02 / 05 / 2024

Diyarbakır imar düzenlemeleri

Diyarbakır imar düzenlemeleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, “Şehrimizi imarda örnek şehir yapacağız”diyerek açıklamalar yaptı. 

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır’da çöken Işık Apartmanı'nda 42, Yoldaş Apartmanı'nda 61, Hisami Apartmanı'nda ise 101 vatandaş hayatını kaybetti. 2019 yılında imar barışından faydalanmak için başvurulan üç binada inceleme yapıldı. İşte ayrıntılar...

Milli Emlak Müdürlüğü'nden 29 adet gayrimenkul satışı! Diyarbakır'da!

Diyarbakır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Milli Emlak Müdürlüğü tarından 29 adet gayrimenkül satışının yapılacağı ilan edildi. 

TOKİ Diyarbakır projesi için düğmeye bastı! O ilçeye yeni ve ucuz konutlar geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır Kayapınar projesi için düğmeye bastı. Merakla beklenen projede 71 adet konut yer alacak. İşte detaylar...

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 96 aileye anahtar teslimi yapıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 96 aileyle anlaşma yapıldı.

Diyarbakır Kayapınar dönüşüm projesi için yıkımlar başladı!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu bölgesinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanan evler ortadan kaldırılıyor.

Diyarbakır Kayapınar'da kentsel dönüşüm başladı!

Diyarbakır Kayapınar' da kentsel dönüşüm başladı. Kentsel dönüşümün Kayapınar İlçesin'de Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu lokasyonunda 96 konutun bulunduğu alanda yapılması planlanıyor.

Diyarbakır Fiskaya Kentsel Dönüşüm Projesi için ilk kazma vuruldu!

Diyarbakır Fiskaya semtinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkım çalışmaları resmen başladı.

Diyarbakır Fiskaya’da kentsel dönüşüm uzlaşmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, riskli alan ilan edilen Fiskaya'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. 

Diyarbakır Bağlar'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Diyarbakır Bağlar'da "riskli" olarak ilan edilen ve yapıların yıkımına başlanan 54 dönümlük alanda Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor.

Diyarbakır Bağlar Dönüşüm Projesi kapsamında ilk bina yıkıldı!

Merakla beklenen Diyarbakır Bağlar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Diyarbakır imar düzenlemeleri Haberi

Diyarbakır imar düzenlemeleri

Diyarbakır'da düzenlenen bir organizasyonla dönüşen şehirlerin çalışmaları hakkında açıklamalar yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, gerçekleştirilecek projeler hakkında da bilgiler verdi. 

Diyarbakır'ın tarihi, kültürü ve değerleri ortaya koyan bir şehir olduğunu belirten Atilla, "Şehrimiz bu kimliğe aykırı olan yeni kimliklere karşı dik durdu. Biz de şehrimizin kadim ünvanlarını korumak için gayret gösteriyoruz. Şehrimizi imarda örnek şehir yapacağız. Bölgede imar çalışmalarını gerçekleştirirken gönülleri de hoş tutacağız" dedi. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kırklar Dağı'ndaki yapıların yıkılmasının belediye olarak büyük bir övünç kaynağı olduğunu da sözlerine ekleyen Atilla, şehri ucube yapılardan uzak tutacaklarını söyledi.

Bölgede 90'lı yıllarda artan göçle çarpık kentleşmenin ortaya çıktığını da sözlerine ekleyen Atilla, şunları aktardı; "Bunu ortadan kaldırmak için çalışmalar yapıyoruz. Dicle Vadisi ve Ferit Köşkü'nde rekreasyon alanı...