05 / 05 / 2024

Dicle Nehri etrafındaki çalışmalar

Dicle Nehri etrafındaki çalışmalar

Dicle Nehri'nin ıslah edilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplu makineli çalışmaların tamamlanmasıyla ilçe olası taşkınlara karşı korumaya alınmış oldu. 

1938'de Kalamış'a turistik bir otel projesi! Belediye otel inşaatı için etrafındaki arazileri istimlak etmiş!

1938'de Fenerbahçe Mesiresi Vekiller Heyeti kararı ile Kalamış'ta Belediye'ye ait olan araziye turistik bir otel inşa edilmek istenmiş.

Van Gölü'nün etrafındaki kaçak yapılarla ilgili son dakika gelişmesi: Yıkım kararı verildi!

Van Gölü kıyısında bulunan bir işletmenin sahile dolgu yaparak kaçak yapı yapmasıyla ilgili belediyeden son dakika açıklaması geldi. 

Bugün euro/TL kaç lira? Euro bugün ne kadar? Euro kaç TL oldu? 19 Aralık 2022 euro/TL kuru

Dolar/TL 18.60 TL etrafındaki tarihi zirvelerde iki aydan fazla süredir yatay seyrine devam ediyor. Euro TL ise bugün de yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Peki Euro kaç lira? Euro bugün ne kadar? Euro kaç TL oldu? 19 Aralık 2022 euro/TL kuru...

Euro ne kadar oldu? Euro/TL kaç lira? 5 Aralık 2022 euro/TL kuru

Dolar/TL kuru 18.6 lira etrafındaki yatay seyir ikinci ayına girerken bugün piyasada kasım ayı enflasyon verileri ile Hazine ihalesi takip edildi. Euro dolar paritesinde ise yükseliş devam ediyor. Euro ne kadar oldu? Euro/TL kaç lira? 

İstanbul'un o ilçesine dönüşüm müjdesi!

Silivri Belediye Meclisi'nde Boğluca Deresi etrafındaki yapı yasaklı alanlarla ilgili alınan karar doğrultusunda bölgede kentsel dönüşümün önü açıldı. 

Zeytinburnu'nda çöken binanın etrafındaki 4 bina tahliye edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Zeytinburnu'nda yıkılma riski sebebiyle daha önce boşaltılan 5 katlı binanın çökmesinden sonra çevrede gerçekleştirilen hasar tespit çalışmaları sonucu 4 binanın daha tahliye edildiğini açıkladı.

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

Çankaya Açelya Apartmanı etrafındaki binalar tahliye ediliyor!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Açelya Apartmanı'nın etrafındaki binalarda tahliye çalışmaları devam ediyor. 

Hoşap Kalesi'nin etrafındaki metruk binalar yıkılacak!

Van-Hakkari kara yolu üzerinde yüksek kayaların üzerine kurulan ve turistlerin büyük ilgisini çeken tarihi kalenin çevresinde bulunan metruk binaların yıkımı gerçekleşecek.

İzmir'in etrafındaki faylar her an 6-6.5 şiddetinin üzerinde deprem üretebilir!

Bornova Belediyesi, deprem master planını hazırlamak için çalışmalara başladı. Bornova Belediyesi, imar planlarını ilçe genelini kapsayacak çalışmalardan çıkacak sonuçlara göre yapmayı planlıyor. 

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Diyarbakır surlarının etrafındaki kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi surlara yapışık kaçak yapıların yıkımı için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nin çevresindeki binalar yıkılıyor!

Balıkesir'de büyük öneme sahip olan Zağnos Paşa Camii’nin siluetinin ortaya çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye ekipleri caminin etrafındaki yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Dicle Nehri etrafındaki çalışmalar Haberi

Dicle Nehri etrafındaki çalışmalar

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Cizre'de Dicle Nehri'nin ıslah edilmesi amacıyla yürütülen toplu makineli çalışmayı bitirdi. 

Türkiye'nin dört bir yanından getirilen DSİ'ye ait iş makineleri ile 24 saat vardiya esasında çalışılarak ıslah çalışmasını tamamladı. Islah çalışmasının ihaleye çıkması durumunda en az 15 milyon liraya mal edileceği hesaplanıyordu. DSİ iş makineleri ve idari imkanlarla 4 milyon liraya gerçekleştirildi.


Bakanlığın ve DSİ'nin imkanlarını seferber ederek, Cizre'de muazzam bir projeyi tamamladıklarını vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"14 kilometre uzunluğunda bir alanda ıslah çalışması gerçekleştirerek Cizre'yi Dicle Nehri'nin muhtemel taşkın zararlarına karşı korumaya aldık. Islah çalışması yaptığımız alana Cizre Kaymakamlığı tarafından park ve peyzaj çalışması yapılacak ve bölge muhteşem bir esere kavuşacak. Ayrıca Dicle...