17 / 05 / 2024

dijital para birimleri

dijital para birimleri

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) ile dünyanın önde gelen merkez bankalarının, dijital para birimlerinin durumunu değerlendirmek üzere ekip oluşturduğu bildirildi.

Dijital TL için ilk resmi tarih verildi! Merkez Bankası Başkanı Erkan resmen duyurdu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, dijital para çalışmalarına yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erkan, birinci faz çalışmaları raporunun yıl sonuna kadar yayımlanmasını öngördüklerini ifade ederek, çalışmaların hangi aşamalardan geçileceğini paylaştı.

Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan çok konuşulacak ‘dijital para’ açıklaması! ‘Kritik dönüm noktasındayız!’

TCMB Başkanı Erkan, merkez bankalarının dijital paralarına (Merkez Bankası Dijital Parası-MBDP) yönelik açıklama yaptı. Erkan, "Güvenli ve dayanıklı MBDP sistemlerinin oluşturulmasında BIS'in rolü ve İİT iş birliğinin kilit önemde olduğu kritik dönüm noktasındayız” ifadelerini kullandı.

130'dan fazla ülke dijital para birimini çıkarmak için çalışıyor!

Bitcoin gibi kripto paraların finansal istikrara yönelik olası risklerine karşı alternatif araçlara dönük araştırmalar yoğunlaşırken, merkez bankalarının kendi dijital para birimlerini çıkarma çalışmaları dünya genelinde hız kazanıyor.

Fed yetkilisinden dijital para mesajı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, Fed'in kendi dijital para birimini çıkarılmasıyla ilgili olarak "şu an için oldukça uzak" olduklarını ve bu konuda ABD Kongresi'nin yetkilendirmesine ihtiyaç duyduklarını açıkladı. İşte detaylar...

Gençler rotayı dijital paraya çevirdi: Kripto para yatırımı 18-25 yaş aralığında yüzde 55’lere çıktı!

Günümüzde kripto para kullanımı her geçen gün artıyor. Bu kapsamda, Kripto para yatırımı 18-25 yaş aralığında yüzde 55’lere çıktı. Konuyu Gate.io Pazarlama Müdürü Didem Gülyuva değerlendirdi. İşte detaylar...

Bitcoin’e SEC darbesi: Kayıp yüzde 2’ye yaklaştı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre haftanın son işlem gününe kırmızıda giren dijital para piyasalarında bitcoindeki kayıp yüzde 2’ye yaklaştı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Bitcoin'de kritik kıpırdanış!

Bitcoin'de yükseliş devam ediyor. Dijital para devi Bitcoin günlük yüzde 8 değer kazancıyla 28 bin 900 doların üzerini gördü. İşte detaylar...

IMF’den dijital para atağı!

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, merkez bankası adına dijital paralara has Fas'ın başkenti Rabat'ta tertip edilen toplantıda yaptığı konuşmada, dijital devrimin yönlendirdiği büyük dönüşümün farkında olduklarını aktardı.

Elon Musk’tan uyarı: ‘Tüm mal varlıklarınızı Dogecoin'e yatırmayın!'

Geçmiş dönemlerde söyledikleri ile kripto para birimleri üzerinde oldukça etkili bir isim olan Elon Musk’tan yatırımcılara Dogecoin’e konusunda uyarı geldi. Musk, The Wall Street Journal’ın CEO Konseyi Zirvesi’nde konuşarak yatırımcılara, “Dogecoin üzerinden bahse girmeyin!” dedi.

Seçim sürecinde dijital reklamlar için harcanan tutar adeta dudak uçuklattı!

14 Mayıs’ta yapılan seçim kapsamında dijital reklam için toplamda ne kadar para harcandığı belli oldu. Meta ve Google’ın açıkladığı verilere göre, seçim sürecinde yaklaşık 150 milyon TL’nin üzerinde dijital reklam harcaması yapıldığı görüldü.

Kripto paralarda büyük çıkış! Bir haftadaki yükselişi herkesi şaşırttı 

Bir zaman önce durgunlaşan ve sonra düşüş ivmesine giren kripto piyasalar tekrar hareketlenmeye başladı. Son trend BRC-20 kripto para birimleri de bu çıkıştan payıma düşeni elde etti. 

Elon Musk Kriptoyu Bırakıyor: Yapay Zeka Yatırımlarına Odaklandı!

Milyarder girişimci Elon Musk, son dönemde yapay zeka alanında yatırım yapacağını açıkladı ve kripto para dünyasından çıkacağı sinyallerini verdi. Kripto para birimleri hakkındaki tweet'leriyle bilinen Musk, Twitter'da yaptığı açıklamada artık yapay zeka ile ilgilendiğini belirtti.

IMF'den son dakika kripto para uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), kripto para birimleri konusunda dokuz adımlık bir eylem planı geliştirdi. IMF, kripto para birimleri ile ilgili önemli bir uyarı yayınladı.

dijital para birimleri Haberi

dijital para birimleri

Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından yapılan açıklamada, dijital para birimlerini incelemek için Kanada Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası, Japonya Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası, Riksbank ve İsviçre Merkez Bankası ile Uluslararası Ödemeler Bankası uzmanlarının içerisinde yer aldığı bir ekip kurulacağı bildirildi.

Ekipte yar alanların, kendi ülkelerinde dijital para deneyimlerini incelemek, bulguları paylaşmak için önemli bir misyon üstlendiklerine vurgu yapılarak İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe ile Uluslararası Ödemeler Bankası İnovasyon Merkezi Başkanı Benoit Coeure'nin eş başkanlık yapacağı ifade edildi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Merkez Bankaları dijital para ekibi, paraların kullanım örneklerini, sınır ötesi birlikte çalışabilirlik dahil, ekonomik, işlevsel ve teknik tasarım seçeneklerini değerlendirirken  gelişmekte olan teknolojiler hakkında da bilgi paylaşımında...