29 / 04 / 2024

dikey mimari nedir

dikey mimari nedir

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öyle 50 kat, 60 kat, 70 kat bir mimari, aslında bizim medeniyet ruhumuza da uygun bir mimari değildir" dedi...

Türkiye'de çok katlı yapılar yerine yatay mimariye önem verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Vatandaşlarımızın gönlü ferah olsun, çok kısa bir zamanda Türkiye'nin her bir köşesi terör belasından kurtulacak" dedi.

Fantom Provac P 5000 Dikey Elektrikli Süpürge en uygun nereden alınır? 9 Mart 2023 fiyat listesi...

Pratik kullanımıyla temizliği kolaylaştıran, aparatlarıya detaylı temizlik sağlayan, çekim gücü yüksek Fantom Provac Dikey Elektrikli Süpürge, cyclone teknolojisi ile tüm tozları toplar. Peki, Cyclone teknolojisi nedir? Fantom Provac kaç TL? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatay mimariyle şehirlerimize nefes aldırdık!

Çarpık yapılaşmayla ilgili önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dikey mimari yerine yatay mimariyi teşvik ederek şehirlerimize nefes aldırdık" dedi.

Erzurum'da dikey değil, yatay mimari tercih edilmeli!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Erzurum'un diri bir fay üzerinde yer aldığını bu nedenle olası depremlerin yıkımını engellemek için dikey değil, yatay mimarinin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Konutta yeni dönem: Yatay yapılaşma esas olacak!

Yatay mimari Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama üzerine yeniden gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonra tüm projelerde yatay mimari uygulayacaklarını belirterek, "Dikey mimari hele hele deprem bölgesinde bizim için intihardır" dedi. 

Bina yapıları kar yağışını nasıl etkiler?

Uzmanlara göre şehirlerdeki yapılaşma şekli karın yağış biçimini de etkiliyor. Peki, dikey mimari kar yağışını nasıl etkiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatay mimariye sahip projeler üretelim!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dikey mimari ile şehirlerimize ihanet etmiş oluruz. Yatay mimari ile medeniyetimizi inşa etmiş ve gerçekten şehirleşmenin ne olduğunu dünyaya gösterme imkanını buluruz. Bu adımları TOKİ'yle Emlak Konut'la ortak, gerekirse ortaklaşa adımlar atın'' dedi.

Sakarya mimari anlayışıyla örnek olacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada “Dikey mimari değil, yatay mimari anlayışının hakim olduğu Sakarya’mızın örnek bir şehir olmasında çok büyük katkılarınız olacağından şüphem yok. Bu katkılarınız esnasında her daim yanınızda olacağım” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yatay mimari mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatay mimari konusunda hassasiyeti olduğunu, bazı illerde arsa sıkıntısı yaşandığını ve bunun dikey mimariyi zorladığını söyledi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikey mimari eleştirisi!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öyle 50 kat, 60 kat, 70 kat bir mimari, aslında bizim medeniyet ruhumuza da uygun bir mimari değildir" dedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dikey mimari değil, yatay mimari istiyoruz!

AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı'nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dikey mimari değil, yatay mimari istiyoruz. " dedi...

Dikey mimari, yataya çevriliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yatay mimariden yanayım" çağrısı ile hükümet bu konuda çalışmalar yaptı ve bu hazırlıklar tamamlandı. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kaya, "Dikey mimariyi yataya çeviriyoruz" dedi.

Dikey mimari mi, yatay mimari mi? Yoksa müstakil ev mi?

Dikey yapılaşma mı, yatay yapılaşma mı? Yoksa müstakil ev mi? İşte günümüzdeki en büyük sorunlardan biri bu. Dikey yapılaşmanın olduğu yerlerde de, yatay yapılaşmanın olduğu yerlerde de aynı yoğunluk var...

Mimari proje neleri kapsar?

Mimari proje, inşa edilecek yapı için yapılan hazırlıkların başında geliyor. Peki, mimari proje nedir? Mimari proje neleri kapsar?

dikey mimari nedir Haberi

dikey mimari nedir

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayınında, Serdar Karagöz ve Sermin Baysal Ata'nın sorularını cevaplandırdı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 1994 öncesinde İstanbul'da çöp dağları ve susuzluk yaşandığını, Ümraniye'de yaşanan çöp faciasında 34 kişinin ölümünün hesabının sorulmadığını belirten Erdoğan, o dönemde Ümraniye ve Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li olduğunu ifade etti.

Erdoğan, "Hala kendilerini savunabiliyorlar. Neyi savunuyorsunuz? Neymiş, grevdeymiş. Ne demek grevde. Eğer grev varsa onun da sorumlusu sensin. Greve fırsat verdin. Biz bunu aldığımız anda adeta devrim ruhuyla aldık." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kasımpaşa'da Haliç'in kenarında bir yerde doğup büyüdüğüü, cumartesi günlerinde sandalla Fener'e geçerken tahammül edilemeyen bir kokunun olduğunu anımsatarak, Erdoğan, 7 yıl sonra Haliç'in içinde adacıklar oluştuğunu, adacıkların arasından sandalla gittiklerini söyledi.

Erdoğan, şu anda Haliç Kongre Merkezi'nin yerinde o zaman mezbahaneler...