03 / 05 / 2024

diyarbakır sur belediyesi imar planı açıklandı

diyarbakır sur belediyesi imar planı açıklandı

Diyarbakır'da tarihi Hasanpaşa Hanı'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sur planını açıkladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Diyarbakır Sur'a 240 odalı yeni otel! 78 milyon 675 bin TL'ye mal olacak!

Diyarbakır İli, Sur İlçesi, Çaruği Mahallesi'ndeki Eflatun Özel Eğitim Özel Sağ. Spor Turizm İnşaat firması tarafından okul olarak kullanılan binanın, Yeni Güneş Eğitim ve Öğretim Kurumları işletmeciliği yetkilisi tarafından satın alınarak otel olarak hizmet sunulması planlanıyor. 

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi 3 taksitle arsa satıyor! 36 milyon TL'ye!

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, Diyarbakır ili, Yenişehir ilçesi, Şilbe Mahallesi, 667 parselde yer alan arsayı 3 taksitle 36 milyon TL'ye satıyor...

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi 30 bin 340 metrekare arsa satıyor! 105.4 milyon TL'ye!

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi, Diyarbakır ili, Kayapınar ilçesi, Talaytepe Mahallesi, 1492 ada 1 parselde yer alan arsayı 105 milyon 433 bin 98,50 TL'ye satıyor...

Diyarbakır Sur'da 52.5 milyon TL'ye icradan satılık tarla!

Diyarbakır İcra Dairesi Diyarbakır Sur'da yer alan tarlayı 52 milyon 530 bin TL bedelle icradan satışa çıkardı.

Diyarbakır Sur'da 16.9 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Sur Belediyesi, Diyarbakır Sur'da yer alan 2 adet arsayı 16 milyon 898 bin 282 TL bedelle satışa çıkardı.

Diyarbakır Sur'da kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sur ilçesinde yer alan millet bahçesi üzerindeki kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Diyarbakır Sur'da millet bahçesinin temeli atıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, Millet Bahçesi, Cam Seyir Terası, Bilgi Evi, Kapalı Semt Pazarı ve Tarımsal Amaçlı Havuz gibi projelerin bulunduğu toplu temel atma töreni yapıldı.

Diyarbakır Sur'da inşası tamamlanan yapılar hak sahiplerine teslim ediliyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin Diyarbakır Sur'daki çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Sur 'daki hak sahiplerinin yüzde 90'ına ulaştık, bunların da yüzde 87'siyle uzlaştık." şeklinde konuştu...

Diyarbakır Sur'da anahtar teslimleri başladı!

Diyarbakır’da düzenlenen operasyon sonrasında Sur'da inşa edilen konutlar hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. 

Diyarbakır Sur'da tamamlanan konutların anahtar teslimi başladı!

Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonlarla terörden temizlenerek yeniden yaşam başlatılan Sur'da bitirilen konutların anahtar teslimi başlatıldı.

Diyarbakır Sur'da ticari alanların satılmasına tepki!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve Diyarbakır Ticaret Borsası yazılı bir açıklamada bulunarak, Sur'daki ticari alanların tek tek ihale ile satılması halinde kısa sürede atıl duruma düşeceklerini ifade etti.

Diyarbakır Surları Ramazan'da açılacak!

Diyarbakır Sur'daki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Karaloğlu, surların Ramazan ayında açılacağını dile getirdi. 

diyarbakır sur belediyesi imar planı açıklandı Haberi

diyarbakır sur belediyesi imar planı açıklandı

Başbakan Davutoğlu, "Her şeyi sizlerle konuşarak, sizlerle birlikte yapacağız. İstişare ederek, konuşarak yapacağız ama Sur’u da bu haliyle, teröristlerin yıktığı bu haliyle bırakmayacağız. En güzel şekilde inşa edeceğiz, yangın yerinde Allah'ın izniyle gül yetiştireceğiz. Hiç kimse tereddüt etmesin" dedi. Başbakan, "Acele kamulaştırma gibi tamamen hukuki adım, mülkiyet haklarını kesinlikle tehlikeye sokmayacağı gibi teminat altına alacaktır" diye konuştu.


Diyarbakır'da tarihi Hasanpaşa Hanı'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sur planını açıkladı.


Davutoğlu'nun konuşmadan satırbaşları:


Bugün sizinle paylaşacağımız düşüncelerimzi insanlığa saygımızın eseridir. Diyarbakırlılara saygımızın eseridir. Biz, bu perspektifle 2013'te yüreğimden gelen sesle Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde yaptığım konuşmada 'Paris ne ki' demiştim. Diyarbakır şehir iken Paris bir köy değildi. Bir Dört Ayaklı Minare'yi düşünün bir Eyfel Kulesi'ni... Eyfel Kulesi'nde ne bulurlar bilmem ama...