08 / 05 / 2024

Diyarbakır Surları dünya tanıtımı

Diyarbakır Surları dünya tanıtımı

Üzerindeki yazıtları ve burçlarıyla görkemli bir açık hava müzesi konumunda olan Diyarbakır Surlarının dünya mirası olması için adaylık süreci devam ederken, tanıtımı için de belgesel hazırlanıyor.

Dünya piyasalarında resesyon endişeleri artmaya başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarıyla yön arayışını sürdürürken, dünya genelinde artan resesyon endişeleri emtia fiyatlarında oynaklığa neden oldu.

Deri ihracatçıları ayakkabı ürünlerini Dünya Ayakkabı Kongresinde Metaverse ile tanıtacak!

İstanbul’da düzenlenecek Dünya Ayakkabı Kongresinde firmaların ürünleri Metaverse ortamında artırılmış gerçeklik teknolojisiyle ziyaretçilere gösterilecek. Ziyaretçiler ürünleri üç boyutlu 360 derece inceleme şansını bulacak.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye korkutan haber! Duyan inanmıyor...

Dünya Bankası yayımladığı son raporunda Türkiye için 2023 yılı büyüme tahminini 0,5 puan düşürerek yüzde 2,7'ye çekti. 2024 yılı tahmini ise değişmeyerek yüzde 4'te kaldı. Yayımlanan raporda 2023 yılı için küresel büyüme tahmini de düşürüldü. Dünya Bankası Başkanı David Malpass “Kalkınmanın karşı ka

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 96 aileye anahtar teslimi yapıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 96 aileyle anlaşma yapıldı.

Diyarbakır surlarının çevresindeki kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır surlarının bulunduğu alanda kaçak binaların yıkılması için başlatılan çalışmalarda 5. etaba gelindi.

Diyarbakır Sur'da anahtar teslimleri başladı!

Diyarbakır’da düzenlenen operasyon sonrasında Sur'da inşa edilen konutlar hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. 

Diyarbakır'da dönüşüm hız kesmiyor!

Diyarbakır'da dönüşüm hızla devam ediyor. Başlatılan ve yapımı hızla devam eden projelerle Diyarbakır yeniden dirilecek.

Diyarbakır'da surlara zarar veren yapılar yıkılacak!

Diyarbakır surlarında devam eden restorasyon hakkında bilgi veren Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu surlara zarar veren yapıların ortadan kaldırılacağını dile getirdi. 

Diyarbakır'daki surların restorasyonuna uluslararası medya manipülasyonu!

DW Türkçe ve BBC Türkçenin, Diyarbakır Benusen Mahallesi'nde yer alan tarihi surların dış çeperine bitişik gecekonduların yıkımı amacıyla yapılan kamulaştırmayla mahalle sakinlerinin mağdur edildiğine yönelik haberin manipülasyon olduğu bildiriliyor...

Diyarbakır Surları Ramazan'da açılacak!

Diyarbakır Sur'daki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Karaloğlu, surların Ramazan ayında açılacağını dile getirdi. 

Diyarbakır surlarının etrafındaki kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi surlara yapışık kaçak yapıların yıkımı için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor.

Diyarbakır Surları restore edilerek turizme kazandırılacak!

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

Diyarbakır Surları dünya tanıtımı Haberi

Diyarbakır Surları dünya tanıtımı

Üzerindeki yazıtları ve burçlarıyla görkemli bir açık hava müzesi konumunda olan Diyarbakır Surlarının dünya mirası olması için adaylık süreci devam ederken, tanıtımı için de belgesel hazırlanıyor.


Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan, yaklaşık 5700 metre uzunluğunda, 12 metre yüksekliğinde, 4 metre genişliğindeki surlar için Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumuna (UNESCO) sunulan dosyanın değerlendirmesi sürüyor.


Tarihi surların dünyada bilinilirliğini artırmak için harekete geçen Diyarbakır Valiliği de "Surların Kenti Diyarbakır" isimli belgesel hazırlatıyor.


TRT'ye hazırlatılan belgeselinin çekimleri akademik bir kurulun değerlendirmesi doğrultusunda devam ediyor. Gelecek yıl tamamlanması planlanan belgesel ile Diyarbakır Surlarının tanıtılması hedefleniyor.


Vali Mustafa Cahit Kıraç, AA muhabirine, belgesel ile 12 bin 500 yıllık tarihi geçmişi bulunan ve kent için önemli bir kültür varlığı olan Diyarbakır Surlarını ortaya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.


-"Amacımız...