04 / 05 / 2024

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri (FEF) Dekanlar Konseyi

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri (FEF) Dekanlar Konseyi

Her yıl yapılan Fen Edebiyat Fakülteleri Dekanlar Toplantısı FEFKON’un sekizincisi, 7- 8 Mart 2013 tarihlerinde Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde Zonguldak’ta yapıldı...

Kredi kartıyla taksitli alışveriş bitiyor mu? Ünlü ekonomist işte o tarihi işaret etti

Milyonlarca kişi kredi kartlarında taksit uygulamasıyla ilgili açıklanacak kararı merakla bekliyor. Son günlerde ekonomi dünyasının gündeminde olan konuyla ilgili açıklama ve tarih Ziraat Bankası eski yöneticisi, ekonomist Şenol Babuşçu'dan geldi.

Deprem tehlike yazılımı geliştirildi! Depremin şiddeti önceden tespit edilecek!

Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve ekibi, coğrafi bilgi sistemi destekli deprem tehlike yazılımı geliştirdi. Buna göre yapay zeka desteği ile fay hatlarındaki gerilim gözlemlenecek.  

Altında savaş etkisi! İslam Memiş kısa vadede olacakları açıkladı

Altın fiyatlarında son dakika sürprizi. Altın uzmanı İslam Memiş gram altın için rakam ve tarih paylaştı. İsrail-Filistin çatışması nedeniyle yatırımcılar 'güvenli liman' olarak gördükleri altına kaçıyor. İşte İslam Memiş'ten dikkat çeken tahmin...

Gram altında aceleye gerek yok! İslam Memiş yeni rekoru açıkladı

Altın fiyatlarında dönüm noktası. Sürprizlere açık olunması gereken döneme girildi. Finans Analisti İslam Memiş, savaş zamanında en ucuz yatırımı ve tarih vererek gram altının geleceği seviyeyi verdi.

Altında sürpriz gelişme! Altının efendisi İslam Memiş yeni alım fırsatını açıkladı, tarih verdi!

Altın fiyatları ile ilgili sürpriz gelişme Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten geldi. Memiş, altın için yeni alım fırsatını açıkladı ve tarih verdi.

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

THY personel alımı ilanı yayımladı! Başvuru şartları ve tarih belli oldu! Hemen başvurun!

Türk Hava Yolları, kendi bünyesinde istihdam ettirmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. THY personel alımı başvuru tarihleri ve başvuru şartları belli oldu. İşte THY 2023 personel alımı ilanı detayları...

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Emeklilikte yeni sistem geliyor! Tarih belli oldu! 

Orta vadeli plana göre, 2024 yılı son çeyreğinde emeklilikte yeni sisteme geçiş yapılması planlanıyor. Detaylar ve tarih belli oldu. İşte emeklilikte yeni sistem...

Deprem uzmanı tek tek açıkladı! Marmara'da 7'den büyük deprem olur mu? Son dakika! 

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ve tarihçi-yazar ve Milli Savunma Üniversitesi rektörü Erhan Afyoncu'dan beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Peki Marmara'da 7'den büyük deprem olur mu?

Hazır olun! İslam Memiş gram altın için ilk kez bu rakam telaffuz etti: 3.500 TL olacak!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ilk kez gram altın için 'hazır olun' diyerek 3,500 TL telaffuzunda bulundu ve tarih verdi.

En düşük emekli maaşı 11 bin 500 TL olacak mı? Son dakika zam gelişmesi! Emekliler hemen bakın!

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı en düşük emekliye yapılacak zam oranına çevrilmişken, uzman isim rakam ve tarih vererek açıkladı. Peki en düşük emekli maaşı 11 bin 500 TL olacak mı?

Altın almanız için son şans! Altında rüzgar tersine dönecek! İslam Memiş rakam ve tarih verdi!

Altın fiyatları için rüzgarın tersine döneceğini belirten Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ''Altın almanız için son şans'' diyerek altının geleceği rakamı tarih vererek açıkladı.

Keysera Danışmanlık Emlak İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keysera Danışmanlık Emlak İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 99 bin TL sermaye bedeli ile Ausılıı Ozturk ve Semra Coşkuntuna ortaklığında kuruldu.

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri (FEF) Dekanlar Konseyi Haberi

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri (FEF) Dekanlar Konseyi

Kısaca FEFKON olarak anılan, “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu’na bağlı Üniversitelerin Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri (FEF) Dekanlar Konseyi”nin sekizinci toplantısı bu yıl Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde yapıldı. Fen Edebiyat Fakülteleri’nin mevcut durumunu değerlendirmek ve bu Fakülteler için daha yüksek bir gelecek vizyonu oluşturmak amacıyla düzenlenen toplantıya Türkiye genelinden 180 Fakülte’nin Dekan’ı katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından Zonguldak’a gelen dekanlar fakültelerin sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışıldığı 2 günlük Çalıştay sonrasında  Çanakcılar Seramik üretim merkezinde ağırlandı.


9 Mart 2013 Cumartesi günü Çanakcılar Seramik’in misafiri olan 180 Dekan adına düzenlenen öğle yemeği ardından; Creavit & Doxa ve Armica markalarının Gökçebey’de yer alan üretim tesisleri, burada yer alan “Hayvanat Bahçesi”, “Botanik Park” ile “Çanakcılar Arkeoloji ve Etnografya Müzesi” gezildi. Çanakcı ailesinin...