30 / 04 / 2024

Diyarbakır açılış

Diyarbakır açılış

Diyarbakır'da hayata geçen 85 proje bugün hizmete açılacak. 288 milyon 3315 bin TL değerine dahip projelerin açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılacak.

Sur'un tarihi yapılarını yeniden inşa edeceğiz!

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası açılışı ve yapımı tamamlanan tesislerin hizmete alımı dolayısıyla Anıt Park'ta düzenlenen törene katılan Başbakan Binali Yıldırım, önemli mesajlar verdi...

Diyarbakır'da 19 projenin temel atma ve açılış töreni yapıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi çevreden, ulaşıma, kültür ve tarihten kurumsallaşmaya, altyapı hizmetlerinden, turizme kadar toplam 19 projenin temelini ve açılışını gerçekleştirdi. Kültür Merkezi, Eski Zirai Donatım Kurumu Alanı'na yapılıyor...

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı! Diyarbakır'a 27 bin bağımsız konut inşa edilecek!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada Diyarbakır'a yaklaşık olarak 27 bin bağımsız konut, köy evi, hayvanlar için ahır ve diğer ihtiyaçlarını karşılayan yerler yapılacağını söyleyerek, temellerin yakında atılacağını kaydetti.

TOKİ'den Diyarbakır'a tam 595 yeni konut geliyor! Beklenen tarih geldi! Hemen bakın!

81 ilde tam 250 bin yeni konut inşa edecek olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Diyarbakır Bağlar'da sanayi bölgesi inşa edilecek!

Diyarbakır'a bağlı Bağlar ilçesinde 1 milyon metrekare alanda sanayi bölgesi inşa edilecek. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanacak. 

Diyarbakır'a yeni millet bahçesi müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yeni millet bahçeleri inşa etmek için düğmeye bastı.

TOKİ'den Diyarbakır'a 2 yeni okul! İhalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Diyarbakır Bağlar ve Yenişehir'de hayata geçireceği okulların ihalesi yarın yapılacak.

Diyarbakır'a 96 yeni okul inşa edilecek!

Diyarbakır'da 930 milyon TL'lik yatırımla 96 okul, 30 lojman, 5 atölye, 2 pansiyon, 2 spor salonu ve 2 öğretmenevi inşa edilmesi hedefleniyor.

Diyarbakır'a tramvay hattı müjdesi!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'ndan Diyarbakır halkını sevindiren haber geldi. Karaloğlu DiyarRay Tramvay Hattı için çalışmaların başladığını dile getirdi.

TOKİ'den Diyarbakır'a rehabilitasyon merkezi!

Diyarbakır İli Sur İlçesi Yiğitçavuş Mahallesi 7560 Ada 1 Parsel'de 40 Yatak Kapasiteli Rehabilitasyon Merkezi Binası İle Ada İçi Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi 31 Mart 2021 tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

Bursa ve Diyarbakır'da yatılı rehabilitasyon merkezleri açılacak!

Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, Bursa ve Diyarbakır'da yapımına devam edilen yatılı rehabilitasyon merkezlerinin kısa süre içerisinde hizmete açılacağını duyurdu.

Emlak Katılım Diyarbakır ve Batman'da ilk şubesini açtı!

Ekonomik büyüme ve istihdama katkısı yüksek stratejik sektörlere, sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir finansman modellerini sağlayan Emlak Katılım, Diyarbakır ve Batman'da da ilk şubelerini açtı.

Diyarbakır'a 84 afet konutu müjdesi!

Diyarbakır İli Kayapınar İlçesi Çölgüzeli Mahallesi 84 Adet Afet Konutu İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi 2 Kasım 2020 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

Murat Kurum'dan Diyarbakır'a 2 millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Diyarbakır'ın Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde yeni millet bahçeleri yapacağız. Bağlar'da 88 bin, Kayapınar'da 38 bin metrekarelik alanda yapılacak" dedi.

Diyarbakır açılış Haberi

Diyarbakır açılış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile bugün, hendek çatışmaları sonrasında zarar gören Diyarbakır'da 288 milyon 315 bin TL'lik 85 projenin açılışı yapılacak. Törende, terör olaylarında zarar gören ve restore edilen Hz. Süleyman Camii'nin açılışı gerçekleştirilecek; Hevsel Bahçeleri'nin yapımı için de start verilecek. Sur'a temiz içme suyu götürülecek. Bölgeye, kanalizasyon ve yağmur suyu yatırımı yapılacak. Bölgede 4.9 milyar TL'lik 164 projenin yapımı ise devam ediyor. 


Hendek çatışmaları sonrasında yatırım hamlesi başlatılan Diyarbakır'da bugün, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından toplu açılışlar gerçekleştirilecek. Kente konuttan altyapıya, kültür tesislerinden tarımsal yatırımlara kadar 249 yatırım yapılacak. 


Bugün ise 288 milyon 315 bin TL'lik 85 proje açılarak hizmete sokulacak. Kalan 164 projenin de kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. Böylece, kent için yapılacak yatırım tutarı 4.9 milyar TL'yi bulacak. Çatışmalarda zarar...