05 / 05 / 2024

dijital hizmet vergisi nedir

dijital hizmet vergisi nedir

Yeni vergi paketi ile değerli konut vergisinin getirilmesinden sonra Dijital Hizmet Vergisi ile ABD'li teknoloji gibi şirketlerinden yüzde 7.5 vergi alınacağı da duyuruldu. Dijital Hizmet Vergisi en çok internet üzerinden kazanç elde eden Google, Facebook ve Amazon gibi büyük şirketleri etkileyecek.

e-Devlet'te yeni hizmet! Kullanıma açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, e-Devlet Kapısı'na yeni bir dijital hizmetin eklediğini açıkladı. Cevdet Yılmaz, "Varis ve miras işleriyle ilgili 10'dan fazla kurumun hizmetlerini tek bir başlık altında toplayarak bütünleşik bir hizmet sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçti!

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçtiğini duyurdu. Hayat Kimya ve Kastamonu Entegre A.Ş.’nin yüzde 50-50 ortaklığı ile kurulan banka, sadece dijital kanallardan hizmet verecek.

Aman dikkat! Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan son dakika duyurusu! Son gün bugün!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bazı beyanname ve bildirimlerin verilme süresinin 5 Temmuz tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. Katma Değer Vergisi, Dijital Hizmet Vergisi, Turizm Payı ve diğer vergi beyannameleriyle bildirimler 5 Temmuz Çarşamba gün sonuna kadar verilebilecek.

Türkiye’nin ilk şubesiz, dijital bankası Hayat Finans faaliyet iznini aldı! Hayat Finans’ın ortakları kimler?

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyet iznini aldı. Türk bankacılık sektörünün ilk şubesiz dijital bankası olan Hayat Finans, katılım bankacılığı alanında banka müşterilerine masrafsız, hızlı, basit ve güvenilir hizmet sunmayı hedefliyor.

GABORAS, gayrimenkul ticareti için ilk kapsamlı dijital platformu kurdu!

GABORAS, gayrimenkul alım satım, kiralama ve kiraya verme piyasasını ilk defa dijital ortamda ‘360 derece’ hizmet sunacak yenilikçi ve gelişmiş bir ticaret platformu ile tanıştırmak için çalışıyor.

Gayrimenkuller için dijital satış ofisi: Disao!

Türkiye’nin en büyük inşaat şirketlerine 2017 yılından beri Konutmatik markasıyla hizmet veren Kripton BT’nin yeni aplikasyonu Disao Dijital Satış Ofisi ile inşaat sektörünü hızla dijitalleştirmeyi planlıyor.

Değerli konut vergisi değişti mi?

Dijital Hizmet Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.  İşte değerli konut vergisi ile ilgili detaylar...

Ev sahipleri dijital dönüşümü sevdi!

Her anlamda hayatımıza giren dijital dönüşüm,  toplu yaşam alanlarını da etkiledi.850 binden fazla toplu yaşam alanında konut sakinlerine hizmet sunan Apsiyon’un CEO’su Kudret Türk, Türkiye'de teknolojiye talebin arttığını dile getirdi.

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Dijital Hizmet Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

ABD Fransa'ya ilave yüze 25 gümrük vergisi uygulayacak!

ABD, Fransa'nın Amerikan teknoloji devlerine dijital hizmet vergisi getirmesine yanıt olarak ülkeye ilave yüzde 25 gümrük vergisi uygulayacak.

ABD 'dijital hizmet vergileri' hakkında inceleme başlattı!

ABD, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelerin uyguladığı dijital hizmet vergileri hakkında soruşturma başlattı.

Huawei'den inşaat maliyetlerini yüzde 20 azaltan hizmet!

Huawei, Shenzhen'de gerçekleşen Endüstriyel Dijital Dönüşüm Konferansı'nda Akıllı Veri Merkezi Hizmet Çözümü'nü tanıttı

Değerli konut vergisi ödeyenler emlak vergisi öder mi?

7194 Sayılı Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması, Dijital hizmet vergisi, Konaklama vergisi ve Değerli Konut vergisini ortaya çıkardı..

dijital hizmet vergisi nedir Haberi

dijital hizmet vergisi nedir

Fransa'nın internet üzerinden mal ve hizmet sunan teknoloji şirketlerine vergi getirmesinden sonra Türkiye de bu sistemi uygulayacak. 

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre,  uluslararası teknoloji şirketlerinin,  internet üzerinden yapılan her türlü alışveriş ve reklamlarla parayla indirilen oyun, müzik ve video gibi hizmetlerden elde ettikleri gelirlere karşılık yüzde 7.5 oranında Dijital Hizmet Vergisi ödeyeceği duyuruldu. Yeni verginin direkt ABD'li Google, Facebook, Apple ve Amazon gibi teknoloji devlerini etkileyeceği söyleniyor.

Mevzuata girecek

AKP'nin üzerinde çalıştığı yeni vergi paketinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Yüksek gelirli mükelleflerin vergi oranını yüzde 35'ten yüzde 45'e çıkaran, 5 milyon ve üzerindeki konutlara değerli konut vergisi getiren, hakem ve sporcuların vergi yükünü artıran düzenleme taslağına göre, vergi mevzuatına ilk kez ‘Dijital Hizmet Vergisi' kavramı dahil edilecek. İlk kez geçen sene Fransa tarafından...