28 / 04 / 2024

Diyarbakır Kırklar Dağı Konaklarından komü olur mu

Diyarbakır Kırklar Dağı Konaklarından komü olur mu

Diyarbakır'da Kırklar Dağı'na inşa edilen konakların yıkılması gündemde. Gelen dev binalar için Bûka Barane Ekolojik Yaşam Kolektifi 'nin bir önerisi var. Ekolojik komünal ekonomi sağlanabilir.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Diyarbakır'da Depremde Yıkılan Galeria Sitesi İçin Bilirkişi Raporu Tamamlandı: Çökmenin nedeni belli oldu!

Diyarbakır'da, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği siteye ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı.

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

Arsa yatırımı yapmak isteyenlere taksitle arsa satışı müjdesi! Diyarbakır'da KDV'den muaf imarlı arsa satılacak!

Diyarbakır İli Kayapınar Belediye Başkanlığı, Diyarbakır Kayapınar'da yer alan konut alanı imarlı arsayı taksitle satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yer alan o ilan...

Diyarbakır'da 3 taksitle satılık arsa!

Diyarbakır İli Kayapınar Belediye Başkanlığı, Diyarbakır Kayapınar'da yer alan 30 bin 340 metrekare alana sahip arsayı satışa çıkardı. İşte detaylar...

Diyarbakır Kayapınar'da kentsel dönüşüm başladı!

Diyarbakır Kayapınar' da kentsel dönüşüm başladı. Kentsel dönüşümün Kayapınar İlçesin'de Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu lokasyonunda 96 konutun bulunduğu alanda yapılması planlanıyor.

Diyarbakır Bağlar'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Diyarbakır Bağlar'da "riskli" olarak ilan edilen ve yapıların yıkımına başlanan 54 dönümlük alanda Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, ilçe genelinde çarpık kentleşmenin önüne geçmek için yıkım çalışmalarına bugün itibariyle başlıyor. 

Diyarbakır Kayapınar'da tapu sorunu büyüyor!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde gecekondu ve kaçak yapılaşmayı engellemek için yapılan imar revizyonları, Şehir Plancıları Odası’nın itirazları sonrasında durduruldu. Bölge sakinleri ise tapuları olmadığı için doğalgaz ve internetten faydalanamadıklarını söyledi.

Diyarbakır'da 1 milyar 150 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Diyarbakır Kayapınar'da 1 milyar 150 milyon TL bedelle arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştirecek.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm hızlanıyor!

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basıldı. Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu, kentsel dönüşüme yoğun ilgi olduğunu dile getirdi. 

Diyarbakır Bağlar'da sanayi bölgesi inşa edilecek!

Diyarbakır'a bağlı Bağlar ilçesinde 1 milyon metrekare alanda sanayi bölgesi inşa edilecek. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanacak. 

Diyarbakır Kırklar Dağı Konaklarından komü olur mu Haberi

Diyarbakır Kırklar Dağı Konaklarından komü olur mu

Beş yıl önce pek tanınmayan Kırklar Dağı, üzerine yapılan konutlardan dolayı bugün Diyarbakır Surları kadar ünlü bir tepenin adı. Kentin direngen halkı için ise artık talanın ve gelir dağılımındaki dengesizliğin göstergesi. Halk inşaata izin vererek söylemlerinin tersi yönünde hareket eden kurumlarını yıpratmamak için eylemler düzenlemediyse de hemen her platformda yapılan büyük hatadan dönülmesini istediler. 



Beklenen konuşma 

Nihayetinde kimi Kürt siyasetçiler ile müteahhitler arasında rüşvete dayalı girift ilişkileri gibi yayın organları kamuoyuyla paylaştı. Halkın uzun zamandan beri beklediği konuşmayı ise eski BDP Milletvekili Selma İrmak yaptı. Kırklar Dağı konaklarının inşasına izin vermenin utanılacak bir durum olduğunu, sorunu halkla birlikte çözmek için çabalayacaklarını söyledi. Böylece Kürt hareketinin kimi kurumlarında Kırklar Dağı Konakları'nın satın alınıp yıkılması gündeme geldi. Selma İrmak ile yapılan röportaj sonrası...