29 / 07 / 2024

Diyarbakır Ergani altyapı

Diyarbakır Ergani altyapı

Diyarbakır'ın en büyük ilçesi olan Ergani'de son nüfus sayımına göre 121 bin kişi ilçe merkezinde yaşıyor. Hilar mağaraları gibi insanlık tarihinin kök saldığı Ergani, özellikle yerli turizmin gözbebeği...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Turistik Diyarbakır Ekspresi yola çıktı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Diyarbakır Ekspresi treninin 1051 kilometre hat uzunluğunda Ankara-Diyarbakır parkurunda seyahat edeceğini ve 180 kişi kapasite ile 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluştuğunu açıkladı.

Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren geliyor!

Türkiye'de ulaştırma alanında çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren müjdesini verdi. 

Diyarbakır'da 15 adet arsa ve arazi satılıyor: Yüzde 20 indirim ya da 8 taksit seçeneğiyle!

Diyarbakır Ergani Milli Emlak, Diyarbakır Ergani'de yer alan 15 adet arsa ve araziyi yüzde 20 indirim ya da 8 taksit seçeneğiyle satıyor. Peki Diyarbakır Ergani'deki arsa ve arazilerin büyüklükleri ne kadar? Fiyatları kaç TL? 

TOKİ Diyarbakır Ergani’de 3+1 evler 3 bin 187 TL taksitle!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Diyarbakır Ergani projelerinin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Diyarbakır Ergani projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Ergani TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Diyarbakır Ergani 2022 ucuz konut projesi...

TOKİ'den Diyarbakır'a rehabilitasyon merkezi!

Diyarbakır İli Sur İlçesi Yiğitçavuş Mahallesi 7560 Ada 1 Parsel'de 40 Yatak Kapasiteli Rehabilitasyon Merkezi Binası İle Ada İçi Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi 31 Mart 2021 tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

Diyarbakır'da arazi kavgası: 1 ölü!

 Diyarbakır Ergani'de arsa anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti.

TOKİ Diyarbakır 84 konut ihalesi bugün!

Diyarbakır İli Kayapınar İlçesi Çölgüzeli Mahallesi 84 Adet Afet Konutu İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi bugün saat 11:30'da yapılacak.

Diyarbakır'a 84 afet konutu müjdesi!

Diyarbakır İli Kayapınar İlçesi Çölgüzeli Mahallesi 84 Adet Afet Konutu İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi 2 Kasım 2020 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

Diyarbakır Bağlar Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Diyarbakır ili Bağlar ilçesi Millet Bahçesi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (E-ihale) ihalesi yarın 14:00'te yapılacak. 

Diyarbakır Bağlar Millet Bahçesi 19 Ekim'de ihaleye çıkıyor!

Diyarbakır ili Bağlar ilçesi Millet Bahçesi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (E-ihale) ihalesi 19 Ekim 2020 tarihinde yapılacak.

Diyarbakır'a millet bahçesi müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Diyarbakır'a millet bahçesi müjdesi verdi. Karaismailoğlu, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün de bulunduğu 45 bin metrekarelik alanı Millet Bahçesi'ne ilave etme kararı aldık.

Adil Karaismailoğlu: Diyarbakır'da 9 önemli projemiz var!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "7 milyar liranın üzerinde 18 yıldır Diyarbakır'da yapmış olduğumuz yatırımlar var. Şu anda da devam eden 9 önemli projemiz var. Bunların en kısa zamanda bitirilmesi için çalışacağız." dedi.

Diyarbakır'da arazi kavgası: 5 yaralı!

Diyarbakır Ergani'de amca çocukları arasında çıkan kavgada 1'i ağır 5 kişi yaralandı...

Diyarbakır Ergani altyapı Haberi

Diyarbakır Ergani altyapı


Diyarbakır'ın en büyük ilçesi olan Ergani'de son nüfus sayımına göre 121 bin kişi ilçe merkezinde yaşıyor. Hilar mağaraları gibi insanlık tarihinin kök saldığı Ergani, özellikle yerli turizmin gözbebeği. Diğer ilçeler gibi Ergani de 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan Büyükşehirler Yasası'nın ardından DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün hizmet alanına giren ilçelerden.


DİSKİ Genel Müdürlüğü yasanın hemen ardından ilk iş olarak Ergani'de bir şube açmış. Müstakil bir bina halka daha iyi hizmet verebilmek için tutulmuş. Hızla müdürlük ve şeflikler oluşturulmuş.


Pompa İstasyonu, İsale Hattı, İçme Suyu Arıtma Tesisi


DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, Ergani'nin sorumluluk alanlarına girmesinden sonra gerek içme suyu gerekse kanalizasyon şebekesi ve Atık Su Arıtma Tesisi projeleri üzerinde yoğunlaştıklarını ve bu projelerini tamamladıklarını aktarıyor. Sarı konuşmasına devam ediyor: "İhale aşamasına geldik....