20 / 07 / 2024

Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali yenilenecek mi

Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali yenilenecek mi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2000 yılında temeli atılan ve 2005 yılında tamamlanan Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri (DİŞTİ) binasını, 10 yıl aradan sonra bakım ve onarımdan geçiriyor.

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Şehirlerarası otobüs biletine yüzde 40 zam: Uçak bileti fiyatına otobüs bileti! 20 Temmuz 2023 otobüs bileti fiyatları!

Şehirlerarası otobüs biletlerine yüzde 40 zam: Uçak bileti fiyatına otobüs bileti! 20 Temmuz 2023 otobüs bileti fiyatları...

Şehirlerarası otobüs biletlerine en az yüzde 20 zam yolda! ÖTV artışı otobüs biletlerine de yansıyacak!

Akaryakıta gelen ÖTV zammından sonra şehirlerarası otobüs biletlerine yüzde 20-30 aralığında zam beklendiği gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

9 günlük bayram tatili öncesinde otobüs biletleri tükendi!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs biletleri tükendiği için ek seferler yapılacağını belirterek, "Bayram tatili boyunca günlük ortalama 800 bin yolcudan, 10 günde yaklaşık 8 milyon insanın taşınacağını öngörüyoruz" dedi.

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarına zam gelecek mi? TOF başkanından bayram öncesi çok konuşulacak açıklama!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala yolcu hareketliliğinde yüzde 40 daralma meydana geldiğini vurguladı. Yıldırım, otobüs bileti fiyatlarına yeni bir zam gelip gelmeyeceği ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Sözleşmeli Personel alım ilanını yayımladı!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi çok sayıda Sözleşmeli Personel alacağını duyurdu. İşte detaylar…

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

Otobüs şoförü olmak isteyen gençlere müjde! Ehliyet yaş sınırı indirildi!

Büyük otobüs şoförü olmak isteyip de, yaşı tutmayanlara müjdeli haber geldi. Türkiye genelinde gençlerin iş hayatına katılımının sağlanması ve şoför açığının kapatılması amacıyla büyük otobüs kullanacak sürücülerde ehliyet yaş sınırının indirildiği duyuruldu.

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları zamlanacak mı? İşte o sorunun yanıtı…

Yeni yıl ile birlikte iğneden ipliğe her şeye zam gelirken, deyim yerindeyse neredeyse uçak bilet fiyatlarıyla yarışan otobüs biletlerinin zamlanıp zamlanmayacağı merak konusu. TOFED Başkanı Birol Özcan o soruyu yanıtladı.

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları zamlandı mı? İşte o sorunun cevabı!

Son dönemde toplu ulaşım ve taksi ücretlerine peş peşe yapılan zamların ardından akıllara, “Şehirlerarası otobüs biletleri de zamlandı mı yoksa zamlanacak mı?” sorusu geldi. İşte bu soruya en net cevabı, işin başındaki isim verdi ve bakın ne dedi?..

Flaş! Otobüs biletlerinde yüzde 50 indirim! 

Peş peşe yapılan akaryakıt zamlarından sonra şehirlerarası otobüs bilet fiyatları da oldukça yükselmişti.

Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali yenilenecek mi Haberi

Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali yenilenecek mi


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2000 yılında temeli atılan 2005 yılında tamamlanan Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri’ni (DİŞTİ), 10 yıl aradan sonra bakım ve onarımdan geçiriyor.  


DİŞTİ inşa edilirken yapılan; ancak kullanılmayan süs havuzu geçen yıldan itibaren aktif hale getirilirken, terminalin içi ve dışı boyanıyor, zemini cilalanıyor, tefrişatları, tuvaletleri, dış cephe giydirmesi, refüjü, peyzaj çalışmaları yenileniyor. Özel araç parkı ile yolcu otobüslerinin bulunduğu peronların çizgileri, yol çizgileri yeniden çiziliyor, kaldırım taşları boyanıyor. Temizlik personeli, aracı ve güvenlik personeli sayısı arttırılıyor.


Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından organize edilen belediyenin ilgili birimlerince yürütülen çalışmalar kapsamında DİŞTİ’nin dış duvarlarına, Ofis Alt Geçidi’nden Batıkent’e doğru dönen yolun duvarlarına yapıldığı gibi “dikey bahçe”  ya da “duvar bahçe” adı verilen çalışma uygulanıyor. Terminalin ön cephesine saksılar içerisine...