05 / 05 / 2024

Diyarbakır çalışma hayat endeksi

Diyarbakır çalışma hayat endeksi

Diyarbakır, yaşam endeksinde iller sıralamasında 75. sırada yer aldı. Türkiye’de ilk sırayı Isparta, son sırayı Muş aldı. Diyarbakır, alt yapı hizmetlerine erişimde 29. sırada yer alırken, yaşam memnuniyeti endeksi sıralamasında ise 79. sırada yer aldı.

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

Gümrük cezaları ve fazla çalışma ücretleri artırıldı

Gümrük Kanunu ve buna dayalı olan mevzuata aykırı hareket edenlere uygulanan usulsüzlük cezası ile fazla çalışma ücretlerine ilişkin rakamlar, yüzde 58,46 olarak belirlenen yeniden değerleme oranında yükseltildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan asgari ücret artışına ilişkin dikkat çekici mesajlar

TİSK tarafından düzenlenen Çalışma Hayatı İstişare Toplantısının açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yıl başında uygulanacak asgari ücrete yönelik önemli mesajlar verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi ve memur için kolları sıvadı! Üçlü danışma kurulu toplanıyor! Tarih verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatının önemli sosyal diyalog mekanizmaları arasında gelen Üçlü Danışma Kurulu'nu toplamak için çalışmalara başladı. İşçi ve memur için kolları sıvayan Bakanlık üçlü dayanışma kurulu toplayacak.

Ali Osman Kolbaşı çalışma hayatına nerede başladı? Hangi görevi yürütüyor?

Arzum Yönetim Kurulu Üyesi Türk iş insanı Ali Osman Kolbaşı kimdir? Çalışma hayatına Arzum’da mı başladı? İşte Ali Osman Kolbaşı ile ilgili merak edilen her şey...

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

Bakan Bilgin, çalışma hayatının modernize edilmesi için çalışma sürelerinin düzenlenmesi gerektiğini vurguladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma hayatını modernize ederek, emeğin verimliliğini artırmaya odaklanarak daha insani şartlarda çalışma sürelerini yeniden düzenlemesi gerektiğini belirtti.

Çalışma hayatında önemli değişim! Ofise dönüş hızlandı. Şimdi de Disney çalışanlarını ofise çağırdı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını çalışma yaşamında da önemli değişiklikleri beraberinde getirmişti. O değişikliklerin başında ise uzaktan çalışma geliyor. Salgının control altına alınması ve hayatın normalleşmesinin ardından çalışma yaşamı da eski normaline dönmeye başladı. Büyük ş

Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?

Çalışma hayatında en çok merak edilen konulardan biri emekliliktir. Bu yüzden pek çok soru sorulmaktadır. İşte emekliliğe dair merak edilenler!

10 yıl sonra istifa ederse tazminat alır mı?

Çalışma hayatında kıdem tazminatına dair pek çok soru sorulmaktadır. Kıdem tazminatı bir yılın sonunda alınabilir. Peki “10 yıl sonra istifa ederse tazminat alır mı?” İşte detaylar!

Çalışan herkesi ilgilendiriyor. Çalışma hayatı uzmanından önemli uyarı

Ekonomik kriz nedeniyle bütün dünyada ek işte çalışma furyası giderek yaygınlaşıyor. Peki işveren bu durumu yasaklayabilir mi? Birden fazla işte çalışma fesih sebebi mi? Hangi durumlarda yazılı izin gerekiyor? İşte bu konuda bilmeniz gerekenler...

2022 emekli maaşı hesaplama! Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım 2022?

Emeklilik her çalışanın hayalidir. Çalışma hayatında yıllarını harcayanlar ya da çalışma hayatına yeni atılanlar ne zaman emekli olurum? şeklinde soruyu sormaktadır. İşte detaylar!

Diyarbakır çalışma hayat endeksi Haberi

Diyarbakır çalışma hayat endeksi


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, Diyarbakır yaşam endeksinde 0,3489 oranıyla iller sıralamasında 75. sırada yer aldı. TÜİK, ilk defa yayımlanan illerde yaşam endeksi ile bireylerin ve hane halklarının yaşamını objektif ve sübjektif göstergeler kullanarak yaşam boyutları ayrımında il düzeyinde ölçmeye, karşılaştırmaya ve zaman içinde izlemeye yönelik bir endeks çalışması yaptı. Çalışmanın amacı, ildeki yaşamın tüm boyutları ile izlenmesine ve iyileştirilmesine altlık oluşturacak bir gösterge sistemi geliştirmek olduğu belirtildi.

Türkiye’de yaşam endeksi sıralamasında Isparta, 0,6745 oranı ile iller sıralamasında ilk sırada yer aldı. Endekste son sırayı en düşük endeks değeri 0,2765 ile Muş aldı. Diyarbakır yaşam endeksinde 0,3489 oranıyla ise iller sıralamasında 75. sırada yer aldı.

KONUT ENDEKSİNDE 67. SIRADA

Barınma ve yaşam alanı olarak kullanılan ve özellikleri...