06 / 05 / 2024

Didim Belediyesi dava

Didim Belediyesi dava

Mağdur ettiği inşaat firmasına 1.5 milyonluk tazminatı ödeyemediği için belediye binasına haciz konulan CHP’li Didim Belediyesi değişik bir yönteme başvurdu.

Burgazada Madam Martha Koyu’nun kiralama ihalesine tepki: Belediye iptali dava açtı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü’nün Burgazada Madam Martha Koyu’nu kiraya vermek üzere açtığı ihalenin iptali amacıyla Adalar Belediyesi tarafından yargı yoluna gidildi, dava açıldı. 

Süleymanpaşa Belediyesi kamu alanlarını ihaleyle satıyor iddiası! Dava açıldı!

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediyesi’ne bedelsiz şekilde özel mülklerden kesinti yapılan alanın, kamu ihtiyacı dışında kullanılarak konut imarıyla satışa sunulduğu iddiası ile dava açıldı. İşte detaylar...

Elazığlı depremzedelerin sözleşmelerine dava açmama şartı eklendi iddiası!

Elazığ’da yaşanan depremde evleri yıkılan mülk sahiplerinin birçoğu, sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla, Elazığ Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) aleyhinde haklarını aramak amacıyla dava açtı.

Altunizade'deki arazi satışına yönelik dava açıldı!

Üsküdar Belediyesi'nin 11 Kasım’da satacağı Altunizade’deki kupon araziye ilişkin satış kararının yürütmesinin durdurulması için  CHP Meclis Üyesi Ayça Betül Kını Mete tarafından dava açıldı.

Mimarlar Odası'ndan Bakırköy Belediyesi'ne dava!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin satışa çıkardığı 33 dönümlük yeşil alan için Bakırköy Belediyesi'ne dava açtı.

Didim'deki Manastır Koyu'nun yapılaşmaya açılmasına tepki!

Didim'deki Manastır Koyu'nda yapılaşmanın önünün açılmasına Didim Sivil Gelişim Platformu üyesi dernekler dava açtı. Açılan davada ayrıcalıklı inşaat hakkı sunan imar değişikliğinin iptali talep edildi.

Beylikdüzü Gülseren Yapı Kooperatifi'nde tapu sorunu: 13 dava açıldı!

Büyükçekmece Belediyesi tarafından verilen sözlerin Beylikdüzü Belediyesi döneminde bozulduğunu belirten aileler 13 ayrı dava açtı. Aileler 250 bin-450 bin TL arası yüksek ipotek ücretiyle karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

Didim'de tapu işlemleri için yeni dönem!

Didim Belediyesi ile Tapu ve Kadastro 3. Bölge Müdürlüğü arasında, emlak rayiç değeri gibi iş ve işlemlerin elektronik ortamda yapılmasının sağlanması için protokol imzaları atıldı. Anlaşmaya göre; tapuda işlem yapan vatandaşların belediyeden evrak alması gerekmeyecek.

Bakırköy Belediyesi'ne haciz şoku! 

Bakırköy Belediyesi'nin 2004 yılında anlaştığı bir temizlik şirketi o döneme ait ödemelerin yapılmadığı gerekçesiyle belediyeye dava açtı. Yapılan görüşmelerden sonuç alınmayınca bazı eşyalar haczedildi.

Didim'de şaibeli yıkım!

'İcradan satılık belediye sarayı' haberleriyle uzun zamandır gündemde yer alan Didim Belediyesi'nde CHP'li Belediye Başkanı Deniz Atabay, belediyeyi icraya veren müteahhite karşılık verdi. CHP'li Atabay, işadamına ait arsada bulunan yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Didim Belediyesi kaçak yapılara göz yummuyor!

Aydın Didim Belediyesi, Altınkum Mahallesi'nde inşaatı süren ve ilçe kamuoyunda ikiz kuleler olarak isimlendirilen inşaatı mühürledi. Olay sonucunda Belediye Zabıtası ile inşaat sahipleri ve işçiler arasında gerginlik yaşandı.

Yunanistan vatandaşından Fatih Belediyesi'ne icra takibi!

Arazisine Fatih Belediyesi tarafından ‘acele kamulaştırma’ yoluyla el konulan Yunanistan vatandaşı Danay Manias kazandığı dava sonrasında 33 milyon 985 bin TL'lik icra takibi başlattı

Didim'de turizm alanındaki 36 kaçak yapı yıkıldı!

Aydın’ın Didim ilçesinde, turizm koruma ve gelişim bölgesi içerisinde yapılan kaçak yapılar Milli Emlak Müdürlüğü kararı ile Didim Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. 

Didim Belediyesi dava Haberi

Didim Belediyesi dava

Sabah'ın 3 Ekim'de "İcradan Satılık Belediye Binası" manşetiyle gündeme taşıdığı CHP'li Didim Belediyesi'nde sorunlar çözülemiyor. CHP'li Didim Belediyesi, bir inşaat firmasına rezidans projesi için önce ruhsat verip sonra iptal etti.

İnşaat firması mağduriyeti nedeniyle açtığı davadan 1 milyon 405 bin TL'lik tazminat kazandı. Ancak belediye bu parayı ödeyemedi. Bunun üzerine belediye binası icradan satışa sunuldu. 

Didim Belediye binası icradan satışa çıkarıldı!

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın mağdur ettiği inşaat firması tarafından belediye binasına icra gönderilmesini hazmedemeyip inşaat firmasına misilleme olarak ceza kestirdiği belirtiliyor. 

Belediye yetkilileri, hacizin geldiği gün olan 27 Ağustos 2018 günü söz konusu firmanın yaptığı otel inşaatının girişinde yer alan eklentinin kaçak olduğu gerekçesiyle inşaat firmasına 1 milyon 472 bin lira ceza kesti.

Ceza kesilen inşaatta 1.5 yıldır inşaat faaliyeti...