26 / 06 / 2024

dış cephesi boyasız binalarda deprem riski

dış cephesi boyasız binalarda deprem riski

Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Faik Bitlis, boyasız binalarda yağmur suyu hem tuğlayı hem de inşaat demirini yiyip bitirdiği için binaların büyük risk taşıdığını söyledi..

Ariş Pırlanta'dan Babalar gününe özel hediye fırsatı! Kol düğmesi, yüzük ve bileklik fiyatları ne kadar?

Ariş Pırlanta’da şıklığına özen gösteren babalar için birçok hediye seçeneği bulunuyor. Özel tasarımlar arasında kol düğmeleri, yüzükler, küpeler ve bileklikler yer alıyor. Ariş Pırlanta'da Kol düğmesi, yüzük ve bileklik fiyatları ne kadar?

Gapp Geri Dönüşüm Çözümleri Anonim Şirketi kuruldu!

Gapp Geri Dönüşüm Çözümleri Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Ilıkcan, İbrahim Emre Çorak ve Olıver Sebastıa Sheehan ortaklığında kuruldu.

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda konut fiyatlarına değinerek, konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümünün arsa payının düşmesi olduğunu belirtti.

Dolar 30 TL olacak diyenlere İslam Memiş'ten tokat gibi yanıt! Tuzağa düştünüz...

İslam Memiş, Türkiye'de seçim sonrasında dolar kurunda yükselişlerin olacağını söyleyenlere yönelik açıklamalarda bulundu. Dolar 30 TL olacak diyenlere İslam Memiş'ten tokat gibi yanıt! Tuzağa düştünüz...

  İslam Memiş müjdeyi verdi… Altını olanlar sakın satmasın!  Altın fiyatları o tarihten sonra başınızı döndürecek

 Altın yatırımcılarına önemli uyarılarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının geleceği seviyeyi açıkladı. Elinizdeki altını satmayı düşünüyorsanız, önce bu habere göz atın. Altında son durum ne?

Simfer Çift Bölmeli Dört Gözü Gazlı Fırın en ucuza nerede satılıyor? İşte 21 Şubat 2023 fiyat listesi

Hem fırınım hemde ocağım olsun diyenler için Simfer, bir ürünü aynı anda hem ocak hemde fırın olarak kullanılsın diye tasarladı. Simfer çift bölmeli dört gözü gazlı fırın  geliştirilmiş teknik özellikleri ile ilgi odağı haline geldi. 

Euro dolar paritesi düşüyor! Henüz 1 euro bile almadıysanız hemen bakın! Euro değer kaybetti

Avrupa Merkez Bankası (ECB) dün faiz oranını açıkladı. Faizi 75 baz puan artıran banka 2009 yılından bu yana faizleri en yüksek seviyeye çıkartmış oldu. Henüz euro almadıysanız hemen bakın, euro düşüyor.

Apartman sakinleri inanamadı!  Bina duvarsız kaldı... 'Duvarı çalmışlar'

İstanbul Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın yanındaki bina ile ortak duvarı kullandığı ortaya çıktı. Yıkımı yapılan evin yanındaki binanın bir cephesi duvarsız kaldı. Apartman sakinleri yaşanan durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Az ve orta hasarlı binalara Dünya Bankası çözümü! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, orta hasar gören yapılar için Dünya Bankası ile anlaşma yapılıp çözüm sunulacağını belirtti. 

AKM'nin dış cephesi ekrana dönüştürülecek!

Taksim'de yapımına devam edilen  Atatürk Kültür Merkezi ile ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Projenin dış cephesi ekrana dönüşecek şekilde inşa edildiği öğrenildi.

Hasan Akgün: İstanbul depremi düşündüğümüzün üzerinde olabilir!

Büyükçekmece Belediye Akgün yaptığı açıklamada Türkiye’nin en önemli meselesinin deprem olduğunu belirterek; “İstanbul’u vuracak deprem düşündüğümüzün üzerinde olabilir" dedi.

Riskli binalara kentsel dönüşüm çözümü!

Türkiye depremlere hazırlık için çalışmalar gerçekleşti. Birinci öncelik ise kentsel dönüşüm oldu. Peki kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerliyor? Binanın dayanıksız olduğu nasıl anlaşılır? İşte tüm merak edilenler..

Deprem tecrübemizi dünyaya aktarmalıyız!

KOÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış, "Kocaeli, 17 Ağustos'tan sonra depremlere karşı inanılmaz bir deneyim kazandı. Kocaeli'nin bu deneyimi dünyaya örnek olması gerekirken yeterince dünyada yer almadı. Bu deneyimi dünyaya aktarmamız gerekiyor" dedi...

dış cephesi boyasız binalarda deprem riski Haberi

dış cephesi boyasız binalarda deprem riski

Yeni bir eve taşınılacağında ya da oturulan evde değişiklik yapılacağında akla ilk gelen boya yaptırmak oluyor. Türkiye'de konutlarda dış cepheye iç cephe kadar önem verilmediğini belirten Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Faik Bitlis, boyasız binaların büyük risk taşıdığını söyledi, özellikle büyükşehirlerde yapılan binaların birçoğunun yıllarca sıvalı ya da tuğla ile kaba inşaat görüntüsünde kullanıldığını vurgulayan Bitlis, "Çıplak bina sadece görsel olarak kötü değil. Yağmur suyu hem tuğlayı hem de inşaat demirini yiyip bitiriyor. Deprem bölgesindeki ülkemizde boyasız evler tehlike altında" dedi. 


GÜVENLİK UNSURU 


Yıllık 800 bin ton ve 2 milyar dolarlık iç pazarı temsil eden BOSAD'ın Başkam, boyanın en önemli güvenlik unsurlarından birini oluşturduğunu ifade etti. Boyamn şehirlere çağdaş bir görüntü verdiğini anlatan Bitlis, evlerinin dış cephesini boyamayan...