16 / 05 / 2024

dikey bahçe türkiye

dikey bahçe türkiye

Dikey bahçe ne demektir? Dikey bahçe, bir yapının duvarı üzerinde topraksız ve dikey olarak yapılan bahçelere deniyor. dikey bahçe tasarımı hakkındakid etaylar haberimizde yer alıyor..

Otomobil devinden bomba haber! Citroen Türkiye’de mi üretilecek?

Yeni modeli C4 X’in lansmanını yeni gerçekleştiren Citroen’in CEO’su Vincent Cobée, Türkiye ilk 5 Pazar arasına girerse ünlü markanın üretimini Türkiye’de gerçekleştirebileceklerini açıkladı.

Elektrikli Opel Mokka-e Türkiye’de! İşte Opel Mokka-e özellikleri ve 3 Aralık 2022  fiyat listesi

Almanya'nın Altın Direksiyon ödüllü otomobili Opel Mokka-e artık Türkiye'de! Peki Opel Mokka-e özellikleri neler ve fiyatı ne kadar? İşte Opel Mokka-e 3 Aralık 2022 fiyat listesi...

Bahaş Holding’e Türkiye’nin en fazla konut üreten şirketi ödülü!

Bahaş Holding, Ekonomist-Capital dergileri tarafından düzenlenen Real Estate Stars/ Gayrimenkul Liderleri Zirvesi’nde; 2019 yılında “Türkiye’nin en fazla konut üreten şirketi” kategorisinde 1’incilik ödülünün sahibi oldu...

Türkiye'nin en uzun teleferik tesisi Palandöken'e inşa edilecek!

Erzurum Valisi Otay Memiş, kar kalitesi, yılın 6 ayı kayak yapmaya elverişli, uzun pistleriyle önemli kayak merkezlerinden olan Palandöken'e Türkiye'nin en uzun teleferik tesisinin inşa edileceğini belirtti.

Tekzen'e Türkiye'de en çok mağazası olan yapı market ödülü!

Tekzen, Perakendede İnovasyon Forumu & Ödülleri Zirvesi’nde, 2016 yıl sonu mağaza sayısına göre Türkiye’de en çok mağazası olan yapı marketler kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu... 

Eyüp'e Türkiye'nin en büyük kütüphanesi geliyor!

Rami Kışlası’nda restorasyon çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında bina Türkiye’nin en büyük kütüphanesi ünvanıyla hizmete açılacak.

Hadımköy'e Türkiye'nin en büyük sağlık meslek lisesi geliyor!

HASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bozdağ: "48 dönümlük arazide Türkiye'nin en büyük sağlık meslek lisesini Hadımköy'de yapmayı planlıyoruz" dedi.

Alkaş Grup, MIPIM'i Türkiye'ye getirecek!

15-18 Mart tarihleri arasında Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilecek MIPIM'e Türkiye'den katılım her geçen yıl artarken, fuarın ilerleyen yıllar içinde Türkiye'de yapılması öngörülüyor. İşte fuarın ayrıntıları...

Heimtextil’e Türkiye’den 211 firma katıldı!

Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük ev tekstil fuarı olarak kabul edilen Heimtextil’de, bu yıl 69 ülkeden 2 bin 866 firma ağırlanırken, Türkiye’den de 211 firma fuarda yer aldı.

Kilis'e Türkiye'nin en büyük OSB'si kuruluyor!

24 Televizyonu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği işbirliği ile hazırlanan Konuşan Ekonomi programı, güney illerimizden Kilis’e konuk oldu. Zengin mutfağı ve doğasıyla Kilis, yeni kurulacak OSB’si ile yatırımcıları bekliyor.

Paşabahçe Türkiye'de 52 mağazaya ulaşacak!

Milano’dan yurt dışına adım atan Paşabahçe Mağazaları, 2019’a kadar her yıl bir ülkede mağaza açacak. Bu yıl Türkiye’de ise 52 mağazaya ulaşılacak.

Nlive Bahçeşehir projesi ilk kez Dubai'de tanıtılacak!

Nlive Bahçeşehir projesini Türkiye’den önce ilk kez Dubai’de tanıtıyor. Özyurtlar İnşaat, Nlogo İstanbul, 1Coastal City ve NCadde Agora’yı da uluslararası yatırımcıya fuarda tanıtıyor.

Özyurtlar Nlive Bahçeşehir ilk kez Cityscape’te tanıtılacak!

Özyurtlar İnşaat, Cityscape Global 2015’e, dört projesiyle katıldı. Nlive Bahçeşehir projesini Türkiye’den önce ilk kez Dubai’de tanıtacak olan Özyurtlar İnşaat, Nlogo İstanbul, 1Coastal City ve NCadde Agora’yı da uluslararası yatırımcıya fuarda anlatacak

dikey bahçe türkiye Haberi

dikey bahçe türkiye

Dikey bahçe ne demektir?


Dikey bahçe, duvar üzerine yerleştirilen bir düzenek ile topraksız ve dikey olarak yapılmış bahçelere deniyor. Fransız bir botanikçi olan Patrick Blanc’ın buluşu olan dikey bahçe tasarım, Paris, Londra, Tokyo ve New York’ta 1988 yılından itibaren oluşmaya başlamıştır. Türkiye'de ise ilk kez Taksim Tarlabaşı'nda Siemens tarafından yapılan dikey bahçe tasarımı binadaki hava kalitesini artırıyor ve enerji tasarrufu sağlıyor.



Dikey bahçenin faydaları bununla da kalmıyor. Binalardaki kötü cepheleri gizlemeye yardımcı oluyor. Binaların yazın soğuk, kışın sıcak olmasını sağlıyor. Bunun dışında binalarda ısı ve ses yalıtımını da sağlıyor. Eğer yapıların bahçe oluşturulacak alanları yok ise yeşil alan için dikey bahçe kullanımı yapılabiliyor.



Dikey bahçe nasıl oluşturulur?


Öncelikle çerçeve içine fideler ya da tohumlar yerleştiriliyor. Duvarın ve düzenlemenin yapılacağı bölgenin ekolojik, iklimsel özelliklerine...