Dicle kenarında oturuyorum. İlk defa böyle bir durumla karşı karşıyız.” diye konuştu. Zeki Macartay, yetkililerden bu durum karşısında acil tedbir beklediklerini aktardı.

Yusuf Ücar isimli vatandaş ise, “Sular çekilince balıklar ve bu su sayesinde hayatını devam ettiren diğer canlılar da tehlikeye girdi. Tabii bölge halkı ve çiftçiler de bu durumdan olumsuz...